Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 11 Jun 2011

Surat online kepada SANDS @ developer 1pengguna.com

Aku memutuskan untuk menulis surat online kepada syarikat neh. Seperti mana yang korang tahu, aku memang gila2 tak puas ahti pasal harga tender neh tak munasabah dengan hasilnya. Bagi aku kalau kos tender tue bernilai hampir rm1.5juta sepatutnya hasil akhir product tue should reflect lah dengan quality dan nilai tender tue. Bukan nya kita paid harga chicken tapi got tauhu as return. Sapa puas ahti? Aku? Haramjadah. Jangan harap beb.

Salam ,

Kepada pihak yang berkenaan.

Saya selaku rakyat malaysia amat berminat untuk memberikan penilaian jujur di atas pengendalian website 1pengguna.com yang dibangunkan oleh syarikat anda baru-baru ini.  Seperti yang anda tahu sendiri website ini dibangunkan oleh syarikat anda dengan nilai tender ; rm1,478,000,00 ataupun hampir rm1.5juta.

Sila rujuk gambar di bawah ini ;


Tetapi malangnya hasil yang dipaparkan oleh syarikat anda tidak setimpal dengan tawaran tender kerajaan pusat. Selaku rakyat malaysia saya merasakan ini satu pembaziran. Malahan saya percaya ramai rakyat malaysia mempunyai fikiran yang serupa. Biar saya terangkan kepada anda mengapa saya beranggapan ianya satu pembaziran. 

Pertama sekali kerana anda mengguna custom website elgg. Anda guna mod izap elgg bridge. Elgg tu boleh di akses menerusi link di bawah ini ;


di atas theme yang bernama "theme seashells". Yang kemudiannya anda ubahsuai.

Di buktikan lagi dengan jawatan kosong yang di pamerkan di website syarikat anda. Lihat bawah ini ;


Yang boleh dicapai menerusi link ini  [Jangan delete pula lepas ini]. 

Saya kurang arif bagaimana projek ini diluluskan oleh kakitangan kerajaan untuk di 'edarkan' kepada khayalak. Saya percaya sebelum satu-satu projek di 'edarkan' untuk digunakan oleh orang awam sudah tentu ada QC yang akan memeriksa dan memantau "product" terlebih dahulu. Jika product ini telah menjalani ujian, kajian dan soal-selidik yang TELUS sudah tentu hasil product ini tidaklah seburuk dan seteruk ini.

Daripada pengalaman saya ketika mengakses web ini ;

1. Loading page yang lambat.

2. Kerap berlaku termination during connection meskipun internet connection saya stabil.

3. Tiada ciri2 user friendly

4. Paparan antaramuka yang kuno dan tidak sistematik.

5. Meminta password twitter sedangkan tahap sekuriti untuk pelanggan sangat lowest [longgar].

6. Meminta no ic ketika chatting. Ini abuse kepada pelanggan kerana maklumat dalam portal ini tidak secure dan menunjukkan kerajaan bersikap kukubesi. Sedangkan sesiapa sahaja patut diberikan peluang untuk berinteraksi bersama pemimpin during chatting.

7. Sistem chatting yang berterabur ;

- Tiada perbezaan dari segi warna untuk menentukan siapa admin, siapa menteri dan siapa pula chatters.

- Tiada icon dan kawalan SPAM.

- Sistem chatting yang hanya brfungsi ketika menteri online. Sepatutnya ia di aktifkan sepanjang masa.

- Antaramuka yang tiada kualiti. Sepatutnya jika ada sesi soal jawab bersama menteri perlu ada dua antaramuka yakni satu untuk soalan dari chatters dan satu pula jawapan dari pihak menteri agar keadaan lebih tersusun dan teratur. Sila rujuk sistem chatting macam di astro. Walaupun tidak lah bagus mana tetapi 10000x lebih tersusun.

8. Tiada bantuan teknikal untuk menerangkan bagaimana kah seseorang user boleh surf portal ini terutamanya untuk first time user. Saya bercadang untuk masukkan blog saya di dalam portal ini tetapi tiada penerangan sehingga saya tercari2 bagaimanakah caranya. Tetapi gagal mengesan sehingga kini.

9. Seiring dengan kemajuan sosial network, portal ini sepatut ada friendly intergration dengan twitter dan facebook. Tapi nampaknya tiada.

10. Tahap sekuriti yang cikai. Baru2 ini rileks crew telah berjaya menyelongkar laman web ini untuk tujuan kajian. Nampak gayanya mereka tak perlukan banyak skill kerana laman web ini tersangatlah cikai dari segi tahap keselamatan. Ianya boleh dihack dengan mudah dan capaian maklumat rahsia pelanggan boleh dilakukan dengan mudah. Laman web ini tidak seperti blog. Jika blog ada maafnya lagi kerana blog kendalian personal. Tetapi laman web ini dibayar oleh kerajaan. Maka kenapa pihak pengendali [sands] bersikap sambil lewa dalam menyediakan service kepada pengguna?

