Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Isnin, 11 Jun 2012

Penjelasan lengkap 100plus mengenai gambar Najib pada tin minuman.

kah kah kah

Oiii syarikat 100plus takut rugi oiii. Aku sebagai pengemar 100plus telah menjalankan boikot secara senyap disebabkan kebodohan syarikat 100plus letak gambar najib pada tin minuman tersebut. Aku cari2 gak kat kedai ada ka tak dak tin tue dalam kawasan aku. Nasib baik tak jumpa. Kalau jumpa nahas. Aku tak bagi can. Tin pun tin larh janji puas ahti.

kah kah kah

Korang baca statement dari facebook 100plus sendiri beb ;


Maksudnya lebih kurang ikut stail aku ;

Hai semua, pihak kami ingin menjelaskan bahawa gambar najib ke atas tin minuman 100plus ialah merupakan sticker yang boleh dilekatkan ke atas tin ketika Najib melawat booth kami sempena perhimpunan jutaan belia 2012 baru2 ini.

Selain dari pm najib, ada gambar [rujuk gambar atas] orang lain yang turut distickerkan kerana mereka hadir ke booth kami.  Terima kasih di atas sokongan yang berterusan dari anda.

Ini maksudnya apa? Maksudnya 100plus takut kena boikot sebab tue dorang terpaksa update isu neh di fanpage mereka dan siap letakkan gambar sebagai bukti.

kah kah kah

Adoiiii 100plus syarikat giant pun takut dengan kuasa boikot. Nampaknya sekarang neh syarikat2 dah tahu ada sesetengah individu boleh jadi icon dan mempopularkan product mereka dan ada juga sesetengah individu yang bila dia jadi icon usah kata tak boleh nak popularkan product, siap boleh tolong bankrupt lagi tue der.

kah kah kah

So cadangan meletakkan gambar najib dan rosmah ke atas kotak rokok bagi mengurangkan penghisap rokok tegar di malaysia merupakan satu idea yang amat baik sekali. Mulakan sekarang. Bukan sahaja boleh jimatkan wang pembayar cukai dengan berhentikan iklan2 yang langsung tak berkesan ke atas tegar rokok, malahan wang2 tersebut boleh larh disalurkan ke sektor yang lebih memerlukan.

Saat neh najib dan rosmah kena buktikan mereka benar2 prihatin terhadap rakyat malaysia. Cepatlah, jadi icon iklan jualan rokok kami. 

kah kah kah

Ameno : Model bankruptkan product pun ada rupanya..

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...