Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 23 Oktober 2014

Ini Jawapan Wakil Ustaz Azhar Idrus Isu Skandal Video Intim.

Jawapan pun macam celaka. Tak perlu la babitkan program2 atau hal2 yang tak berkaitan. Terus ulas kepada topik yang dibahaskan sudah. Respon isu video dan jangan la dok heret perkara2 lain yang tak berkaitan sampai buat orang rasa meluat. Dari simpati terus orang jadi menyampah. Jangan nak mengarut sangat la.

Sapa yang dah tengok video tu akan fikir sendiri. Tulen atau edit. Tu aku taknak ulas. Cukup aku kata. Ini hal laki bini. Hal privacy orang. Hal dalam kain. Hidup jangan jadi bangang dok ceroboh orang punya privacy.

Titik.

Menerusi Harian Metro, berikut adalah kenyataan dari Zulkifli mengenai perkara ini :

"Bukan... jangan percaya.. itu adalah usaha terancang pihak tertentu untuk menjatuhkan bukan saja UAI tetapi juga golongan ulama di negara ini.

“Kebelakangan ini seperti sudah wujud trend untuk menjatuhkan golongan ustaz dan ulama ini. "Ini kerana pihak yang berkenaan seperti tidak senang duduk apabila melihat masyarakat Islam di Malaysia sekarang semakin suka dan rajin ke majlis ilmu hingga program ceramah agama dan dakwah sudah menjadi fenomena sekarang.

 "Justeru, pihak tertentu sengaja merancang usaha kotor ini untuk menjatuhkan ulama dan memesongkan akidah umat Islam di negara ini.

"Ia termasuklah program 'I Want To Touch A Dog' di ibu kota baru-baru ini. “Mereka akan buat apa saja untuk merosakkan umat Islam," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Menurut Zulkifli juga, UAI tidak langsung terjejas dengan penyebaran video itu dan masih lagi akan meneruskan program ceramahnya seperti biasa.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...