Nilai tender ini juga sangat tinggi berbanding dengan perkhidmatan yang ditawarkan. Tempoh tender ialah selama satu tahun. Untuk hasil kerja satu tahun syarikat anda di bayar sebanyak hampir rm1.5juta tetapi anda cuba mengurangkan kos yang keluar sebab itulah anda menggunakan service jomlah.

Saya tidak pasti apakah motif anda berbuat demikian. Saya pun kurang pasti samada anda ataupun kerajaan yang menipu rakyat malaysia. Ataupun adakah kedua2 sekali? Jika anda tanya saya, persepsi saya ialah  ;

Tender terbuka adalah untuk mengaburi rakyat. Selebihnya anda tentukan apa yang berada dalam kotak fikiran saya.

Jika anda mengatakan bahawa rm1.4 juta ++ termasuk untuk kos promosi dan segala2nya, saya rasa rakyat malaysia "wont buy that". Kerajaan mempunyai kementerian penerangan untuk mempromosikan website ini. Saya seringkali melihat astro dan tv3 mempromosikan slogan kerajaan. Kenapa tidak gunakan langkah yang sama untuk mempromosikan website 1pengguna.com pula?

Sebenarnya terdapat ramai rakyat malaysia yang berbakat boleh membina portal ini. Malahan mereka mampu membina portal yang mempunyai fungsi2 yang lebih baik dari apa yang syarikat anda tawarkan. Soalnya kini tiada sesiapa pun yang mahu percayakan bakat mereka kerana mereka seperti saya iaitu tidak pandai membodek dan mungkin lebih dari itu.

Dari ;
rakyat malaysia yang sayangkan MALAYSIA.

Alamat email ialah ;  support@my-sands.com dan news@tv3.com.my 

Yang neh projek yang aku rasa ada kaitan dengan syarikat pasir neh.. ==> klik sini


Yang neh pula aku syak boleh dapat hadiah free.. ===> klik sini


Ameno : Aku dah email.. pe kata korang email sekali.. lagi ramai email lagi lah dorang rasa tertekan.. kah kah kah

Ribuan hadir ceramah Ibrahim Ali dan Zulkifli Nordin

Berikut di bawah ialah gambar-gambar ceramah hebat ibrahim ali dan zulkifli nordin yang dibanjiri oleh ribuan.......................................


Gambar di petik dari sini
Korang nak aku komen apa hah? Korang ada mata kan? Ada akal kan? Fikirlah sendiri. 

Kah Kah Kah

Nama dataran pun letak nama sendiri? Menyampah aku beb. 

Ameno : hahaha.. ramainyaaaaa...

Kenali latarbelakang pembangun portal 1pengguna.com

Pembongkaran kes website bernilai rm1.4juta diteruskan oleh aku dengan penuh minat. Bak kata2 aku kepada bapak si dafi hari tue menerusi chatting ;

( 08.06.2011 6:27 PM) AmenoWorld: Datuk saya prtikaikan dengan hebat website neh brnilai rm1.4juta.. nenek seblah rumah saya pun gelak datok

Bukan sekadar berkata2, malahan aku buktikan ia dengan perbuatan. Pasal aku seriyus bhai tak puas ahti. Tak mungkin portal bodoh tue bernilai rm1.4juta. Pusing kot mana pun aku tak nampak yang portal tue ada harga rm1.4juta. Korang sekarang tengok bawah dulu ;

Siapakah di sebaliknya SANDs neh?

  • 4 listed directors and their respective ownership are:
    • Shahrizal bin Muhammad Kasim (20%)
    • Shahrul Sazli bin Shaharir (20%)
    • Luqman Hakim bin Mohd Nor (25%)
    • Shahjuhan Bin Samsuri (35%)

Apa kaitan mereka dengan ismail sabri ataupun kerajaan? Ntah taktahu aku.  Mesti ada kaitan ke? Ataupun aku belum jumpa? Nama mereka aku dapat dari sini.

Aku terai google pasal pasir neh. Hasil googling aku dapati takde info pun pasal dorang melainkan benda alah neh. ===> klik sini.

Bagi aku sebuah syarikat IT patut ada website sendiri. Tapi syarikat tue takde website pun. IT apa nya? IT haramjadah ka? Ke spesis kroni lagi? Tapi tuduh takmo lah. Pasal takde bukti. Cuma kalau syarikat neh jenis "hidup" mestilah syarikat neh aktif kan maklumat dan projek2 yang dorang pernah dapat dalam website in order untuk displaykan "karya" dorang kat public. Dalam ertikata lain untuk "show off" project yang dorang pernah dapat hasil kecekapan dorang buat kerja.

Hasil pemahaman aku menerusi keratan printscreen kat atas neh ialah ;

1. Syarikat pasir neh dapat projek hampir 1.5juta bhai.

2. Syarikat pasir neh mempunyai kontrak setahun atas nama tender neh. Fuhh setahun rm1.5juta? Ini bukan masyukk lagi bhaii.. patutlah ada pengkomen yang pro website neh. Bukan aku nak suspect tp aku memang kaki suspect. Almaklum lah kaki CSI bhai. Sedikit sebanyak aku syak orang2 pasir yang bagi komen untuk bela syarikat pasir. Heh.

