Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 11 Oktober 2012

Nasha cakap benda betul - Harun Taib.

Betul?

So neh dah jadi macam pertempuran majlis syura pas vs sesetengah pemimpin kanan pas + ahli + penyokong pas dan pakatan rakyat kah?

Geng mesti mao bekap der. Sapa nak bekap kita kalau bukan geng2 sendiri. Tapi bekap benda betul takdak masalah langsung. Bekap benda tak betul tue yang timbul jadi isu. Harun Taib dah tengok video ka? Tuan Ibrahim man pun dah tengok ka?

Dah tengok apa yang Ustaz Nasha bercakap ka sampai beria2 nak bekap tue? Ini video nya. P tengok dulu. Jangan main nak betulkan aje apa yang geng sendiri ulas.


Datuk Harun Taib berpendapat apa yang dinyatakan Bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa itu adalah betul. “Betullah tu apa yang dikatakannya. Islam perlu jadi perkara utama… hal-hal lain perlu jadi perkara susulan,” katanya kepada Sinar Harian semalam.

Ketika ditanya sama ada Nasharudin berhak berkata demikian, Harun berkata, Nasharudin boleh menyuarakan pendapat beliau tidak kira secara dalaman atau terbuka. “Beliau bebas… boleh kata apa sahaja, beliau juga ahli Majlis Syura. Tidak salah beliau gunakan Majlis Syura untuk suarakan pandangan ini.

“Apa yang berlaku sekarang ini ramai yang berkata atas kepentingan diri sendiri,”katanya. Dalam perkembangan sama, Ketua Penerangan Pas Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menyifatkan apa yang dikatakan Nasharudin itu sebagai perkara biasa.

“Saya tidak melihat kenyataan yang dikeluarkan oleh beliau (Nasharudin) sebagai sesuatu perkara yang pelik… apa yang diperkatakan adalah sebagai memperingati dasar perjuangan kita,” katanya. -Sumber-

Wait.

Cakap dap menganjurkan satu majlis open dan kemudian nya secara terangan2 mendoakan bahawa mahu malaysia menjadi negara kristian setelah pakatan rakyat memenangi pru tanpa bukti walaupun dap sarawak dah nafikan ia, bukan sesuatu yang pelik ek tuan ibrahim man?

Boleh ustaz nasha menuduh begitu atas nama majlis syura ek ustaz harun taib? 

Oke. So sekarang kita anggap je la majlis syura = yang tuduh2 benda tue. Sekarang bukan nasha jek kena buktikan tuduhan tersebut, majlis syura pun kena buktikan sekali la dah mereka pakat2 sokong.

Aku ingatkan majlis syura nak diam2 dan bincang sesama sendiri dulu. Rupanya majlis syura pun sokong tuduhan nasha. Well done.

kah kah kah

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...