Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 25 Jun 2014

Pemimpin UMNO Di Kritik Kerana Pakai Songket Harga 30,000.

Songket jek dah 30,000.

Tambah 15,000 dah boleh beli rumah kos rendah. Memang low profile ah hidup aku. Tak boleh lawan UMNO beb!

Kah Kah Kah

Kah Kah Kah Kah

Kah Kah Kah Kah Kah
1. Baru2 neh Utusan memuji cara pemimpin2 UMNO berpakaian ketika menghadiri satu majlis anjuran UMNO.
2. Berpakaian ala2 orang melayu sejati. Penuh dengan adat. Dan tradisi. Bukannya berpakaian barat macam kebiasaannya.3. Namun pujian itu tidak disenangi oleh bekas menteri. Zainuddin Maidin. Proksi kuat Mahathir..

4. Zam mendedahkan persalinan songket yang dipakai oleh pemimpin2 UMNO pada malam itu dianggarkan bernilai diantara 5,000 paling murah dan 30,000 paling mahal.

WOW!!!
5. Cara hidup mewah yang ditunjukkan oleh pemimpin2 di saat subsidi rakyat asyik kena potong sehingga menyebabkan kos sara hidup rakyat meningkat akan membuatkan rakyat semakin jauh ahti dengan BN.

6. Lebih kurang macam tu la point si Zam neh sebenarnya.

Alamak aiii..

Point Zam tu betul. Ada benarnya. Tapi dia pun hipokrit juga. Dia dok tunding jari kat sesetengah pimpinan UMNO yang bermewahan2 sampai lupa dia pun dua kali lima juga.

Geng2 dia pun sama juga bermewahan-mewahan dikala rakyat dihimpit kos sara hidup yang tinggi. Ini tarif elektrik nak naik lagi. Macam mana?

Elokla tu. Gajah mengata gajah. Kijang tersepit kat tengah2. Yang bagusnya tu. Bila sesama sendiri bergaduh sesama sendiri, sesama sendiri akan buka aib masing2.

Bila dah terdedah maka boleh la kita balon depa kaw2 guna hujah tersebut. Kalau si Zam neh tak sebut aku haram tahu ada pimpinan UMNO beli songket sampai 30,000. Memang membazir betul la. Tahu la duit sendiri tapi duit tu bagi kat aku lagi bagus tahu tak. Itupun kalau ye la duit hasil usaha sendiri. Silap2 duit hasil pengkronian.

KAH KAH KAHShare this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...