3. Bagi pandangan aku banyak lagi syarikat bumiputera yang berkelayakan boleh dapat projek neh. Maybe takde link dengan kerajaan kot. <-- persepsi jahat aku weh.. jangan ikut naaa.. Ha Ha Ha..

4. Tapi aku heran gak. Apa peranan cyberjaya kalau untuk develope website pun dorang gagal? Ye tak? Patutnya projek macam neh bagi kakitangan kerajaan handdle je lah. Punyalah banyak pakar dalam kerajaan.. takan takde yang pandai issue kan hal neh [Idea yang ditiru dari seorang pengkomen aku]. Tue MIMOS tue apa citer yer? Kerajaan ka swasta?

Kah kah kah

Nampaknya kerajaan tidak menggunakan sepenuhnya fungsi kementerian yang dimiliki oleh mereka. Ada menteri it tapi takley bina website. Ada menteri penerangan tapi tak pandai promote website.

kah kah kah

Ini betul2 bangangland. 

kah kah kah

NOTA : seorang rakan kbsb jumpa website pasir. Klik sini

Ameno : Rakyat makan pasir.

Jumaat, 10 Jun 2011

Loji nuklear kini di malaysia.


Soklan : Adakah ko bantah loji nuklear di malaysia?

Tidak. Aku dapati teknologi ini bagus setelah membaca beberapa analisa daripada penulisan orang luar.

Soklan : So apa masalahnya TNB nak bina nuklear sekarang?

Banyak masalah. Aku tak percayakan ketelusan TNB dan kerajaan dalam menangani teknologi ini. Ikut pengalaman yang lepas2, aku dapati kes bumbung parlimen bocor pun berzaman pun kerajaan gagal atasi. Isu puduraya pun makan zaman baru settle itu pun baru2 neh bocor gak. Dan pelbagai lagi keruntuhan dan kemusnahan bangunan serta alam sekitar. Ini termasuk pendedahan mahathir bahawa terdapat sisa radioaktif yang masih tertanam di perak baru2 ini berikutan kontroversi kesan radiasi beberapa tahun yang lepas.

Dalam erti kata lain, aku tak percayakan kerajaan sekarang mampu menangani sebarang krisis yang bakal timbul andai berlaku apa2 kejadian kelak. Bagi aku kerajaan lebih suka ambil tindakan tutup dan timbus. Yakni tutup = rasuah untuk tutup mulut orang. Timbus = bom sampai mampos.

Selagi kerajaan ini berkuasa selagi itu aku tentang projek ini. Projek ini bagi aku perlu dikendalikan oleh kerajaan yang cekap, bebas dan telus.

Soklan : Ini projek swasta dan bukan kerajaan. Kerajaan tiada kuasa nak campur tangan.

Swasta pun tak boleh suka2 nak bertindak kalau tiada campurtangan kerajaan. Kelulusan, tapak, cukai, dan pelbagai kemudahan sudah pasti ada kaitan dengan kerajaan. Jika kerajaan mementingkan keuntungan material, walaupun projek ini bermasalah mereka tetap akan teruskan sebab mereka mencari profit bukan mencari kesejahteraan untuk rakyat. Lynas sudah membuktikan-nya.

Soklan : Projek ini akan dikendalikan oleh pakar luar negara.

Pakar luar ke, pakar dalam ke takde beza. Yang penting selagi kerajaan neh berkuasa selagi itu projek neh berbahaya kepada penduduk malaysia. Ini kerana kerajaan kita tidak telus dan gagal menangani krisis. Kalau berlaku krisis mereka hanya pandai campak masalah kat orang tapi taknak mengakui kelemahan diri. MRR2, bumbung stadium runtuh.. malahan isu portal 1pengguna yang menelan belanja rm1.4juta pun rakyat yang salah sebab mempersoalkan kewajaran kerajaan membelanjakan banyak wang untuk portal yang tiada sistem sekuriti dan mudah di hack. Heh

Soklan : Kadar elektrik akan berada di paras rendah jika loji nuklear terbina di malaysia.

