Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 4 September 2013

Rafizi Memang Budak Bodoh - Nazri Aziz.

Mak ai.


Bodoh ke dia? Punyalah bodoh ek sampai jentera maya BN kalut kat Rafizi sorang je berbulan2 lamanya ? Nak jawab isu NFC pun beribu2 dilaburkan pada unit maya BN supaya menepis serangan demi serangan dari Rafizi.

Hish.

Tak sangka bodoh2 Rafizi tue BN boleh kalut semacam kat dia sorang. Owhh bodoh rupanya Rafizi neh. Tak sangka budak bodoh macam neh berani debat, boleh berhujah dalam parlimen sampai mengoncangkan pertahanan pihak lawan. UMNO dengan budak bodoh pun tak boleh lawan. Maksudnya UMNO lebih bodoh lagi dari RAFIZI ke apa?

KAH KAH KAH

Berikut kat bawah ialah cabaran Rafizi yang disiarkan dalam portal2 berita ;

Datuk Seri Najib Razak dan Menteri Kabinet dicabar membayar sendiri perbelanjaan petrol dan diesel yang selama ini dinikmati mereka atas pembiayaan wang rakyat secara percuma.

Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli membuat cabaran itu berikutan kenaikan harga RON 95 dan diesel sebanyak RM20 sen berkuat kuasa tengah malam tadi.

Dengan kenaikan itu, RON 95 berharga RM2.10 seliter manakala diesel pula RM2.00 seliter.

“Najib bertanggungjawab menaikkan harga minyak, wajarlah beliau mengarahkan semua Menteri Kabinetnya seramai lebih kurang 70 orang itu membayar sendiri petrol dan diesel yang selama ini ditanggung wang rakyat.

“Mereka mesti berlaku adil kepada rakyat yang selama ini menanggung perbelanjaan ini,” katanya pada sidang media di ibu pejabat parti, hari ini lapor Selangorku

Then, ditanya pula respon menteri2 UMNO. Antara si Nazri Aziz. Ini pula jawapan yang dia beri ;

"Saya tak nak jawab soalan bodoh yang dia (Rafizi) utarakan. Dia memang bodoh budak ini. Dulu pun saya tak korup dia kata saya korup.

"Saya nak suruh dia beritahu menteri besar dia dan exco-exconya, ketua menteri Pulau Pinang dan menteri besar Kelantan supaya bayar duit sendiri juga," katanya selepas satu sidang media petang tadi.

Menurutnya, negeri-negeri Pakatan perlu melaksanakan cadangan itu dahulu memandangkan ia datang daripada Pakatan Rakyat sendiri.

"Mulalah dahulu, kita tak cadang, sebab kita ini berkhidmat kepada rakyat," katanya 
Rujukan : http://www.malaysiakini.com/news/240164 

Mencarut sudah. Tunjuk jari pun sudah. Komen merepek sudah. Tunjuk bodoh pun sudah. Sudahla taknak isytihar harta. Berlagak pula tue. Sekarang cakap orang bodoh sebab mencabar PM dan menteri kabinet bayar sendiri harga minyak. Eh yang naikkan harga sapa? Korang kot. So memang la dia bagi cadangan tersebut kepada yang menaikkan harga minyak. Apa salahnya? Dah korang kata tak membebankan dan menjejaskan rakyat. So apa lagi. Terai ah rasa dulu ma. Baru boleh faham luahan rakyat ma..

KAH KAH KAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...