Jumaat, 14 Oktober 2016

Menteri Diserang Kaw-Kaw Kerana Gelar Team Media Siber UMNO Sebagai MyDedak - Aih, Terasa Kew Tew?

Hari ini nak tulis gosip kejap. Sesi mengumpat team media cybertroopers UMNO. Semalam dah mengumpat dengan member. Hari ini mengumpat dengan korang pula. Haha.

Lagipun isu-isu politik hari neh macam bosan. Kisah Anak Mahathir letak jawatan bagi aku tak menarik. Orang kaya punya pergaduhan demi politik neh buang masa je kalau kau ikut campur semata2 nak taking side. Mampos dorang la.

KAHKAHKAHKAH! 

Dalam seminggu dua neh efbi dipenuhi dengan riuh rendah pergaduhan yang membabitkan team media siber Najib vs Zahrain. Zahrain neh ahli UMNO Bandar Tun Razak. Ada pangkat juga. Bekerja dengan KuNan. Kadang-kadang bekap Najib kritik Mahathir. Kadang2 bekap Anwar kritik Najib. Kadang2 kritik pembangkang bela UMNO. Dan sebagainya. Nak tahu p la follow efbi dia laju-laju.

Sebelum neh entah apa isunya aku tak jelas, Zahrain bergaduh dengan team Mykmu dan JASA (Tun Faisal, Lokman Nor Adam orang2 JASA). Ada la beberapa kali secara konsisten mengkritik kedua-dua team media siber berkenaan. Kemudiannya apa yang membuatkan pergaduhan ini semakin kecoh dan membara apabila Zahrain membongkarkan insiden Najib dilempang oleh Rosmah Mansur dalam satu perjumpaan bersama team media PMO. Perkara tersebut bagaimanapun dinafikan oleh Rizal Mansor. 

Baca : Rosmah Lempang Najib, Kesiannya, Wartawan Pakat Hebohkan Cerita Memalukan Itu!  

(Untuk rekod, Zahrain kata isu tersebut sebenarnya propaganda nak membuktikan orang2 di sebalik MYKMU dan JASA tu bodoh. Baca sini.)

Namun perkara tersebut menyebabkan team media siber (propaganda) UMNO jadi bengang. Dorang isytihar perang di FB. Maka bermula la episode serang menyerang membabitkan isu peribadi dan karut marut. Edit gambar, post lucah dan sebagainya. Sesuainya dengan perangai dorang tu. Jenis post merapu-rapu. Takda fakta nak serang peribadi orang tua.


Namun Zahrain pun ada silapnya. Dia pun melayan post benda merapu2. Sampai dikatanya exco Puteri UMNO, GRO. Apa lagi melantun marah la kakak kita. Sampai report polis kerana geram. Silap pada Zahrain. Kenapa nak post benda merepek. Emosi. Sesiapa yang mengkritik kalau dari kalangan MYKMU dan JASA dia block. Seriyus marah pakcik kita neh. Hahaha.

(Dorang punya hashtag. #tibaipmkamitibaibalik. Karut gila. Tapi payah juga nak mengata. Dorang makan gaji. Kena ikut prinsip boss. Kalau boss prefer jadi bangang terpaksa juga dorang membangangkan diri. Ye tak)

Apa yang membuatkan perang neh naik selevel lagi ialah bilamana ia membabitkan menteri. Asalnya sesama cybertroopers bergaduh dengan Zahrain je. Tetapi Shahidan Kassim masuk campur. Shahidan dan Zahrain berkawan. Melihatkan pergaduhan team media siber UMNO dengan Zahrain kian memuncak sehingga kita neh sebagai pembangkang dok perati je tunggu depa bocorkan rahsia masing2 nanti boleh la buat isu, maka mungkin Shahidan berniat menghentikan ia sebelum parah. Satu benda yang aku belajar dari pergaduhan dorang neh ialah aku sekarang dah tahu nama2 dalam team dorang dan media propaganda dorang yang berkaitan. Haha. Terima kasih eh.

Lalu satu pertemuan diaturkan. Rujuk gambar.


Dorang berjumpa, berbincang dan mencapai persefahaman. Kononnya la. Gencatan senjata dua minggu katanya.

Tetapi bukan itu yang berlaku!

Sebaliknya team media siber Mykmu dan JASA semakin marah dan bengang. Dorang serang Shahidan Kassim macam-macam di ruangan komen atas post tersebut.

