Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 18 Jun 2013

Semua Salah Anwar - UMNO.


Itu jek yang aku nampak. Apa2 yang berlaku dari dulu lagi hah tanya la dsai. Dia itu blablabla time tue. Hah tanya lah Anwar. Dia neh time tue dan blbalbalbal..

Pui.

Takde langsung sikap tanggungjawab. Contohnya aku mencuri la kan. Ko nampak neh aku mencuri. Tapi ko buat bodoh je la kan. So sikap ko yang buat bodoh tue salah aku atau salah ko sendiri? Mestilah salah ko sendiri kan? Apahal plak aku kena bertanggungjawab atas sikap ko yang buat bodoh tue?

Nampak sangat dorang neh spesis tak faham isu. Baru2 neh UMNO dipersoalkan luluskan plan menara UMNO [yang dipercayai di bina menggunakan wang rakyat] tanpa menunggu kelulusan rasmi.

Lihat bawah neh hah ;

Pengerusi Umno Pulau Pinang Zainal Abidin Osman berkata, Datuk Seri Anwar Ibrahim merupakan orang paling layak untuk menjawab soalan berkaitan Menara Umno negeri yang didakwa dibina sebelum pelannya dihantar.

Zainal berkata, Anwar ketika itu timbalan perdana menteri dan pengerusi Umno Pulau Pinang dan mereka tidak mempunyai sebarang jawatan pada masa itu.

"Dia tahu segala-galanya," kata Zainal dalam sidang media hari ini.

Anggota Parlimen Tanjung Ng Wei Aik semalam mempersoalkan kerajaan Pulau Pinang pimpinan Gerakan sebelum ini yang didakwa membenarkan pembinaan Menara Umno sebelum pelannya dihantar atau diterima.

Ng mendakwa, kerajaan tempatan pada 23 Disember 1995 mengeluarkan permit khas kerja kepada kontraktor bangunan, dua tahun sebelum pelan pertama dihantar pada 31 Julai 1997 dan pelan pengubahsuaian pada 24 Julai 1998.

Pada 1 Oktober 1996, timbalan ketua Menteri pada masa itu Shariff Omar melawat bangunan itu dan "merestui" pembinaannya walaupun pelan bangunan belum dihantar, dakwa Ng.

Sumber :  http://www.malaysiakini.com/news/233232

Bukanlah aku nak bekap Anwar sangat. Kalau betul dia bersalah dalam isu neh aku setuju jek dia kena amek tanggungjawab juga. Tak boleh lari la dari sikap tue. Tak kira la benda lama or benda baru.

Cuma yang aku persoalkan apa sebab ko asyik nak push seme kesalahan tersebut atas bahu Anwar? Adakah kerana dia pembangkang now? Agak2 kalau dia TPM or PM korang akan berani tak nak tunding2 jari kat dia?

TAK kan????????????????????????

So nampak la sangat k0rang semua takde pendirian. Takde prinsip orang kata. Jenis yang tunduk pada yang berkuasa jek. Bukan tunduk atau berjuang atas prinsip keadilan.

Kalau benda yang dia buat tue salah dari dulu lagi patut korang tegur dan tentang dengan keras. Ini biarkan aje. So apa beza ko dan dia? Sama je la. Kalau dah sama buat apa sibuk tanya2 dia? Tanya je la diri ko tue dulu. Tak payah nak salahkan orang lain tanpa cermin sendiri. Tah hapa2 tah. 

SEMUA pun SALAH ANWAR?

Perghhhhh..

Memang sewelll

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...