Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 8 Julai 2020

Berita Mujahid Wajar Disalahkan Dalam Isu Sajat Dipadam HarakahDaily.

POLITIK | Portal Harakah Daily telah memadamkan artikel yang bertajuk "Sajat : Mujahid & Kerajaan Patut PH Patut Disalahkan" dari laman web mereka.

Hal ini disedari oleh beberapa netizens ketika berkongsikan pautan artikel itu di sosial media."Apasal tak boleh baca," - Liyana.

"Dah hilang," - Azman.

"Dia tulis error 404," - Hafiz.


Pada awalnya (waktu pagi), artikel itu masih boleh dibaca dan diakses oleh orang awam. Bagaimanapun mungkin kerana pautan itu menjadi viral, akses ke artikel itu tidak lagi dapat dilakukan oleh orang awam memandangkan artikel itu telah dipadamkan.

Artikel itu menyentuh mengenai PH dan Mujahid yang gagal dalam menanggani isu Sajat dan kerajaan PH (ketika itu) wajar dipersalahkan.

Cerita tentang Sajat kembali menjadi sensasi kerana lelaki yang menjadi pondan itu memakai pakaian separa bogel dan menyebarkan gambarnya di Instagram sekaligus menyebabkan umat Islam berasa marah dengan tindakan Sajat.


Sebagai rekod, ini bukan kali pertama Harakah memadamkan artikel beritanya. Setakat ini editor Harakah belum mengeluarkan apa-apa kenyataan bagi menjawab persoalan netizens. - 8 Julai 2020.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...