Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 10 September 2015

Azmin Sound MP DAP Di Twitter Isu Hadi - Teo Nie Ching Luah Perasan Kecewa Di FB.

Mesti Azmin dah bengang sangat melayan karenah Teo Nie Ching. Aku tak yakin yang Azmin akan slumber nak menyound MP DAP kat laman twitter melainkan sebelum-sebelum itu mereka memang dah mempunyai krisis yang menyebabkan emosi Azmin tergangu.

Mungkin salah satunya isu DEIG kot. DAP sebelum2 neh memang dah mengeluarkan beberapa kenyataan mengenai DEIG dan mempersoalkan ketelusan DEIG bukan hanya di dalam persidangan DUN bahkan membawanya ke hadapan pihak media. Disebabkan isu berkenaan, BN telah menyerang kepimpinan Azmin pada ketika isu 2.6B hangat diperkatakan umum. Kiranya BN ciplak modal DAP dan PAS untuk serang Azmin la. Kalau tak, BN pun takde modal. Nak harap depa cari modal memang tak la kan. Pemalas punya pembangkang Selangor.

KAH KAH KAH

Pada awalnya Teo tweet satu berita berkenaan Hadi yang kekononnya menyebut tidak tolak kemungkinan menyertai perhimpunan 'MERAH'.


Dan dia sebenarnya tak tag Azmin pun. Tetapi Azmin nampak la kot tweet tersebut lalu reply tweet Teo dengan membalas meminta YB Teo berhenti bersikap kebudak-budakan.

Untuk rekod, PAS menafikan akan menyertai perhimpunan MERAH.

Rujuk ;


Harakah juga telah melaporkan bahawa PAS menolak perhimpunan MERAH. Laporan TMI korang kena ahti2 sikit. Tengok sikit siapa yang melaporkan berita tersebut. Terutamanya jika yang lapor atau kritik PAS itu ialah mereka2 yang memang anti-PAS maka laporannya akan menjadi BIAS dan tidak telus.

Aku tak sokong PAS tapi tak perlu la dok mengambarkan yang PAS akan sertai perhimpunan MERAH padahal yang di sebut mereka tue sebenarnya lain.

Adeh.

Lepas kena sound dengan Azmin. YB Teo meluahkan perasaan di laman fb.


Dan macam biasa, geng2 DAP akan bekap DAP.
Geng2 Azmin akan bekap Azmin.
Dan sindir menyindir gaduh mengaduh la mereka di laman sosial.
Kali neh tentang Hadi dan PAS.

HAHAHAHAHA.

Aku lama perhatikan Azmin sejak dia jadi MB neh. Pergerakan2 dia, tindakan2 dia, kalau ditanya tentang PAS, DAP dia seboleh2nya nak nampak macam PLAYSAFE dan tak memihak.

Tapi ketika mesyuarat KEADILAN yang memutuskan samada PR masih wujud lagi atau tidak selepas DAP kata PR dah terbubar, Azmin boleh plak ada kat Kelantan. Kenapa, yek?

So, kat situ aku agak, Azmin mungkin merasa lebih selesa berkerjasama dengan PAS berbanding DAP. Kenapa DAP sukar? Adakah DAP terlalu annoying macam Ngeh dan Nga? Atau terlalu suka memaksa PAS & PKR macam LGE? Tatau nak cakap sebab aku tengok ada beberapa MP DAP yang friendly dan nampak relax je buat kerja. Tatau disebalik tabir melainkan kita sendiri yang bekerja dengan mereka.

Lue fikirlah sendiri.

Kbai.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...