Isnin, 1 Ogos 2016

Riza Aziz Kini Di Malaysia, Pulang Guna Pasport Diplomatik, Betul Ke?


Berikut di atas penyebaran daripada Zaharin Yasin, UMNO Bandar Tun Razak.

Dia merisik spy dia.
Aku merisik status dia.

Oke tak?

Hehe.

Dah baca?

Dikatakan Riza Aziz on the way pulang ke Malaysia namun dihalang dari keluar. Namun dia berjaya mendapat pasport diplomat dan akhirnya dibenarkan berlepas untuk keluar dari negara British menuju ke Malaysia. Rasa-rasanya dah sampai la kot sebab posting di atas bukannya merujuk kepada status hari ini.

Dan tadi, Zaharin update lagi ;

Aku petik,

"Jika dia ada passport diplomatik, dia tidak kebal"..

Dia = Riza Aziz.

Jika = bermaksud tidak boleh memberikan kepastian.

Hanifah = menteri luar.

Sebenarnya dia boleh check. Selepas letak telefon sila check samada Riza Aziz ada atau tiada pasport diplomatik. Sebab benda neh penting. Aku nak tau ada atau tiada. Kalau ada memang terbuktilah saman DOJ itu ada asasnya ada kebenarannya sampaikan Riza Aziz nak cabut lari laju2 dan pulang ke pangkuan keluarganya.

Bukan kah dia tengah dalam siasatan. Bila dia lari laju2 apakah ini bermaksud dia enggan berikan kerjasama atau membantu dalam siasatan saman tersebut? Adakah ini bermaksud siasatan tersebut akan tergantung disebabkan penama utama tiada dalam negara?

Itu sebab aku kata penting. Aku tertanya2 banyak benda sekarang neh. Nak jumpa famili Mama ke? Nak bincang taktikal seterusnya ke?

Busy body sekejap.

Hehe.

Andaikata Riza bukan nak lari dari siasatan apa ke logiknya dia diberikan pasport diplomatik? Layak ke pun? 

Oleh kerana pengesahan menteri tidak menjelaskan samada Riza ya atau tidak mendapat pasport diplomatik, maka kita masih lagi tergantung2 di awang-awangan dalam isu ini. Tidak jelas. Samar-samar.

Aku minta menteri check balik. Kali ini dengan lebih detail. Dan satu lagi apa point bercakap tentang private jet? Nak sindir sapa-sapa ka?

KAHKAHKAH

Dan, ini satu lagi pendedahan dari Zaharin ;


Duit banyak songlap banyak,
Duit sikit songlap sikit,

Macam tu ke beb?

KAHKAHKAH

Lue fikirlah sendiri.

Kbai.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...