Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 29 Mac 2012

Tun Mahathir kecam Amerika sekat minyak Iran.

Mahathir, anda mengecam orang yang salah. Kenapa amerika yang anda marahkan jika najib sendiri yang rela bersetuju dengan kehendak amerika? Logik ka? Mana ada logik. Oleh kerana najib sendiri yang rela bersetuju maka sebelum sibuk pongpang nak balon amerika, balon dulu yang dekat neh. Siapa lagi kalau bukan najib.

Lihat bawah neh ;


Kata mahathir ;

“Saya tidak bersetuju dengan cara Amerika Syarikat yang mahu melaksanakan sekatan terhadap minyak Iran sedangkan orang lain enggan berbuat demikian.

“Sekiranya negara lain enggan berbuat demikian, mereka akan mengambil tindakan umpamanya menyekat dagangan, mata wang dan pelbagai lagi.

“Amerika Syarikat hendak buat sesuatu buatlah tetapi mengapa perlu paksa negara lain. Cara mereka seolah-olah membuli negara seperti kita tetapi dia tidak berani lakukan terhadap China, India ataupun Eropah,” -SH-

Bagus, aku setuju dengan hujah mahathir tapi masalahnya sekali lagi aku cakap, ini bukan pasal amerika tapi pasal najib. Dah tak setuju napa tunduk? Tak payah lah layan tuntutan dorang. Semakin melayan semakin menunduk lagi lah depa besar kepala membuli. 

Yang sebenarnya toksah dok pongpang mengambarkan malaysia kena buli lah. Hakikatnya saya menurut perintah sebab money money money. Tue jek hal yang sebenarnya. Dulu mahathir elok je lantang bersuara aap2 dasar yang dia tak setuju. Ada pernah amerika mai serang ka? Takde pun. 

So, hakikatnya terbukti kini, najib ialah perdana menteri malaysia yang sangat lemah. Orang kata paklah lemah sebab kuat tidur tapi aku cakap najib lebih lemah dari paklah at least paklah lemah sebab dia kuat tidur tapi najib tak tidur pun lemah juga, so apa citer? 

Sumber gambar prinstscreen : ASD.

Ameno : Amerika buli najib, najib buli kita, iran mesti balas dendam kat kita tak pasal2. 

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...