Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 9 Jun 2013

Bloggers UMNO Sebarkan Cerita Anwar Ibrahim Hidap HIV.


Korang tengok jalan citer dorang. Dah takde isu kan sekarang neh? Hah, depa cipta la isu. Memandai2 je cakap bahawa dalam beberapa hari neh orang dok heboh dok citer pasal wajah Anwar di media sosial.

Bila masa? Aku tengok takde apa2 pun.

Yang aku tahu korang je yang sibuk citer pasal Anwar Ibrahim 24 jam non stop. Sampai tergamak buat citer kat bawah neh. Jelas merapu2. Takpelah. Aku pun tak boleh nak letak high expectation kat korang. Kalau aku buat juga, aku yang kena bodoh. Bukan korang. Mengharapkan sesuatu yang bijak keluar dari jari orang2 yang jelas memang tak bijak, merupakan satu benda bodoh kalau kita buat. Oke?

KAH KAH KAH

Beberapa hari ini,isu Anwar dijangkiti HIV kembali diperkatakan oleh beberapa media sosial apabila ramai yang menegur wajahnya yang semakin cengkung dan‘hitam’.

Sebelum ini kisah Anwar mengambil ‘cocktail drugs’ yang dikatakan mampu melambatkan kesan HIV pernah didedahkan oleh beberapa blog.Ubat tersebut dikatakan berharga sehingga ribuan ringgit sebiji dan perlu dimakan setiap hari bagi memastikan tubuh tidak terkesan dengan kuman HIV. <-- KAH KAH KAH. HADOI.

Namun,kisah tersebut tidak begitu diperbesarkan memandangkan tiada siapa yang boleh mengemukakan bukti.Ini kerana,tidak seperti Anwar yang gemar menuduh tanpa bukti,pihak BN lebih mengambil berat soal ‘bukti’dalam memperkatakan keburukan pembangkang. 

Justeru,kisah Anwar dijangkiti HIV ini menjadi hambar dan tawar.Oleh itu, ramai yang tertanya-tanya,jika tidak sakit,kenapa wajah Anwar nampak begitu ‘terganggu’? 

Kenapa tiada cahaya diwajahnya seperti wajah Datuk Seri Najib mahupun Tun Mahathir yang jauh lebih tua lagi? Jelas,di wajah Anwar terpacar jiwa yang kacau,minda yang bercelaru serta tubuh yang lesu.Seolah-olah sesuatu sedang memakan tubuhnya dari dalam,sehingga tiada lagi rasa bersalah,rendah diri atau kejujuran.

Yang tinggal di wajah Anwar hanyalah kerakusan dek cita-cita yang tidak pernah padam.Renungan matanya dalam dan kelam,tanpa sedikit pun ketenangan.

Anwar seolah-olah sedang menjadi mayat hidup,mereput dan membusuk dari dalam secara perlahan-lahan.Kita tahu bahawa Anwar takutkan tiga perkara di dalam dunia ini iaitu :

i.rayuan kes liwat Mohd. Saiful Bukhari Azlan

ii.isu pencerobohan kumpulan pengganas Kiram di Lahad Datu,Sabah 

iii.pendedahan Nallakaruppan berhubung aktiviti seks beliau yang bakal‘menelanjangkan’ Shamsidar Ketakutan ini pasti mengganggu tidur Anwar.

Jika ini benar,maka isu pencerobohan Lahad Datu pastilah yang paling ditakutinya kerana ia bukan lagi isu peribadi,tetapi isu yang melibatkan dua negara.

Pengkhianatan kepada negara sudah cukup besar untuk mengganggu jiwa Anwar.Tetapi apa yang lebih dahsyat dari itu ialah ia melibatkan nyawa manusia.

Bukan sahaja nyawa manusia yang tidak bersalah, tetapi juga manusia yang bermain dengan ilmu hitam. <-- Ah sudah. Anwar dikaitkan dengan ilmu hitam pula.
Jika benar beliau merupakan dalang pencerobohan tersebut,kedua-dua pihak merupakan mangsa kerakusan Anwar untuk berkuasa.

Bayangkanlah,betapa beratnya tanggungan jiwa Anwar ketika ini.Walau bagaimanapun,tidak mustahil Anwar langsung tidak merasa terganggu dengan segala bebanan itu.

Tidak mustahil Anwar adalah jenis manusia ‘sociopath’ yang tidak tahu merasa bersalah.Tidak mustahil wajah cengkung Anwar itu tidak berkait dengan apa-apa selain keletihan yang teramat sangat kerana tenggelam dalam penipuannya sendiri. <-- Pakar kaji wajah orang

Namun,tidak kira apapun penyebab wajah cengkung Anwar,ramai yang bersetuju bahawa manusia dengan jiwa yang murni tidak mungkin akan memperlihatkan wajah yang sebegitu terganggu.

Justeru,hanya satu saja jawapan yang pasti mengenai teka-teki wajah Anwar iaitu,beliau bukanlah pejuang di jalan yang benar.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...