Satu mimpi yang cukup indah. Jika kerajaan ambil alih kilang gula, harga gula akan jadi rendah. Tapi kenyataan-nya harga gula melambung2 juga. Jika kerajaan ambil alih tol, maka harga tol dapat dikurangkan. Tapi hakikatnya tempoh konsesi dipanjangkan ataupun naikkan cukai lain. Pendek kata apa sahaja yang kerajaan cakap adalah penipuan semata2. Harga elektrik tidak akan rendah di malaysia. Petrol dunia dan asia turun pun kerajaan tidak turunkan harga di malaysia malahan telah menaikkan harga petrol dan masih mahu naikkan lagi. Keuntungan berbillion2 petronas dan tnb hanya mampu dipandang oleh rakyat tetapi tidak dapat merasai. Berapa ramai malaysian yang tidak merasai nikmat klcc? Nikmat kl tower? Nikmat warisan merdeka mungkin? Apa pun yang kerajaan buat ialah untungkan kroni dan pinggirkan kita. Walaupun keluar di pelbagai media utama konon nya kerajaan bantu rakyat tapi pada hakikatnya kerajaan tidak bantu semua "rakyat" sebaliknya kerajaan cuma bantu rakyat time media massa membuat liputan untuk mencantikkan imej sendiri. Liputan solat asar pun dicanang di seluruh dunia walhal ketika dia berada di amerika hanya Allah swt yang tahu amalan nya. Pendek kata kerajaan mungkin mampu tipu rakyat, tetapi kerajaan tidak mampu tipu Allah swt. Dan hari pembalasan untuk kerajaan akan tiba samada cepat ataupun lambat.

Ameno : Perompak takboleh diberikan amanah beb.

Maklumat rahsia portal 1pengguna.com dah kena hack!

kah kah kah

Rupanya ini lah cara website rm1.4juta buat kerja. Tengok bawah neh ;

KUALA LUMPUR June 10 — The government’s brand new price check portal has been hit by a security breach allowing hackers to obtain details such as email addresses and contact information of over 2 000 registered users which security experts say can be used to steal financial data in a roundabout way
The breach follows 1 Malaysia Pengguna Bijak’s 1MPB immediate after its launch on Tuesday crash which government officials blamed on teething problems Online community portal Lowyat net reported this morning that there were “several vulnerabilities” in the RM1.4 million
1pengguna com site that allowed hackers to pull “signup details usernames email addresses and hashed passwords encrypted ” Personally identifying information such as names addresses birthdays and any banks or companies one does any business with can be used for identity theft or so-called phishing which use personal details to make a phishing attempt look legitimate
“These passwords are not difficult to decrypt. You can also use these vulnerabilities to defame the entire site ” Lowyat.net founder and chief executive Vijandren Ramadass told The Malaysian Insider
Vijandren also said that Lowyat had discovered “a severe lack of security on the site” when it was launched and contacted the website administrator but received no response He said that a hacker group called Rilekscrew group also pointed out that “these vulnerabilities allowed almost all the data contained on the server to be remotely accessed ”
“Obviously this is not an RM1 4 million job Security and user privacy is a very important issue especially on a site backed by the government ” he added
The Malaysian Insider has also obtained a list of over 1 000 user details including that of two site administrators
The government admitted yesterday that the 1MPB portal was not ready for the 3.5 million hits it has received since being launched two days ago Domestic Trade Co-operative and Consumerism Minister Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob said that the 1pengguna com website had “teething problems” after expecting only 300 000 to 400 000 hits


Ciri-ciri website rm1.4juta ismail sabri ;

1. senang kena hack

2. maklumat rahsia @ data peribadi pendaftar mudah terdedah

3. tidak boleh tampung pengguna yang ramai <-- yang neh pasal kita dok masuk sana nak belasah si ismail sabri time chautting hari tue.

4. lambat loading.

5. kuno dan tiada ciri2 aplikasi mesra pengguna.

6. guna template free jomlah yang diubahsuai

7. sistem chatting yang berterabur. Boleh letak ic palsu [yang neh tak patut diwujudkan pun]. Boleh menyamar jadi menteri. Tiada icon. Tiada auto detect spammer. Antara muka yang tidak menarik. Tiada perbezaan font / warna utk chatters dan pihak admin.

kah kah kah

Ismail sabri ada komen kat news pasal kita dok kecoh2 bab tender website neh bernilai rm1.4juta..

kah kah kah

mai lah kat sini aku nak cakap sikit. Aku akan tetap dan terus kecoh sebab hasil kecohan aku berbaloi. Tak sampai 2 hari pun aku kecoh dah terbukti bahawa portal 1pengguna.com memang buang duit rakyat.

kah kah kah

Ameno : menteri bodoh piang

Surat Mahathir tolak hudud yang dihantar kepada Tok Guru Nik Aziz

PERDANA MENTERI MALAYSIA
YAB Tuan Haji Nik Abdul Aziz bin Nik Mat
Menteri Besar Kelantan

Y.A.B. Tuan Haji,

PENGUATKUASAAN KANUN JENAYAH SYARIAH II 1993 DI NEGERI KELANTAN

Rujukan : MB(KN)(S)16/6/(26)
Bertarikh 8 Jun 1994

Pihak kerajaan pusat sentiasa berpandukan kepada kebijaksanaan (al-Hikmah) yang telah ditunjukkan oleh baginda Rasulullah SAW. dan juga para sahabat baginda khususnya al-khulafa ar-Rasyidun dalam melaksanakan ajaran Islam lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan hukum-hukum jenayah.

