Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 27 April 2014

Proses Pemilihan PKR Kelam Kabut Dan Penuh Dengan Skandal Terbongkar !!!!!

PKR perlu alert dengan aduan ini. Kalau aku baca pun aku rasa PKR neh memang parti haprak gila babi. Pongpang2 BN main tipu konon. Pongpang2 lagi SPR tak adil konon. Pongpang2 lagi bab pemimpin2 BN menang secara tipu konon. Tapi pemilihan parti sendiri pun tak kurang dari penipuan dan permainan manipulasi yang jelas lagi bersaksi.

Baca jap ;
Sistem pengundian PKR yang berkecamuk. Ini bukan nak kutuk saja2 ni. Ini adalah ilmu. Kita perlu perbaiki. Mula2 gua story masalah dulu. Berkecamuk pasal apa. PKR parti paling bagus bab setiap ahli boleh mengundi. Dan setiap jawatan hendaklah diundi.

So, banyaklah kertas undi yang nak guna. Seorang pengundi lelaki perlu undi 4 kertas besar. Seorang pengundi wanita perlu undi lebih lagi. Satu kertas besar ada +-10 jawatan yang dipilih. Lu darap la sendiri.

Sebab tu sistem undi secara letak nombor. Bukan pangkah calon. Kalau cetak semua calon gua rasa kertas undi besar billboard. Nak ingat nombor calon2 pula bukan mudah. Nak2 Melayu pulak bab2 nombor ni. Belana kokna. So, wujud risalah yang dipanggil cai. Buat pengundi letak no tanpa berfikir. Cai dibuat oleh calon2. Ada banyak calon, ada banyak risalah mapiau (cai) ni. Serabut weiiii...

Kemudian, setiap kertas besar akan dikoyak2 jadi kecil. Ikut nombor. Lu tgk gambar tengah kira kepingan warna biru tu. Tu baru jawatan MPP. Habis mengundi jam 6pm. Jam 12am tak settle lagi kira bai. Belas2 jawatan lagi nak kira ni beb.

Penyudahnya calon, team calon tolong kira sekali. Kertas yang lain yang blom terbiar. Diperhati oleh geng para calon. Siapa leka memang kompom kena sabotaj. Bila geng para calon tolong koyak, tolong susun, tolong kira, lu bayangkan ketegangan yang wujud. Tu pasal gua duk situ pakai baju R. Semua calon PKR Kelantan takan nak lawan R pula. So, alhamdulillah mampu la sikit2 jadi pengaman PBB.

Proses undi plak tak secure langsung. Pengundi tengah pening nak letak nombor, calon boleh datang ke meja pengundi. Malah boleh siap padam2 dan tuliskan untuk pengundi. Wakakakakaka. Ada yang datang takda senarai nama pengundi. Tak boleh mengundi. Ada yang datang takda senarai nama pengundi boleh mengundi sebab kol YB. Wooooo..

Nanti gua taip cadangan. Untuk sama2 kemaskan. Cadangan jer la. Tak tahu la PKR mau ambil ke tak.Itu salah seorang pemerhati yang tulis. Bukan aku.

Rujukan klik disini.

Sudah sampai masanya untuk pemilihan PKR melalui renovasi besar-besaran. Malu la sikit oi. Sembang bab keadilan bagai nak terkeluar anak tekak semua cukup. Bagai nak mampos aje aku tengok sekor2 melalak bab keadilan. Tapi bila proses pemilihan sendiri bukan sahaja terpalit dengan ketidaktelusan bahkan penuh dengan sistem kelam kabut dan haprak gila babi.

Awat?

Sentap?

PADAN LA MUKA KORANG.

SAPA SURUH SEMBANG KENCANG.

SAPA SURUH PONGPANG2 CAKAP PASAL ISLAM. SAPA SURUH SEMBANG KENCANG PASAL KEADILAN. SAPA SURUH SEMBANG KENCANG DOK KUTUK BARISAN NASIONAL DAN UMNO. Sekarang kena kat setempek kat muka sendiri nak rasa angin pula.

DASAR PARTI YANG DIPENUHI DENGAN PENGIKUT2 GILA.

KAH KAH KAH

Bestnya dapat kutuk parti tak guna tue.

KAH KAH KAH

Apa pun yang paling best ialah orang2 dalam keadilan sendiri pun kutuk parti sendiri sebab dorang memang tahu betapa tidak adilnya parti yang sembang kencang bab keadilan tue.

KAH KAH KAH

KELAKAR SIOTTTTTTT !!!!!

Apa pun, untuk pengikut2 keadilan yang masih waras dan berakal, cepat2 la korang bertindak ubah dan perbaiki proses pemilihan korang yang sangat mudah terdedah kepada pemanipulasian itu. Bukan apa, selalu sangat dah kritikan hadir secara baik. Sopan. Hujah tersusun. Tapi bila ianya tak jalan juga maka langkah terakhir orang sound direct aje. Nak sentap, sentap la. Dulu2. Orang yahudi kalau dia sentap dia akan perbaiki diri depa, teliti kelemahan dan pastikan diri mereka lebih baik dari umat Islam untuk conquer this world agar tidak merasa keterbelakang lagi dari umat Islam. Sekarang2. Umat Islam kalau dia sentap dia akan angin satu badan dan balas sentapan tersebut dengan cara meroyan dan angin 1 badan. Hebatnya bangsa yahudi. Padan la aku sayang dia.

KAH KAH KAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...