Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 3 Februari 2012

Budak sekolah dipaksa sambut Awang Adek ka?

Lihat gambar bawah neh. Terserah korang nak buat andaian macam mana tapi aku punya andaian memang neh dipanggil menggunakan budak sekolah untuk politic purpose. 

Jangan nak temberang larh weh. Dah pacak bendera bn, bendera umno, pakai baju lambang parti lepas tue nak kata neh majlis sambutan biasa? Ada yang kena mencarut karang neh. Sabar..

Lihat bawah neh ;


Nak kena sambut buat cara nak kena sambut. Nak kena sambut pun tak perlu pacak bendera umno dan bn bagai. Nak buat program sekolah, ko buat. Takde sapa larang aih. Tapi jangan melampau2 pacak bendera umno dan bendera bn. 

Bendera malaysia takpe. Bendera parti mana boleh. Itu kawasan sekolah bukan kawasan politik. Budak2 pun tak reti mengundi lagi. Tahu atau tidak tahu apa itu bn bukan masalah pun pada korang sebab bebudak itu belum tahu apa itu parti politik dan apa itu mengundi. 

Oleh kerana si awang adek neh telah menggunakan budak2 sekolah dan GURU2 sekolah atas tujuan politik adalah amat perlu bagi umno menghukum dia. Jangan cakap tak serupa bikin. Jika pembangkang di larang menggunakan dewan sekolah waktu sekolah bercuti untuk mengadakan ceramah politik, apasal pula awang adek dibenarkan untuk memacak bendera2 parti di sekitar kawasan sekolah dan menggunakan budak2 sekolah atas tujuan politik pula? 

Tidak boleh yang tertera dalam undang2 negara merangkumi tidak boleh kepada semua jenis parti politik. Pembangkang dan kerajaan. Hidup jangan jadi sochai dengan hanya mengamalkan sebahagian undang2 dan meninggalkan pula undang2 yang lain. 

Dan kalau rakyat memilih untuk tidak respect umno, jangan nak pandai2 salahkan rakyat sebagai tidak bersyukur dan sebagainya. Sila telek diri sendiri apa kesalahan yang korang lakukan sehingga memaksa rakyat menjadi benci. Faham?

Ameno : BEKAS BAKAL MENTERI BESAR KELANTAN SEDANG BERANGAN.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...