Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 21 Julai 2011

Isu gambar unit amal super impose : Siapakah penipu sebenar?


Ada wartawan tak faham isu pokok. Mereka menegakkan hujah bahawa tiada teknik super impose di lakukan. Baiklah mari kita sama-sama adili hujah mereka dan unit amal pas secara adil.

1. Kat atas neh hujah wartawan. Kata mereka tiada teknik super impose digunakan.

2. Aku setuju tiada teknik super impose dilakukan terhadap pergerakkan ajak unit amal itu. [Andai video itu benar dan tulen]

3. Tapi isu pokok sekarang bukan pasal pergerakkan badan si ajak.

4. Ia pasal senjata. Konon nya ajak melemparkan senjata. Tak percaya? Lihat bawah. Bagi sesiapa yang ada keratan berita pada hari itu tolong scan ataupun tangkap gambar bagi aku kerana aku nak baca keterangan wartawan di atas gambar tersebut.

5. Lihat bawah ;


6. Gambar asal telah di ubah. Asalnya ia gambar ajak unit amal. Dan ada beberapa gambar lain. Dia sepatutnya bergerak2 [Boleh tukar2 gambar]. Kalau BH online benar kenapa ubah gambar asal? [Mohon scan pada sesiapa yang ada artikel asal]

7. Penghujahan disini bukan dari segi pergerakkan badan ajak. Tetapi imej ajak yang digambarkan seolah2 ganas dan menyerang polis. Ia digambarkan seperti itu melalui keterangan ayat di bawah gambarnya. Sedangkan itu bukan yang dia sedang lakukan. Apa yang dia buat samada lemparkan semula CS kepada polis ataupun tempat lain bagi menjauhkan benda itu daripada peserta perhimpunan. Polis kan pakai pelindung. Tak rasa apa pun kalau ajak unit amal lemparkan kepada dorang. [Andaian]

8. Ada juga yang mengatakan bahawa gambar ajak unit amal pegang bendera bertukar menjadi pisau. Yang neh aku tidak tahu. Sebab tiada gambar sebenar2nya dari unit berita harian. Aku dah search tapi nampaknya tiada record. Hairan. Sebab tue aku nak tgk gambar itu sendiri sebelum buat apa2 telahan.

Fahami isu pokok. Baik wartawan baik polis. Kalau dah buat salah mengaku je. Tak luak pun minta maaf pasal memang di antara kita tiada maksum. Memang tiada senjata waima batu sekalipun di baling. Pasal kami dah diberikan ingatan awal2 lagi sebelum dan semasa perhimpunan.  Barangsiapa yang baling/kacau polis dia ialah orang umno. Semua takut dicop sebagai orang umno. Sebab tue takde sapa di kalangan kami buat provokasi walhal kalau boleh usah kata batu, lori fru pun aku nak panjat masa tue.

kah kah kah

Dan memang ada seseorang yang baling batu ke arah trak polis tetapi berjaya ditangkap unit amal kerana melakukan provokasi. Dia di cam sebagai orang umno dan kemudiannya di lepaskan sebab dia tak minta maaf pun. Kalau dia orang kita sudah tentu dia takut dan minta maaf. Selepas ditangkap dia diam je.. so apa lagi? Pepaham sendiri.

Yang heran polis takmo kejar dia. Yang unit amal je kejar.. kenapa? Lue fikirlah sendiri.

Ameno : Jangan putarbelit keterangan lah weh wartawan..

Share this

0 Comment to " Isu gambar unit amal super impose : Siapakah penipu sebenar? "

Catat Ulasan

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...