Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 7 Disember 2013

Muhyiddin Yasin Kena Kutuk Kaw2 Sebab Mengada2.

Tersebarnya satu gambar tipiem di laman sosial. Gambar yang konon nya dia pi melawat mangsa banjir. Tak sure la aku macam mana gambar tersebut boleh lepas kat public seterusnya menjadi bahan kutukan awam tetapi yang sure gambar tersebut mengundang kemarahan rakyat.

Lihat gambar yang di maksudkan ;


Gambar ini menjadi bahan kutukan awam sebab ;

1. Mengada2 sangat. Ko nak melawat mangsa banjir. Taknak pula guna kereta ataupun kenderaan 4D. Nanti buat2la berlakon ko gunakan helikopter (yeke?) sebab nak amek gambar pemandangan dari atas. Konon nak pantau situasi sebenar banjir. Nak melihat berapa banyak kawasan yang terjejas. Padahal memang dari KL kot ko datang dengan helikopter. Alasan nak cepat pergi dan cepat balik senang. Jalan pun tak jam. Tahu pula jam menyusahkan ko selama neh. Tapi tak sedar pula yang jam juga turut menyusahkan rakyat. Chelakey punya pemimpin yang pilih2 kasih macam neh. .

2. Datang dah la lambat. Lagi banyak bunyi. Sembang kemain kencang dalam berita bhai. Konon nya yang terbaek tiptop terbagus termewah terhebat telah diberikan kepada mangsa banjir oleh BN sepanjang mereka dilanda musibah. La. Ingatkan nak mengakui kelemahan. Rupa2nya sembang syok sendiri juga tipiem kita. Sapa rajin p tengok Awani. Aku ingat pagi2 gini ada la kot ulangan berita yang pemimpin2 BN dok bajet2 depa bagus gile babi depan tv puji diri sendiri.

3. Lepas neh mesti gambar cuci rumah la gambar bagi bantuan la tersebar. Tipiem kita akan jadi paling suci lepas neh. Tak caya tengokla. Kita semua dah masak dengan perangai pemimpin2 Malaysia.

Nasihat aku pada tipiem. Musim berlakon dah habis. PRU lagi 5 tahun kot. Takyah la nak beria2 sangat. Steady sudah tunjuk perangai berlagak dan pentingkan diri korang. Takpe. Lepas 5 tahun pengundi2 BN yang BANGANG akan sentiasa undi korang juga. Relax sudah. Lagipun Kuantan kawasan PR kot. Memang ah diabaikan oleh korang. Terima kasih ek. Modal untuk PRU neh.

Kah Kah Kah

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...