Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 14 Julai 2019

ADUN PKR Diketawakan Kerana Buat Kesilapan Remeh..

SOSMED | Nampaknya setiap wakil rakyat samada dari Pakatan Harapan mahupun Barisan Nasional, mereka perlu berhati-hati sebelum mengemaskinikan akaun masing-masing.


Ini kerana setiap apa yang mereka kemaskinikan di akaun akan menjadi perhatian netizens yang mengikuti mereka.Contohnya kesilapan yang dilakukan oleh ADUN PKR dari Kubang Rotan, Kedah ini.Asmirul Anuar telah membuat kesilapan apabila mengatakan tidak menyangka Pertandingan Pancaragam Antarabangsa Dan Kebangsaan akan dihadiri dari peserta luar negara.Kenyataannya itu kemudiaannya menjadi bahan ketawa di laman sosial."Nama pun ANTARABANGSA.. kahkahkah," - Mohd Nizam


"YB parti mana ni woi. Apasal bodoh sangat," - Dwan Pasir


"Saya tak sangka dia YB," - Ishraaf Mazlan


"Malunya kami..," - Jaja Rashnor

Adun Kubang Rotan itu kemudiannya telah membetulkan kesilapannya selepas beberapa jam post itu dimuatkan di Facebook.Bagaimanapun hal itu tetap menjadi bahan sindiran netizens sehingga komen-komen terpaksa dipadamkan.

Namun tinjauan kami mendapati berkemungkinan besar post lama telah dipadamkan dan Asmirul Anuar telah memuatkan post baru.

Ini kerana jika dikemaskini sekalipun post lama, netizens masih mampu melihat post lama menerusi button 'view edit history'.

Mungkin hal itu akan menjadi polemik berterusan menjadikan post lama perlu dipadamkan dan digantikan dengan post baru. - 14 Julai 2019.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...