Semua neh berpunca dari istilah yang digunakan Shahidan. Iaitu Mydedak. Melabel team siber UMNO sebagai mydedak ialah penghinaan. Entah kenapa team media siber UMNO terasa sangat. Orang tu tak sebut nama. Dorang pun marah melantun-lantun kot. Sampai terpaksala Shahidan delete post tersebut. Rugi la korang tak dapat baca. Aku lak tak screenshot. Dapat pun dari member. 

Antara yang terasew ;

 
Doktor pro Najib pun terasa tau. Kenapa Shahidan gunakan perkataan mydedak. Penat je doktor kita karang ayat pagi petang siang malam bekap Najib. Tak beragak langsung nak jaga ahti dan perasaan kita. Menteri jahat!

Alasan Shahidan kenapa delete.

  
 
HAHAHAHA.

Menteri pun cuak. Disebabkan post yang itu sekarang neh geng2 media siber side Mykmu dan JASA tengah sebarkan cerita2 yang membabitkan kelemahan Shahidan Kassim. Takpa. Bagi duit tahu la mereka berhenti. Hihihi.

Dorang punya sakit ahti. Sampai babitkan Salleh Keruak.


Zahrain dok mengkritik aplikasi Najib yang dilancarkan semalam. Yang aku tak boleh buka tu. Aku siap bagitau kat team siber UMNO aku tak boleh buka aplikasi tu masa nak buat review. Dorang bukannya nak take note kritikan jujur aku. Ditibainya balik aku. Tuduh merepek2. Kita bangunkan satu aplikasi. Aplikasi ini menjalin hubungan dengan awam. Awam yang interact dengan aplikasi itu berhak la bagi pendapat mengikut pengalaman masing2 kan. Sebagai developer, kalau kita fikir panjang berbanding bengang pada si pengreview, kita patut take note la untuk tambahbaikan. Betul tak? Ini tidak. Dorang negatif gila. Aku tak suka Najib satu bab. Aplikasi tu aplikasi bangang bab lain pula. Pergi campur-aduk sampai tak reti beza. Payah orang fikir macam neh. Jenis pukul rata.

Sambung balik kisah peperangan dorang. Mengikut Zahrain, team media siber UMNO akan membawa pergaduhan dorang neh ke satu peringkat yang membabitkan undang2 parti. Iaitu adukan tindakan Zahrain kepada Lembaga Disiplin supaya diambil tindakan sepatutnya. 

Zahrain sejak kebelakangan ini keterlaluan sangat dalam membuat status sampai mencemarkan maruah UMNO, Najib dan Rosmah secara langsung mahupun tidak langsung. Ini sebab utama kenapa dorang mahu mengadukan kepada Lembaga Disiplin parti.

Aku takde apa2 pandangan tentang tindakan dorang. Lantak korang la nak bergaduh tunggang terbalik ribut pecah periuk ke apa ke.  

Cuma, suka yang aku kongsikan disini ialah. Dari awal sampai akhir si Zahrain neh dok cakap MYKMU dan JASA asyik makan duit, makan dedak, makan duit, makan dedak, saja2 buat isu, lepas tu nanti jumpa menteri hantar propasal untuk bekap imej menteri, lulus dapat duit lagi, saja2 bagi isu-modal kepada geng pembangkang untuk mencalarkan imej menteri, organisasi, nanti buat proposal minta duit bagi membekap imej menteri, then lulus peruntukan lagi. Nampak tak?

Menteri ditipu dan dipermainkan oleh mereka dengan begitu mudah.

Point aku ialah. Menteri kau bangang sangat. Bila mereka bangang. Maka dorang tak reti la nak uruskan duit kita elok-elok. Patutlah banyak projek gajah mampos. Duit kena seleweng, rasuah, cuai semua cukup.

Dan team siber neh pula memang suka menteri bangang. Kalau tak bangang macam mana nak pow kan. Dorang sikit pun tak nafi yang dorang tak makan dedak, tak makan duit, tak buat benda2 yang Zahrain tulis tu. So? 

Menteri perlu bangang > untuk memudahkan kami pow duit > dah pow duit kena la buat kerja2 propaganda sikit > masyarakat melihat propaganda yang memperbodohkan umat > umat bangang vs umat bijak bergaduh demi parti dan politik > kemudiannya akan membiakkan agenda, matlamat > then, bila ada isu maka adanya plan projek buat duit lagi > ulang balik dari awal.

Woah. Kewujudan aku dan geng2 pembangkang sendiri pun boleh merancakkan cari makan dorang kan. Lepas tu dorang maki kita macam2. What the fack la wei. Tak reti bersyukur ke. Heh. 

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...