Khamis, 11 Ogos 2016

Logo Parti BERSATU Seakan Sama Dengan Logo Klinik Kecantikan.

Belum pun berusia seminggu parti baru yang ditubuhkan oleh Mahathir bersama Muhyiddin Yassin, dah pun dilanda kontroversi.

Ia adalah berkenaan logo parti tersebut yang dikenali dengan nama Pribumi Bersatu Malaysia ataupun shortformnya sebagai BERSATU.


Berikut di bawah ialah logo parti BERSATU.




Manakala gambar berikutnya pula ialah gambar yang disebarkan oleh geng2 UMNO secara meluas di alam maya bagi mengkritik logo parti BERSATU.

Memang nampak persamaan itu.

Setelah digoogle, klinik tersebut benar-benar wujud dan masih beroperasi.


[rujuk]

[rujuk]

Oleh kerana benda neh sebaran puak2 UMNO maka terpaksala rajinkan diri menggoogle kebenarannya. Kalau diperhatikan, memang sama je logo kedua-duanya. Just tambah tangkai bunga raya, titik-titik dan satu kelopak. 4 kelopak asal dibiarkan begitu. Hak eley. Ini kerja berbayar ke free? Kalau parti BERSATU bayar orang yang reka logo cenggini, sah-sah kena tipu. Ciplak terang-terangan kot. Sama macam kes parti AMANAH dengan logo station tv Imayam (tak silap aku la, aku pun dah lupa ejaan dia cam mana, haha).


Warna pun merah.

Parti pun pribumi.
Macam copy paste UMNO punya je aku tengok misi dan visi.

Tapi lantakle. Aku peduli hape. UMNO berpecah dua ke tiga ke mampos korang la.


KAHKAHKAH


Btw, dorang siap tunjukkan tutorial cam mana nak buat logo parti BERSATU.


Lihat video ;


 

Bila tengok je video neh, tetiba aku rasa macam senang sangat dorang manipulate logo asal. Tapi tetap tak boleh lawan logo Amanah. Itu lagi sebijik punya copy paste. Lepas tu boleh plak sound yang mengkritik. Betui2 taktau malu punya olang. Lepas tu cop yang kritik tu pro PAS. Lagi jahanam. Ingatkan marah pada PAS yang tak boleh terima kritikan rupa2nya dorang pun sama je dua kali lima dengan yang dikutuknya. Hampeh.

Btw, aku sekarang tengah fikir2kan satu benda. BERSATU neh nanti akan join PH ke tak? Kalau join PH mampuih la. Aku dah la tak suka Mahathir, Muhyiddin apa bagai tu. Aku harap pimpinan PH tak la buat kerja gila p ajak BERSATU join PEMBANGKANG (atau PEMBANGANG) tapi ikut report card puak2 pembangkang kau neh, ada harapan dorang akan invite BERSATU join dorang. 

Kalau tak invite pun mungkin BERSATU akan pelawa diri sendiri kerana BERSATU sedia maklum, mereka kalau bertanding sendiri2 pun akan kalah memandangkan undi pecah bila satu2 kerusi ditandingi oleh banyak sangat calon. Apetah lagi diri tu parti baru. Tambahan pula penubuhan parti baru dibuat selepas segala usaha menjatuhkan Najib gagal. Sudahla gagal, sokongan rakyat pun suram. Pendek kata dah habis ikhtiar la neh tu pasal buat juga parti baru. Yang UMNO pun tak berapa sokong Mahathir walaupun pendedahan demi pendedahan tentang Najib dibuat secara berterusan. Jika Mahathir jv dengan pembangkang, aku rasa yang piaw pembangkang pun angkat kaki. UMNO berpecah dua, pembangkang ntah berpecah berapa agaknya ye kalau mereka dilanda krisis lagi.

Hehe.

Kbai.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...