Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 5 Februari 2016

Najib Tukar MB Kedah Sama Seperti Umar Tukar Gabenor - UMNO Selangor.

Sejak semalam gambar neh viral ;


Ada gak yang berteka-teki. Betui ka?

Godek punya godek, selongkar punya selongkar, akhirnya dapat tahu sumber asal.

Rujuk ==> http://umnosubang.com.my/2016/02/03/keindahan-dan-keagungan-islam-yang-dinafikan/

Aku godek-godek bukan sebab aku tak percaya sebaran berkenaan. Aku percaya tambahan pula kalau ko kata puak2 UMNO yang bercakap macam tu, lagi la aku percaya. Sebab ini bukan first time mereka keluarkan statement kelakar bangang. Tapi nak puaskan ahti orang yang tertanya-tanya. Dari mereka musykil, better kita tunjuk bukti.

Petikan yang menyebut begitu ;

Tindakan beliau ini sudah cukup menjadi satu asbab kuat untuk PM DSN mengambil tindakan sama seperti tindakan khalifah Umar menukar Gabenor dan Komandan yang melakukan perkara yang bertentangan dengan perintah ALLAH dan mengundang kemurkaan ALLAH. Walau bagaimanapun PM DSN bersabar dan memberi peluang kepada beliau untuk berubah.

Dari rangkap pertama sampai rangkap terakhir, tak habis-habis disebut Allah, Islam blablabla dan seangkatan dengannya. Ya tuhan. Ko tengok la cara Najib tadbir negara neh. Layak ke dapat pujian pun. Layak ke kita bayangkan dia sepertimana pemimpin2 Islam zaman dahulu kala yang usah kata jet, nak guna lilin pun berkira-kira? Gila... gila..

Dia kata lagi bahawa tindakan menukar Mukhriz kerana ;

Salah seorang pemimpin yang juga telah melakukan kebhatilan menegur dan mencela pemimpin ialah Menteri Besar Kedah, Dato Seri Mukhriz Mahathir (DSMM). Pada 20 Dec 2015di Saloma Bistro beliau secara sinis menggambarkan Perdana Malaysia Dato Seri Mohd Najib(DSN) dengan gelaran “Bengap”.https://www.youtube.com/watch?v=7WtwhqTWYdY . Kenyataan yang dibuat secara terbuka ini sudah tentu bertentangan dengan perintah agama melalui hadis yang diriwayatkan oleh al baihaqi dalam Syu’abul Iman 6/69,”Janganlah kalian mencela penguasa kalian, jangan kalian menipu dan membencinya…”. Kenyataan ini yang kemudiannya mendapat sorakan dalam bentuk sokongan hadirin yang hadir dan tindakan beliau amat jelas menunjukkan beliau meracuni dan memperdaya kita semua untuk lebih membenci pemimpin kita iaitu PM DSN. Satu perbuatan yang begitu bertentangan dengan larangan ALLAH.

Hish hish hish..

AYAT MACAM GAMPANG!

Bab lawan Najib semuanya bertentangan dengan ISLAM.
Bab Najib menyusahkan rakyat, takpe pula ekh?
Apa sadis sangat mamat nama Zein Isma neh?
Ingatkan si Noh Omar tu dah cukup sadis.
Rupanya si Zein neh lagi dasat noks.
Tatau la kuasa bodek tahap berapa dia guna.
Aku rasa kayu balak pun hancur dengan kuasa bodek Zein. Seriyus tajam nak mampos. 

Btw, sekarang neh aku rasa UMNO sedang mabuk kot. Kejap kata tindakan tukar MB Kedah tiada kaitan dengan Najib. Kejap kata tindakan Najib tukar MB Kedah adalah wajar kerana celaan seperti karangan di atas. Langsung takde konsistensi. Takde bincang-bincang dulu ke sebelum merepek depan orang?

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH KAH
KAH KAH KAH KAH KAH

PAS Gesa Siasat Isu Kebocoran Surat Peringatan Bank Negara Kepada TH - Senada DGN UMNO?

Sudah kahwin ka belum?
 
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH KAH
KAH KAH KAH KAH KAH
KAH KAH KAH KAH KAH KAH
 
Baca bawah jap ;
 
PAS menggesa kerajaan menyiasat isu kebocoran kandungan surat peringatan Bank Negara kepada Lembaga Tabung Haji (TH) baru-baru ini.
 
Ketua Penerangan Dewan Ulama PAS Pusat, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali At-Takiri, berkata perkara itu boleh menjadi ikutan tidak baik dalam pengurusan negara
 
“Ia boleh menjadi ikutan tidak baik dalam pengurusan negara apabila dokumen rasmi dibocorkan sehingga menimbulkan pelbagai persepsi kepada rakyat,” katanya kepada FMT, di sini, hari ini.

Isu kebocoran kandungan surat Bank Negara Malaysia (BNM) kepada TH menjadi topik hangat di media sosial apabila ia menjadi viral.
 
Akibat kebocoran itu, TH telah membuat laporan polis berhubung kedudukan kewangannya yang dibocorkan kepada umum.
 
Mengulas lanjut, Khairuddin menasihatkan BNM dan TH supaya menyelesaikan perbezaan pandangan secara baik tanpa sebarang sentimen kerana ia membabitkan rakyat.
 
“Sebarang isu membabitkan TH menimbulkan sentimen besar dalam kalangan pendeposit TH. “Pada masa sama, meskipun saya difahamkan TH tidak tertakluk kepada pengawasan BNM, penyelarasan dan nasihat serta pandangan baik antara dua institusi itu perlu diharmonikan,” katanya. - FMT

Ingatkan UMNO je nak siasat siapa yang membocorkan surat berkenaan kepada umum. Rupa-rupanya PAS pun ada aspirasi yang sama. Biar betul?

Menyiasat staff Tabung Haji atas kebocoran maklumat berkenaan bermaksud ;

1. Surat2 yang tersebar itu benar.
2. Surat2 berkenaan seboleh2nya nak dirahsiakan daripada tersebar kepada pengetahuan umum. 

Btw, blog yang dedahkan surat2 berkenaan pun dah kena block. Mungkin SKMM tengah mencari dalang disebalik blog. Siapa yang buat blog, tulis dan upload surat2 berkenaan di laman sosial.

Dan paling terkini, untuk nafikan persepsi umum yang negatif tentang urusan pentadbiran Tabung Haji, tiba-tiba ;

1. Azeez kata tak jadi jual tanah TRX. Nak bina pangsapuri katanya. Kih Kih.

2. Apandi Ali jadi ahli lembaga pengarah yang tak bergaji katanya. Macam tengok babi terbang ja. Kih Kih.

3. Beria-ria pula si Takiyuddin dalam PAS dok menjernihkan kontroversi dalam TH sekarang sebab PAS = mewakili kelompok muslim. Eh, ada apa-apa ke neh? Ke nak salahkan DAP lagi macam biasa?

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...