Isnin, 2 Mei 2016

Kerusi Je Hadir Di Mesyuarat UMNO Gopeng - Ini Jawapan Balas Penyokong UMNO Pro Najib.

Hamizura Osman. Ialah ahli UMNO yang berpaksikan Mahathir.

Baru-baru neh dia ada buat satu posting dan posting tersebut viral kaw-kaw. Nak tahu kenapa viral? Viral la sebab benda neh melibatkan intergriti dan nama baik UMNO. Kata Hamizura Osman di laman facebooknya ;


(rujuk)

Setakat hari ini. 830 facebookers berkongsikan gambar berkenaan. Kesian. Kerusi-kerusi je yang hadir dalam mesyuarat kome. Itupun aku syak dah kena paksa. Kalau la mereka boleh bergerak sendiri mesti dah lari jauh-jauh.

KAH KAH KAH!

Dan selepas posting berkenaan viral, beberapa geng2 UMNO pro Najib meluahkan rasa bengang. Kenapa mereka bengang? Mereka kata Hamizura neh muka je cantik tapi perangai penipu nak mampos. Okey fine. Ini aku tokok tambah cerita je nak bagi sedap.

KAH KAH KAH!

Dorang actually kantoikan Hamizura. Dorang counter posting Hamizura dengan jawapan ini ;


(rujuk)

Then aku dengan sifat ingin tahu yang meluap-luap (padahal menyibuk) pun pergi godek balik posting Hamizura Osman.

Yes, aku tengok punya tengok, belek punya belek memang sah jam tu pukul satu pun blom lagi. Jadahnya si Hamizura Osman kata pukul 2 tak mai-mai lagi orangnya. Gile ke?

Relax. Sebenarnya ada satu lagi kemungkinan yang mana aku rasa kemungkinan ini adalah benar kerana ianya keluar dari kepala hotak aku yang bijaksana. Bukan macam penyokong2 UMNO tu.

KAH KAH KAH

Aku syak la, syak saja..


Jam tu rosak. UMNO punya takde duit nak ganti bateri jam baru kemain nazak lagi mungkin sibuk bayar hutang 1 emdibi kot. Kesian. Sama macam kita juga le. Tapi kurang2 kita tak sokong UMNO. Cerdik la sikit dari dorang yang tetap menyokong UMNO walaupun terang2 kena dajal. Bodoh nak mampos.

KAH KAH KAH

Satu lagi. Benda neh berlaku kat Gopeng kot. Kenal tak Hamidah Osman?  Kalau tak kenal baca link neh ==> http://www.sinarharian.com.my/politik/datuk-hamidah-dipecat-dari-umno-1.455238

Tu geng-geng depa la tu. UMNO Gopeng berpecah pada 3 proksi. Pro Najib, pro Mahathir dan tak pro siapa-siapa. Mereka neh keliru. Nak melangkah ke pembangkang, pembangkang pula cerdiknya lain macam. Dorang pun buat perangai gile time-time UMNO berkocak. Sudahnya jadilah begitu. Nak kata UMNO tak UMNO, pembangkang tak pembangkang. Duduk je la diam membisu malas nak melayan.

KAH KAH KAH.

Apa2 pun kepada geng2 Najib. Terus cuba lagi dan lagi dan lagi. Jam tu pukul satu ke dua ke tiga ke empat ke lima ke enam ke apa ke tetaplah kerusi yang bermesyuarat bukannya manusia, terima lah hakikat.

KAH KAH KAH!

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...