Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 30 September 2014

Menantu Hadi Delete Komen Tentang Cukai Kereta Mewah - Apa Puncanya?

Mohon Ustaz Zaharuddin aka menantu tuan guru Presiden PAS jawab persoalan2 yang dikemukakan.

Bukan apa.

Dia kan bertanya.

Oleh kerana dia bertanya, maka jawab la.

Kalau dia salah, betulkan.
Kalau dia betul, maka biarkan.

Kenapa nak delete dan block komen orang?

Macam pelik aje.

Ce citer. Ce citer.

Kronologi ;

1. Mula2 orang sebarkan gambar kereta mewah milik Ustaz Zaharuddin.

2. Aku antara yang sebarkan. Aku rasa, antara yang terawal sebarkan. Hi Hi Hi.

3. Aku punya point penyebaran tue merujuk kepada geng2 dalam PAS sudah kaya raya, maka jangan la minta derma lagi dari golongan yang tertindas.

4. Aku tak peduli la dia nak pakai kereta mewah ke ada saham juta2 ke apa ke itu dia punya pasal. AKu taknak campur. Aku cuma nak campur bab kelayakkan dan kemampuan pemimpin2 tertinggi PAS sudah patut membebaskan PAS daripada menjadi agent kutipan derma. Oleh kerana Zaharuddin sangat hebat orangnya, kenapa tak gunakan bakat, kepakaran, kehebatan dia untuk membantu PAS mengumpul dana bagi operate parti.

5. Ada banyak orang2 hebat dalam PAS. Bukan aku cakap. Ini orang2 PAS sendiri cakap. Punyalah hebat takan takde sorang pun pemikir yang boleh merangka strategi untuk membantu PAS mengumpul dana dengan cara perniagaan daripada kutip derma? Ini boleh membantu membiayai kos operasi markas di setiap negeri bahkan membantu meningkatkan taraf hidup guru2 PASTI yang kita semua tahu di sesetengah tempat gaji dorang rm300 sebulan pun ada. Gunakan la kehebatan korang semua di situ.

6. Point setiap yang sebarkan tue berbeza2. Dan aku taknak campur point2 dorang. Aku ulas point2 aku je la.

7. Then ustaz Zaharuddin agak terkesan dengan penyebaran tue.

8. Then dia pun jawab mengenai hal tersebut. Dia ulas bab kereta mewah dan saham. Bab saham aku takde ulasan sebab aku keliru, was2 dan tatau kisah sebenarnya. Jadi aku KIV ataupun taknak campur sehingga aku mendapat kepastian yang jelas. 

9. Respon dia boleh baca kat sini.

10. Then bila dia dah respon, maka ramai la yang komen bagai apa semua. Ada yang pro dan ada yang contra. Aku antara yang contra sebab apa? Sebab bagi aku dia out of topic. Aku dari awal lagi tak peduli dia nak guna kereta apa pun. Dia kaya. Dia berhak. Dia tak mencuri. Dia punya pasal la dah duit dia. Yang aku concernkan ialah duit rakyat tertindas. Rakyat tertindas macam aku dan macam ramai lagi rakyat2 lain yang sebenarnya perlu membantu sesama sendiri, derma sesama sendiri dan tolong menolong sesama sendiri. Kita berdiri di satu level yang sama iaitu tertindas. Dan adalah amat tidak wajar pimpinan PAS yang kaya raya lepas ceramah p buka tabung derma untuk kutip derma sedangkan korang semua berkemampuan. PAS bukan macam dulu. PAS sekarang sudah hebat dan kaya raya. Pemimpin pun hebat2 belaka. Vellfire ada, BMW pun ada. Rumah baru ada. Saham pun ada. So, faham2 la kenapa aku membidas perkara tersebut.

11. Dan orang lain pula respon pula ada yang bertanya pasal cukai.

12. Yang peliknya. Orang bertanya. Dia pula pergi delete dan block komen orang tue terus du laman facebook dia.

13. Kenapa dia buat macam tue?

14. Kalau orang tue salah, betulkan.

15. Kalau orang tue berkehendakkan jawapan, maka jawab la.

16. Kenapa nak lari wahai Ustaz Zaharuddin?

Jawab la.............
 
Lihat gambar ;
 Haizh.

Ulama dalam PAS.

Lue fikirlah sendiri sikap mereka.

KAH KAH KAH

Kbai.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...