Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 4 Februari 2014

Mat Noor Dapat Kereta Percuma Sebab Tunai Nazar Jalan Kaki Ke Putrajaya.

Tak yah la pongpang2 bising tanya kenapa dia dapat sikit. Sedangkan nilai tajaan lebih kurang RM600k. At least dia dapat juga VIVA free walaupun ianya VIVA kan. Daripada aku dengan ko. Hapa pun tak dapat. Dapat memekak aje la.

KAH KAH KAH

Lihat kemaskini dari portal BN ;Setakat jalan kaki sebab meraikan kemenangan kerajaan zalim seperti BN tak yah la beria2 anggap Mat Noor kesayangan korang tue wira. Rehat dapat, tidur kat penginapan yang standard2, makan sedap lepas tue ada skuad pengiring lagi. Macam pergi bercuti. Percutian berjalan2 dari Besut sampai ke Putrajaya walaupun sekadar berjalan kaki. Macam neh korang kata dia wira?


Memang KEPALA HOTAK KAU KORANG PROBLEM.

Tapi tak aneh. Mat Said yang bagi roti pun korang kata wira. Puji melambung bagai. Masuk paper masuk tv. Siap penyokong2 PR pun puji sekali. Then dapat gelaran Robin Hood (uwek).

Padan la setakat jalan kaki tunai nazar neh pun korang puji melambung bagai.

KAH KAH KAH

BTW, Mat Noor bukan wira. Dia dok perjuangkan poket dia sendiri aje. Nak cakap salah tue tak la salah juga. Kita neh pun takan nak perjuangkan poket orang lain kalau poket sendiri pun sesak ye tak?

Tapi berpada2 la dalam melabelkan orang dengan gelaran WIRA. Sikit2 WIRA. Sikit2 WIRA. WIRA la sangat.

Tak sure la si Mat Noor neh ada kereta berapa bijik. Dah dapat berapa banyak duit atas nama hubungan dia dengan UMNO dan sebagainya. Cuma cukupla sekadar aku cakap, 600k untuk program gila macam neh memang membazir. Aku cuma nak bagitau, kalau kita nak buat apa2 pun, terai focus untuk basmi kemiskinan dulu, then selepas kemiskinan dihapuskan buat la apa2 yang berpatutan dengan duit yang banyak berkepuk2 tue. Orang yang cakap bahawa kemiskinan tidak boleh dihapuskan, dia baru aje menafikan solusi yang Allah dah sediakan. Kemiskinan, boleh dihapuskan. Yang tak boleh dihapuskan ialah KETAMAKAN. Faham yang neh betul2.

Oke bai.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...