Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 8 November 2011

Mufti terkejut Najib, Rosmah selesai tunai ibadah haji awal.


Bukan aku cakap. Tapi mufti yang cakap. Dia terkejut kenapa ds najib dan rosmah mansur selesai tunai haji walhal urusan wajib haji belum lagi lengkap. 

kah kah kah

Tak percaya baca bawah neh ;


Mufti Perlis Dr Juanda Jaya melahirkan rasa agak terkejut dengan laporan berita bahawa seorang pemimpin kanan negara bersama isterinya serta orang kenamaan lain telah selesai ibadat haji.

dr juanda jaya perlis mufti candidate 081106Menurutnya, sedangkan paling awal jemaah haji akan menamatkan ibadat mereka adalah pada waktu Zohor hari ini itupun jika mereka melakukan nafar awal iaitu setelah selesai bermabit di Mina malam 11 dan 12 Zulhijjah dan melontar tiga jamrah pada dua hari berkenaan.

“Haji hanya akan selesai paling awal pada 12 Zulhijjah atau Selasa 8 nov. Bagi yang melakukan Nafar Thani dan mahu melengkapkan tempoh bermabit dan melontar di Mina mereka akan selesai haji pada 9 November bersamaan 13 Zulhijjah.

Melainkan kalau yang berkenaan tidak mahu menyelesaikan urusan wajib haji yang dua di atas dan hanya mahu membayar dam atau denda akibat tidak selesaikan wajib haji. Itu hal lain,” kata mufti itu dalam satu kenyataan kepada Malaysiakini.


Ahhhaaaa...

Agaknya najib bayar dam kot. 

kah kah kah

Habislah. Satu malaysia tahu najib bayar dam. Lepas neh satu malaysia akan terfikir2 apsal najib beria2 sangat nak selesaikan amalan peribadatan haji dengan awal? Itulah. Orang dah pesan. Pergi haji senyap2 sudah. Ini tidak. Asyik update di twitter jek. Upload gambar macam2. Lepas tue update bagitau dah selesai haji. Kan dah kantoi disitu. 

kah kah kah

Last2 bila tindakan2 najib ditafsir oleh rakyat dalam pelbagai version, bn/umno blame persepsi rakyat pula. Padahal yang sengaja ghairah menayang itu siapa? Adakah rakyat follow najib 24jam? Aniya. Tidak. Najib sendiri yang heboh. So, janganlah salahkan persepsi rakyat. Lain kali buat senyap2 sudah. Neh kan dah menyusahkan diri sendiri. Habis satu malaysia tahu najib bayar dam. Sekarang sapa yang rugi kalau bukan diri sendiri? Lue fikirlah sendiri.

kah kah kah

Ameno : Tak campur tapi tolak jek.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...