Khamis, 28 Februari 2013

Kerajaan Philippines Warning Anwar Ibrahim Isu Lahad Datu.

Watak Anwar Ibrahim dah masuk dalam script neh.


1. Mula2 Lahad Datu dicerobohi oleh pasukan bersenjata.

2. Kerajaan beri masa dan tempoh agar mereka keluar cara baik.

3. Kerajaan juga sudi berunding dan berbincang.

4. Then Misuari keluarkan statement akan bawa isu neh ke UN. Untuk pengadilan antarabangsa. Kes tuntutan keturunan sultan sulu terhadap sabah harus diambil kira oleh kerajaan malaysia.

5. Hishamuddin pada awalnya cakap kes neh biasa2 je. Kecik. Small matter. You don't have to worry beb. Chill la.

6. Later kes neh tetiba menjadi seriyus.

7. Kenyataan tidak rasmi dari Sabah.Net mengatakan 2 mati tertembak sesama sendiri bergadoh akibat konflik dalaman. Nak balik vs taknak balik.

8. Beberapa kawasan di sekitar juga diduduki oleh tentera penceroboh. Samada secara paksa ataupun memang mereka mendapat bantuan dari penduduk di sekitar.

9. PDRM keluarkan amaran akan bertindak tegas kalau mereka tak berundur.

10. Then keturunan kesultanan sulu balas. Mereka stay firm kat situ tanpa berganjak. Mati pun mati la.

11. Ada spekulasi yang tersebar mengatakan mereka ke situ sebab di undang untuk berbincang mengenai kes tanah.

12. Ada spekulasi yang mengatakan bahawa kes neh dalangnya umno untuk memperlambatkan pru.

13. Ada spekulasi yang mengatakan ini pelan mahathir untuk kenakan najib. Dua team berpadu untuk tekan najib dari dalam.

14. Dan terkini tetiba kes neh divert jadi kes anwar ibrahim pula. Juga berbaur spekulasi semata2.

15. Dari mana individu ini masuk? Semua cerita di malaysia pun ada kaitan dengan dia. Bullshit. Hidup aku tak boleh berlalu satu hari tanpa tak menyebut nama dia.

16. Kerajaan philippines warning tentera penceroboh agar jangan terpengaruh dengan rentak dan rancangan pemimpin pembangkang [wihout mention any name].

17. Aik, nak cakap kedatangan mereka ke sana kerana dsai kah? Dsai suruh depa memberontak, menceroboh dan merampas sabah ke?

18. Bloggers umno kata dsai nak raih undi dan kuasai sabah.

19. Cerdik la sikit. Macam mana nak raih undi kalau ko suruh orang serang sabah?

20. Insiden neh akan mencemarkan reputasi anwar, bukan increase but decrease and in mucho2.

21. Mereka juga sebarkan gambar dsai bersama nur misuari. Katanya pelan dan rancangan neh dah di buat dalam 4 bulan yang lepas. Maksudnya dalam 4 bulan yang lepas dsai soh tentera penceroboh datang ke sabah dan buat huru hara.

22. Baiklah, andaikan konklusi anda benar.

23. Bukan kah sepatutnya UMNO gempur habis2an? Dalangnya anwar ibrahim beb. Anwar. Mahluk no 1 yang you all seme benci dan anti. Ini la masanya nak cari bukti, collect seme saksi dan tunjukkan kepada dunia.. HOI ANWAR INI JAHAT TAU ORANG NYA. NAMPAK TAK DIA BERKERJASAMA DENGAN MISUARI UNTUK SERANG SABAH. KURANG BETUL LA DIA NEH KAN.

24. Tapi apa yang berlaku? Layanan sopan, baik dan blablabla diberikan.Aku tak condemn cara kerajaan berunding dengan mereka. Kerana ini melibatkan ATM dan PDRM. Susah nak nilai dari luar. Kata2 aku neh kata2 luar ahli. Kata2 yang lebih berkredibel ialah kata2 ahli ATM dan PDRM. Mereka lebih masak bagaimana nak tanggani OPS ini. 

25. Berdasarkan kepada kronologi kes, boleh ke kita menganalisa pencerobohan di sabah adalah hasil kerja tangan anwar?

26. AKu bahkan percaya, aku percaya citer asalnya begini.

Keturunan Sultan Sulu datang ke Sabah untuk berunding. Mereka tahu tempoh bayaran untuk pajakan akan tamat. Dan mereka suspect mereka takan terima bayaran lagi dah selepas ini. Jadi perbincangan ini adalah berkenaan hal tersebut.

Ini konklusi aku.

Mereka berfikir kalau tak dapat apa2 yang dihajatkan jangan kita berganjak dari sabah. At least dapatkan sesuatu. Berunding bukan nak bunuh diri. Untuk memaksa kerajaan malaysia tunduk, mereka juga perlu ber-rencana.

Tetapi ia telah diattachkan dengan pelbagai spekulasi sehingga melenyapkan kisah asal. 

Propaganda BN la.

Propaganda Anwar la.

Itulah, inilah. Kalau tak tue, mesti yang neh. Alahai. 

Kadang2, ia mungkin bukan propaganda sesiapa pun. Sesiapa pun tiada kaitan. Ia hanya satu kejadian yang telah berlaku dan perlukan cara tertentu untuk atasi. Atau aku mungkin propaganda sultan sulu untuk mematikan propaganda? Haha. 

Rujukan  :  http://www.selangordaily.com/?p=7578

 http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Malaysiatidakbenarcampurtanganluar/Article/

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...