1. Jalan yang diambil oleh Kerajaan Pusat ini adalah juga berpandukan kepada kaedah yang terdapat dalam sistem pemerintahan Islam iaitu "tindakan pemerintahan adalah sentiasa bergantung kapada kepentingan ramai (muslihat umum)." Penguatkuasaan kanun jenayah yang digubal oleh Kerajaan PAS di Kelantan, menurut kajian sehingga setakat ini tidak menampakkan dan tidak menyakinkan pakar-pakar perundangan Islam yang tidak mempunyai sebarang kepentingan politik bahawa ia selari dengan ajaran dan kehendak Islam sebagaimana yang telah diuruskan dengan bijaksana oleh Rasulullah SAW. dan para sahabat.


2. Sepertimana yang Amat Berhormat sendiri sedia ketahui, KEADILAN adalah ASAS yang paling utama ditekankan oleh agama Islam apabila melaksanakan sesuatu perkara. Penekanan mengenai dengan keadilan adalah sangat terserlah dalam ajaran Islam lebih daripada penekanan yang terdapat dalam ajaran-ajaran yang lain dalam sejarah agama. Baginda Rasulullah SAW sewaktu mengembangkan agama Islam ialah usaha menghapuskan ketidakadilan yang menjadi sebahagian daripada budaya di zaman itu.

3. Tidak perlu bagi saya menyatakan disini betapa banyaknya terdapat ayat-ayat Al-Quran yang menegaskan tentang pentingnya keadilan dan lebih banyak bagi ayat-ayat yang mencela sebarang jenis kezaliman. Disamping itu al-Quran juga sentiasa menggesa supaya dielak daripada terjadinya huru-hara dan Allah sendiri sangat tidak gemarkan kapada mereka yang menyebabkan huru-hara berlaku. Kita hanya bertindak balas terhadap sikap permusuhan dan serangan yang dilakukan terhadap kita. Di Malaysia, orang bukan Islam bukan sahaja tidak memusuhi kita tetapi mereka memberi kerjasama bahkan membantu kita dalam urusan-urusan yang bersangkutan dengan kegiatan dan amalan ajaran Islam.

4. Khusus mengenai undang-undang jenayah PAS di Kelantan, kajian awal menunjukkan dengan jelas bahawa undang-undang itu yang disediakan menerusi perjuangan sebuah parti politik ternyata bukan sahaja menyebabkan ketidakadilan aakan berlaku tetapi, sebaliknya ia akan membawa kezaliman. Kebenaran kenyataan ini adalah berdasarkan kapada keterangan berikut:

(i) Dakwaan bahawa undang-undang ini akan dikuatkuasakan hanya di kalangan orang Islam sahaja dan tidak digunapakai untuk orang bukan Islam akan menyebabkan ketidakadilan dan kezaliman yang ketara berlaku. Memang benar di zaman Nabi Muhammad SAW., orang Yahudi biasa dihukum di bawah undang-undang yang berada di dalam kitab Taurat mereka tetapi kitab Taurat mempunyai hukuman yang tidak berbedza dengan hukum-hukum dalam al Quran. Mereka yang berzina umpamanya, akan dihukum rejam sama seperti hukuman terhadap jenayah yang sama bagi orang Islam. Justru itu tidak ada perbedzaan sama ada penjenayah dihukum di bawah undang-undang Islam atau Undang-undang Yahudi di zaman Nabi Muhammad SAW. Tetapi terdapat perbedzaan yang amat ketara di antara hukuman di bawah undang-undang yang ada sekarang dengan hukuman di bawah undang-undang jenayah yang dicadangkan oleh kerajaan PAS di Kelantan.

Menghukum orang Islam dengan lebih berat tetapi orang bukan Islam dengan amat ringan untuk jenayah yang sama atau jenayah dilakukan bersama amatlah tidak adil dan merupakan satu kezaliman, sedangkan undang-undang PAS akan menyebabkan ketidakadilan dan kezaliman berlaku, maka undang-undang PAS tidak boleh diterima sebagai undang-undang Islam atau secucuk dengan undang-undang Islam ataupun selaras dengan ajaran Islam. Ia sebenarnya tertentangan dengan agama Islam.

(ii) Masaalah kesalahan merogol wanita, berdasarkan kapada undang-undang PAS, jika seseorang wanita yang belum kahwin melahirkan anak maka ini adalah bukti ia telah berzina dan akan dihukum mengikut undang-undang PAS, sedangkan apa yang sebenarnya berlaku ialah wanita itu adalah mangsa rogol. Mengikut undang-undang PAS jika ia menuduh perogolnya, tuduhan hanya boleh diterima sah jika terdapat empat orang saksi (yang terdiri daripada orang-orang yang baik, yang tidak melakukan dosa besar) yang menyatakan bahawa telah melihat dengan terang dan jelas bahawa yang dituduh telah merogol wanita berkenaan.

