Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 3 Disember 2011

UMNO nak buat sumpah bai'ah.

kah kah kah

Lawak woittt lawak... 

Hari tue muka2 neh larh yang merapu meraban cakap pas sesat, pas kafir, pas syiah, pas taliban, pas suwey, pas segala2 yang buruk teruk jahat bagi je larh kat pas. Sebab pas je larh yang ektremis bagai di malaysia neh. Banding dengan taliban pun, taliban kalah bhai. Last2 puak2 neh juga yang nak meniru cara pas mengikat taatsetia wakil rakyat agar jangan sesekali gadai maruah diri dan parti demi duit dan kuasa.

Kah kah kah

Aku boleh cakap bai'ah yang dibuat oleh calon2 umno adalah sia2. Sebab? Tiada mana2 pun pemimpin2 pr akan tawarkan wang + duit + kuasa kepada mana2 pemimpin umno samada korang kalah or menang. Buang masa seme tue weh. Anwar Ibrahim juga tak berani ambil jalan neh. Sebab kalau dia berani ambil jalan neh dah lama dah 16sept menjadi realiti. Ada faham?

Dakwaan sumpah Bai'ah di kalangan pemimpin PAS turut menarik perhatian seorang perwakilan Umno yang membahaskan usul agama di perhimpunan agung Umno di PWTC hari ini.
Perwakilan Umno Terengganu, Komaruldin Omar mencadangkan kepada pucuk kepimpinan juga mengadakan sumpah bai'ah di kalangan perwakilan untuk mengelak parti disabotaj oleh 'pengkhianat' dalam pilihan raya umum.

Bahkan, katanya, bai'ah itu juga bagi menyatakan sokongan kepada kepimpinan berhubung pemilihan calon boleh menang dalam pilihan raya itu.

"Saya cukup yakin, yang bercakap tentang calon, dan yang bercakap sabotaj yang membimbangkan, kita buat sumpah bai'ah supaya tidak ada pengkhianat dalam perjuangan kita ini.

"Kita bersumpah Wallahi, Wabillahi, Watallahi, kita sokong calon pilihan pucuk pimpinan dan tak akan sabotaj parti ini setuju," katanya.

Lantas disambut oleh perwakilan yang hadir di Dewan Medeka melaungkan: "Setuju".

"Pembangkang membuat bai'ah juga," tambahnya.
Bercakap membahaskan usul agama, pendidikan dan sosial, Komaruldin berkata ia juga sebagai bukti bahawa Umno tidak pernah mengetepikan perjuangan agama yang berlandaskan Al-Quran dan Al Sunnah.

Katanya, orang yang berani adalah orang yang ikhlas sambil memberi contoh Presiden Umno Datuk Seri Najib pernah bersumpah untuk menafikan fitnah yang dilemparkan kepadanya.

"Ada ketua umum PKR berani bersumpah. Ada? Dekat mana dia bersumpah?" sindir Komarul.

"Andai kata kita tulus dan mulus, maka sumpah ba'iah adalah sesuatu yang penting untuk mempastikan tiada pengkhianatan dalam parti dan memastikan Umno berkuasa di negara ini," katanya -MK-

Nak buat bai'ah pun masih sibuk pongpang cakap pasal pr. Weh.. kalau najib tue seriyez follow Alquran, soh dia explain pasal saham kasino dulu larh weh. Alahh.. sudah2 lah tue. Korang meraban beria2 pasal imej najib pun tak guna. Pasal rakyat dah kenal dengan jelas siapa najib sebenarnya.

kah kah kah

Ameno : tiru saja pandai.


Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...