Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 12 November 2011

Adakah ini rumah Saifuddin Nasution yang berjuta-juta tue?

Lihat kat bawah neh ;


Gambar di atas neh dipercayai rumah saifuddin nasution. Rumah neh dikatakan bernilai jutaan ringgit. Nak tahu siapa yang kata begitu? Nak tahu tak? Boleh. Memang boleh.

Pejam mata memasing dulu.

kah kah kah

Woitt.. aku cakap pejam mata kan? Neh perhal tak pejam2 lagi? Kalau dah pejam macam mana ko boleh baca apa yang aku tulis neh? Main tipu ka?

kah kah kah

Yang sebenarnya gambar rumah neh sedang dimainkan di beberapa blog umno. Kata mereka neh rumah mewah saifuddin. Rumah neh cecah jutaan ringgit. Kata mereka larh. Bukan kata aku.So bila mereka yang kata korang kena faham yang setiap ayat ada makna tersembunyi. Contohnya begini ;

Wahhhhh 

besar nya rumah neh. Inilah rumah pemimpin pkr yang bernama saifuddin nasution. <-- Ayat yang dibaca.

Wahhh..

Inilah masanya kita balon saifuddin sebab bongkar isu kondo lembu <-- Makna tersirat.

Wahhhh...

Nilai rumah neh makan juta beb. Mana dia dapat duit beli rumah neh? <-- Ayat yang dibaca.

Wahhhh...

Mari lah kita sama2 bekerjasama tutup isu penyelewengan NFC dengan bikin panas buat isu lain. Mangsa nya ialah pemimpin yang dedahkan skandal NFC <-- Makna tersirat.

Bagi aku tiada mana2 pemimpin / wakil rakyat yang maksum. Tapi menyerang pemimpin hanya kerana mereka bongkarkan penyelewengan itu nama nya dayus. Aku taktahu gambar tue betul ke tidak rumah dia tapi kalau betul pun kenapa sekarang? 

Kenapa sekarang baru korang serang peribadi dia? Dia bukan baru pindah rumah. Aku tak dengar khabar bahawa dia baru pindah rumah + renovate + beli pun? So sudah semestinya dia dah duduk disitu lama. Jadi apa masalahnya sehingga korang serang peribadi dia?

Isu mudah. Korang tak patut bela / tutup penyelewengan pemimpin. Penyelewengan tidak boleh dibalas dengan membandingkan ia dengan penyelewengan yang lain [bukan merujuk rumah saifuddin nasution]. Ini cara yang salah. Korang patut bantu untuk bina negara yang bebas rasuah + penyelewengan. Bukan bagi tambah masalah dengan spin / bela penyelewengan.
 
Pemimpin bukan maksum. BN begitu. PR juga begitu. Sepatutnya cari jalan macam mana nak desak pemimpin agar bertanggungjawab dalam isu NFC. Bukan nya dok membela penyelewengan dorang. Tak hairan kenapa korang [blogger umno] digelar pencacai. Ia bukan datang sendiri. Ia mencerminkan mentaliti dan sikap yang korang miliki. Heh.

Ameno : Dasar pencacai.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...