Jumaat, 14 Ogos 2015

Serpihan Pesawat Bukan Dari MH370 - Pulak Dah, Yang Najib Sahkan Itu Apa?

Part 1 disini.

Ini berita kita pada minggu lepas.


Najib yang umum pada minggu lepas. Beria2 plak tue. Info yang diterima, pasukan penyiasat masih mahu melakukan analisis selanjutnya dan tidak berniat / mahu mengesahkan apa2 pada ketika itu.

Jadi, kenapa Najib umumkan?

Laporan dari Awani gak, ada ahli keluarga mangsa yang enggan terima pengumuman Najib. Bahkan ada yang bersikap spetikal. Maksudnya, malas layan dan malas percaya.

Dorang tak silap juga bersikap demikian. Kerana, ini berita kita yang terkini.

Baca ;




Kejap serpihan dari MH370.
Kejap bukan pula.
Yang gilanya totok UMNO cakap kita tak faham berita. Katanya serpihan yang diperiksa oleh pasukan penyiasat Malaysia je bukan dari MH370. Bukan bermaksud bukan semua serpihan bukan dari MH370. So ko nak bayangkan pasukan kita ada limited access ke macam mana? Tak siasat part2 serpihan yang penting? Part2 cikai semua pass kat pasukan kita ek?

Pendapat aku, gambar tersebut dah membuktikan depa bercakap tentang serpihan pesawat. Serpihan pesawat pe lagi plak. Yang ditemui pun bukan banyak. Ngaku aje la Najib kau tue dah kantoi bodoh. Semak la aku tengok korang dok bekap dia beria2. 

Bukan aku nak tuduh2. Tapi sebelum neh aku dah nyatakan. Pendapat peribadi aku je. Aku kata. Mungkin Najib declare serpihan tue dari MH370 untuk redakan sikit tekanan press ke atasnya yang dok melapor isu 2.6b tue hah. So press ada isu lain nak lapor. Maka rakyat teralih sikit tumpuan. Walaupun tak semua tapi taktik seperti ini masih berkesan untuk redakan ketegangan atau tekanan media ke atas diri kita yang kena serang atas bawah neh hah. Maka bila berlaku kepelbagaian laporan yang berupaya menarik minat masyarakat ke atasnya, masyarakat akan kurang memfocus untuk memperkatakan tentang satu2 isu semata2. Mereka akan potpet beberapa isu2 semasa dalam satu masa yang sama. Silap2, mereka terus lupa nak cakap tentang isu tersebut. Macam kes account bank Rosmah. Lenyap terus bila kes Low Yat viral. Hihi.

Kla. Harap2 Najib kau dah bersedia dengan jawapan kenapa kerajaan kita ada dua versi laporan mengenai serpihan MH370. Bai.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...