Seperti kita ketahui, melainkan dalam keadaan perang seperti di Bosnia diwaktu mana orang Serb merogol beramai-ramai wanita Bosnia, tidak mungkin jenayah merogol dilakukan di hadapan saksi-saksi yang terdiri daripada orang-orang yang baik. Jika saksi ini melihat dan mereka tidak menolong wanita berkenaan, mereka boleh dianggap sebagai bersubahat seperti penjenayah-penjenayah Serb bersubahat dengan perogol daripada kaum mereka. Jika ada pun saksi, dan mereka tidak membuat apa-apa untuk menolong mereka tidak boleh dianggap sebagai terdiri daripada orang yang baik, tetapi disebaliknya dianggap sudah bersubahat. Dengan itu tuduhan mangsa rogol akan ditolak dan perogol akan terlepas.

Keadaan di mana mangsa rogol dihukum salah kerana melahirkan anak di luar nikah dan perogol dilepaskan sebagai tidak bersalah kerana tidak ada saksi adalah sama sekali tidak boleh diterima oleh sesiapa pun sebagai sesuatu yang adil, bahkan aia adalah satu kezaliman yang dahsyat.

5. Hukum Hudud Islam bertujuan untuk memberi keadilan kapada semua pihak. Ia bukanlah bertujuan untuk melakukan kezaliman. Undang-undang PAS jelas menunjukkan ketidakadilan dan kezaliman yang ketara akan berlaku. Justeru itu undang-undang yang disediakan oleh PAS bukanlah undang-undang yang menepati ajaran Islam. Ia hanyalah undang-undang ciptaan PAS yang bertentangan dengan penekanan oleh agama Islam yang menuntut supaya menghukum secara adil dan menolok sebarang kezaliman. Kerajaan Pusat akan sentiasa berpandu dan menerima ajaran-ajaran dan amalan Islam dari semua aspek tanpa diheret oleh kehendak organasasi politik yang mempunyai kepentingan yang lain daripada Islam dan kepentingannya .

6. Jika undang-undang PAS yang jelas mengandungi unsur-unsur ketidakadilan dikuatkuasakan dinegara ini, dan jika ia dikatakan itulah Hukum Hudud Islam maka umat Islam dan juga anggota masyarakat bukan Islam akan hilang kepercayaan Islam membawa keadilan untuk penganutnya. Ia juga memberi gambaran yang buruk terhadap agama yang suci ini dan menjejaskan imej orang-orang Islam di kalangan penganut agama-agama yang lain. Ia tetap akan menyebabkan penganut agama lain menjauhkan diri daripada agama Islam dan menyebabkan orang yang berminat memeluk Islam menolaknya.

7. Kerajaan Pusat tidak berhajat untuk bersubahat dengan PAS bagi melaksanakan ketidakadilan semata-mata untuk kepentingan politik dan sokongan oleh orang yang telah diabui matanya. Kerajaan Malaysia yang sentiasa dan terus mempertahankan ajaran dan nilai-nilai Islam tidak dapat membenarkan Kerajaan Pas menjalankan sesuatu yang bercangah dengan prinsip keadilan dalam Islam, maka Kerajaan Pusat akan mengambil tindakan yang sewajarnya terhadapKerajaan PAS demi menjaga maruah dan ketinggian martabat Islam dan penganut-penganutnya.

DR. MAHATHIR BIN MOHAMAD
15 Julai 1994

Apa yang aku dapat simpulkan disini ialah mahathir celaru. Umno juga mungkin celaru. Bila kita sudah celaru angkara kekurangan info maka kita cenderung untuk menilai sesuatu perkara itu dari sudut negatif dan bukan sebaliknya.

Bagi pandangan aku ;

1. Pas kena berusaha fahamkan umno apa itu undang2 islam. Apa itu hudud, qisas dan takzir dan lain2 lagi.

2. Bawa isu neh ke parlimen untuk diperdebatkan.

3. Undang2 islam yang mana melibatkan jenayah ia tertakluk kepada semua tanpa mengira status agama etc. Seperti merogol, membunuh, merompak, menculik etc. Tujuan nya untuk mencegah / membendung kadar jenayah.

4. Undang2 islam yang mana melibatkan dosa kerana iktikad islam seperti zina dan maksiat contohnya bersetubuh di luar pernikahan, buka aurat, minum arak, murtad, sesat, makan babi dan lain2, hanya tertakluk kepada umat islam sahaja. Tujuan nya untuk membendung masalah moral umat islam.

5. Undang2 islam tidak menghukum ibu yang sedang mengandung, ataupun ibu yang baru lepas melahirkan anak, ataupun ibu yang sedang sakit akibat dosa zina.

6. Hukuman akan dijalankan mengikut ketetapan hakim yang dilantik. Dan hakim pula bukan terdiri dari seorang sahaja.

7. Empat saksi diperlukan untuk merejam individu yang berzina. Jika kurang daripada empat saksi yang soleh dan adil, hukuman tetap boleh dijalankan. Daripada pembacaan aku, aku dapati hukuman rejam begitu ketat prosuder nya adalah kerana Allah swt sayangkan manusia. 

- Tidak semestinya individu yang berzina dihukum rejam angkara pelbagai faktor, tetapi hakim boleh memberikan hukuman yang lain setimpal dengan perbuatan nya andai pendakwaan berjaya membuktikan tertuduh telah berzina.

