Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 17 April 2014

Pengakuan Khairy Jamaluddin - Saya Malu Dengan Zulkifli Nordin !!!!

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH


Gasak kau kena sound. Tak semena2 tersindir ke atas muka sendiri. Oi ZN, sudah2 la tue provoke orang tak tentu hala dan malukan parti UMNO. Orang2 UMNO pun dah meluat dengan ko. Masa untuk buat parti sendiri dan meroyan sendiri2 la ko.

Bak kata seseorang di facebook. Orang bijak bila dia berkata2, dia berkata2 kerana dia perlu berkata2 (menerangkan dan membetulkan keadaan). Orang bodoh, bila dia berkata2, dia tatau apa yang dia perkatakan. Dia main berkata2 aje. Sebarangan. Macam ko la Zulkifli Nordin.

KAH KAH KAH

Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin hari ini membidas bekas Anggota Parlimen Kulim-Bandar Baharu Datuk Zulkifli Noordin susulan kenyataan tidak sensitifnya berhubung kematian pemimpin DAP Karpal Singh.

Khairy yang juga Ketua Pemuda Umno berkata kenyataan Zulkifli menerusi Twitter itu tidak menggambarkan sikap sebenar seorang Islam atau rakyat Malaysia dan beliau malu dengan perbuatan tersebut.

"Sebarang kenyataan yang mempolitikkan kematiannya (Karpal Singh) dalam bentuk sedemikian rupa yang dilakukan oleh Zulkifli Noordin langsung tidak mencerminkan sikap rakyat Malaysia dan orang Islam.

"Saya malu dengan individu ini dan saya malu beliau bertanding bagi Barisan Nasional dalam pilihan raya lepas dan kita tidak harus meletakkan beliau sebagai calon lagi," katanya selepas melancarkan Forum 'Women@Work' di Kuala Lumpur.

Dalam pada itu Khairy turut mengucapkan takziah kepada keluarga Karpal Singh.

Bekas Pengerusi DAP Kebangsaan dan Anggota Parlimen Bukit Gelugor itu serta pembantu peribadinya terbunuh dalam nahas di Km 306.1 Lebuhraya Utara-Selatan, berhampiran Gua Tempurung, Kampar, awal hari ini.

- Bernama

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...