Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 2 Februari 2014

Gambar Kanak2 Tidur Atas Jalan Sebab Takde Rumah - Pusat Zakat Sibuk Kira Duit.

Fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Bang, kempen maki pusat zakat dalam talian takde ke bang?

HAHAHA..

Amannya Malaysia kita.

Aman sangat. Sampaikan budak2 boleh tidur luar rumah. Tak yah susah2 bayar duit sewa apa bagai. Tidur aje atas jalan. Budak2 takyah rumah pun takpe. Malaysia kan aman gila babi nak mampos.

KAH KAH KAH

Lihat ;

 Encik Kamarudin menulis ;
Semasa kami mengadakan outreach dakwah gelandangan bersama student KUIS lebih kurang jam 1.30 pagi, kami temui ibu bapa bersama 4 orang kanak2 berusia 10th L, 9th L, 7th P, 5th P jadi gelandangan. Alasannya mereka tidak mampu menyewa rumah. Sudah 2 minggu mereka tidur di dataran berhampiran Bangkok Bank KL.

Rujukan :  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151915105472335&set=pcb.10151915105512335&type=1&permPage=1

Sapa nak bantu boleh contact Encik Kamaruddin. Tak payah nak kutuk2 Encik Kamaruddin kalau korang semua tak kenal dia sapa. Kerja2 dia memang dekat dengan masyarakat. Mendekati gelandangan dan membantu mereka yang memerlukan. Tujuan share di facebook bukan untuk aibkan jauh sekali nak kutuk pihak2 yang terasa (pusat zakat) tetapi sebab nak luaskan medium simpati. Kot2 ada yang nak bantu ke apa ke.

BTW, kalau pusat2 zakat nak terasa pun memang bagus juga. Pasal aku update benda neh pun memang sebab nak bagi dorang terasa walaupun itu reason no 2.

Dah terasa ke pegawai2 pusat zakat? Kalau dah terasa bagusla. Kalau tak terasa memang korang jenis tak malu. Macam menteri agama juga.

KAH KAH KAH

Kalau la mereka2 yang takde pangkat dan jawatan boleh turun dan mencari orang2 yang susah dan memerlukan, apa sebab pegawai2 pusat zakat yang bergaji apa bagai tak boleh turun padang dan cari orang susah?

KAKI KORANG ADA EMAS ke apa?

PADAN LA 'SEGAN' NAK BERJALAN CARI ORANG SUSAH KAN?

HAHAHAHAHA..

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...