- Penubuhan jabatan pencegah maksiat adalah untuk mencegah zina [menghalang maksiat] bukan bertujuan untuk menghukum umat islam. Ini adalah bukti umat islam saling berkasih sayang. Jabatan maksiat akan membawa ramai orang semasa tangkapan dibuat. Ini bermaksud saksi empat sudah dipenuhi. Tetapi kena faham apa beza SUDAH bersetubuh ataupun BARU mula untuk bersetubuh. REJAM = seseorang yang sudah berzina.

Itu sebab kita kena mencegah mereka supaya hukuman rejam tidak dijalankan. Hukuman ini sangat berat. Dalam masa yang sama rakyat juga akan sedaya upaya mengelakkan perzinaan akibat undang2 yang ketat + penguatkuasaan yang tegas. Takut kena hukum + yang menjatuhkan hukuman pula tegas  + adil = moral umat islam terjaga.

8. Seseorang yang mengandung anak luar nikah akibat dirogol tidak akan dihukum. Sebaik2nya kandungan digugurkan jika usia kurang dari 3 bulan. Sebab itu jika berlaku perbuatan rogol segera laporkan kepada pihak hospital sebaik2nya dan pihak hospital pula patut berikan ubat tertentu bagi mengelakkan sebarang kemungkinan untuk 3 bulan sekurang2nya [pandangan sendiri]. Undang2 islam ialah undang2 kasih sayang. Seseorang yang dirogol akan dilindungi bukan dihukum. Seseorang yang dirogol akan dirahsiakan identiti nya bagi menjaga nama baik keluarga, bukan macam sekarang. Semua didedahkan.

9. Seseorang yang mengandung anak luar nikah diberikan pilihan untuk berkahwin dengan pasangan masing2. Tetapi dia tidak akan dihukum selagi dia masih mengandung dan menyusukan anak. Itupun jika perbuatan zina dilaporkan. Jika perbuatan zina tidak dilaporkan maka pasangan zina terbabit akan di didik untuk bertaubat dan kembali kepada ajaran islam yang sebenarnya. [Pernah baca, tapi tak ingat kat mana]

10. Pendek kata, walaupun undang2 islam dilihat tegas atas permukaan tetapi cukup lembut, cukup kasih sayang dan penuh bertanggungjawab di dalam nya.

Kalau umat islam faham dan tahu bahawa Allah swt tidak kejam kepada kita, maka semua persepsi positif akan terbentuk. Allah swt menciptakan kita bukan untuk menghukum kita. Namun masih ramai yang tidak faham tujuan kita diciptakan di dunia ini. Akibat ketidakfahaman ini lah membuatkan mereka menyangka bahawa Allah swt kejam sedangkan yang kejam itu kita malahan kita kejam kepada diri kita sendiri terlebih dahulu sehingga menyebabkan orang lain juga bersikap kejam kepada kita.

Sudah cukup untuk kita mempertikaikan undang2 islam. Setiap perbezaan tidak akan selesai tanpa perbincangan. Alquran bukan untuk dijadikan perhiasan time ceramah dan kuliah agama je. Pas tidak mencipta undang2 islam. Ia hasil dari firman Allah swt menerusi Alquran. Hentikanlah menanam fitnah bahawa pas mempolitikkan undang2 islam. Allah swt tahu apa yang mahathir lakukan. Sebab itu anak dia ada syer dalam kilang arak. Itu baru satu anak. Belum masuk lain2 anak. Malas nak cakap pasal peribadi orang. Elok analisa peribadi sendiri. Tapi diharap lain kali mahathir jangan spin firman Allah swt.

Ameno : Mahathir lupa yang Allah swt tidak lupa..

Khamis, 9 Jun 2011

Amanah Saham Malaysia [ASB] haram.


Pernah dengar pasal neh dulu. Tapi waktu tue aku bebal. Percaya bulat2 apa yang umno cakapkan. Tapi tadi nampak ada member main issue neh. So aku amek masa baca dalam blog UZAR. Rupanya ada macam2 pandangan. Di selangor sendiri ASB kategori tidak halal. Maksudnya kat sini hanya orang2 selangor je kot yang tak boleh melabur ASB ye tak? Ataupun jika korang berada di selangor maka korang takley melabur dalam ASB. Aku pun tak pasti mana yang tepat. Cuma apa yang aku nampak benda neh celaru. Sama je macam hukum rokok. Macam poco2. Semua pun celaru lagi mencelarukan.

Ikut statement yang aku petik dari blog uzar ;

fatwa perak ==>

"Bermuamalah dengan skim ASN dan ASB adalah harus dan segala keuntungannya berupa dividen atau bonus hukumnya HALAL".

fatwa selangor ==> tidak halal [rujuk dalam surat di atas]

Katakan aku orang selangor [memang orang selangor pun] dan aku datang ke perak [memang duduk kat perak pun] melabur dalam ASB apa pula hukum dia agak2 korang? Sejujurnya aku memang ada pelaburan ASB. Aku rasa ramai kot orang bumiputera ada.. ye tak?

