Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 22 Julai 2011

Kenapa tahan peguam perancis yang siasat skandal scorpene?


Kes pelik terjadi lagi hari neh. Kalau sungguh ko tak bersalah maka tiada sebab untuk ko tahan peguam perancis neh? Bukan nak tuduh bukan2 tapi persepsi aku ialah ;

Skandal scorpene = pembunuhan altantuya. Dua benda yang dipercayai saling berkaitan dan ada hubung kait.

Razak baginda = terkait dengan najib razak. Ini semua tahu.

Mana razak baginda? Hilang lagi secara misteri. Mana dua polis yang disabitkan bersalah dalam kes pembunuhan altantuya? Betul ke dorang bersalah? Kalau boleh jumpa dorang, aku sanggup jumpa. Bukan apa, aku nak siasat betul2, betul ke dorang bersalah? Ataupun dipaksa mengaku bersalah? Ataupun memang terlibat sebagai rakan subahat? Benda neh memang misteri. Siyes misteri.

Kita nak ulas lebih2 pun tak boleh. Kena dengar keterangan daripada pihak peguam perancis neh dulu. Tapi masalahnya pegawai imegresen pergi tahan dia pula. Kenapa tahan? Biarlah kami dengar apa yang dia nak ulas pasal kes neh. Kenapa takut? Lagi korang buat tindakan pelik2 macam neh lagi lah orang syak weh.

Bukan orang tuduh najib bunuh altantuya or arahkan orang bunuh altantuya. Cuma skandal scorpene neh memang ada penglibatan secara tidak langsung altantuya.[Menerusi pembacaan blog] Manakala pembelian kapal scorpene neh pula ada linking dengan razak baginda. [Rekod parlimen] Dan kebetulan pula si razak baginda neh ada kaitan dengan najib.[Bekas kakitangan najib] Dah orang nampak najib asyik terkait sana sini sudah tentulah menjadi tanya tanda rakyat, betul atau tidak? Ini persepsi wajib.

Najib, piem malaysia. Dia kena terbuka. Apa kata biarkan aje perancis siasat dan peguam perancis tersebut memberikan statement dari pihak dia. Biar kami rakyat malaysia nilai dari semua segi. Tak perlu cuak andai tak bersalah, betul tak najib?

kah kah kah

Ameno : Takut lah pula.. soh dia bersumpah lagi.. 

Share this

0 Comment to " Kenapa tahan peguam perancis yang siasat skandal scorpene? "

Catat Ulasan

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...