Tengok bawah pula ;


PINJAM DUIT DARI BANK UNTUK SERTAI ASB
Walaupun isu di atas masih diperdebatkan oleh mereka yang berkenaan, namun jika anda meminjam dari Bank Konvensional untuk tujuan menyertai pelaburan ASB, ia telah disepakati haram oleh Majlis Fatwa Kebangsaan dan semua mufti-mufti Malaysia. Ini kerana pinjaman wang dari bank konvensional tersebut adalah riba. Tatkala itu, isu ASB tidak perlu diambil kira lagi kerana asal cara dapat duit untuk melabur itu pun sudah haram.
Sekian, Wassalam

Ikut dari kefahaman aku lah kan.. maksud kata2 di atas ini ialah ;

1. Bila kita buat pinjaman dari bank contohnya maybank untuk tujuan melabur ASB hukum dia haram.

2. Kalau kita melabur ASB guna duit kita sendiri hukum dia pula berbeza2 ikut tafsiran ulama. 

Kalau korang tanya aku, aku petik ulama yang cakap hukumnya halal ataupun harus je bhai. Pasal aku ada kepentingan kat sini. Aku ada acc ASB. Korang faham tak apa yang aku cuba nak sampaikan sekarang neh? Kalau aku boleh memilih tafsiran ulama, maka aku sudah tentu pilih yang paling dekat dengan kepentingan aku. Kalau haram melabur di selangor maka aku boleh lari dan melabur kat tempat lain. Korang nampak tak apa yang aku cuba terangkan neh?

Sebab tue aku cakap kalau macam neh cara majlis fatwa buat kerja.. ada baiknya dorang bersara. Aku bukan di posisi nak perli dorang bhai. Aku pun bukan di pihak yang nak memperkecilkan dorang. Apatah lagi nak mempersendakan ilmu dorang. Tapi sekarang neh aku di pihak yang celaru bhai. 

Bila aku masuk perak poco2 haram tapi ASB harus. Bila aku jejak selangor poco2 halal tapi ASB tidak halal. Time nak merokok keluar daerah selangor sket masuk lah area kl ke perak ke rokok dah jadi halal. Jadi kat sini lain2 negeri lain2 fatwa. Bila aku nampak member aku merokok dalam daerah pahang aku takley tegur sebab kat pahang rokok tidak difatwakan haram. Kalau nak tegur tunggu dia jejak selangor dulu. Majlis fatwa kebangsaan pun aku tak faham satu haramjadah fungsi dorang. Selain dari kasi orang celaru.. dorang cuma pandai bagi orang keliru. Buat hukum, tetap peraturan, tapi tiada kewajipan untuk menguatkuasakan apa yang telah diputuskan. Bila aku mempertikaikan fatwa bukan bermaksud aku pertikaikan hukum Allah swt bhai. 

Tapi aku pertikaikan cara penguatkuasaan fatwa itu sendiri. Kalau macam neh cara majlis fatwa berkerja.. alamatnya ramai lah orang islam biol cam aku. By the way kekawan yang nak melabur ASB boleh masuk perak. Kat perak pelaburan tue tidak haram.

kah kah kah

Lagi satu aku tahu sekarang neh ada satu skim yang mana kita pinjam wang dari maybank etc utk labur ASB tapi dalam masa yang sama kita takley dapat wang tue sehingga suatu tempoh tertentu. Dan tiap2 bulan kena bayar kat bank ikut amount yang dipersetujui. Yang neh aku tak pasti hukum dia apa. So jangan tanya aku. Korang leh tanya ulama kat tempat masing2. Ingat lain tempat lain hukum dia. Kalau nak yang tak haram, mai perak. 

kah kah kah

Sumber surat dari sini.

Ameno : celaru lagi mencelarukan..

Hot : Hannah Yeoh Cauvinist dan racist!!!

Salam 2 all.

Teman tertarik dengan kontroversi baru yang dicetuskan oleh kaum biaDAP baru-baru ini berkaitan isu status "bangsa anak" didalam Sijil Kelahiran. Lapuran yang jelas bersikap provokasi ini disiarkan oleh media portal pro-Anwar MalaysiaKini (dilampir dibawah).

Ceritanya ADUN biaDAP Hannah Yeoh baru-baru ini beranak hasil perkahwinan dengan seorang suami India bernama Ramachandran Muniandy. Beliau cuba mendaftarkan anak perempuannya yang dinamakan Shay Adora Ram sebagai kategori keturunan "bangsa Malaysia" kerana mendakwa anaknya keturunan Cina bukan India pun bukan! Tapi campuran benih kopi susu Cina-India.

Hannah bukan tak tahu tidak ada bangsa bernama bangsa Malaysia. Malaysia adalah nama sebuah negara yang dahulunya dikenali sebagai Tanah Melayu. Sebarang rujukan kepada rakyat sesebuah negara disebut "warganegara", bukannya bangsa. Adakah Hannah mahu anaknya dilabel sebagai bangsa keturunan "Anak Tanah Melayu?"

Dan Malaysia terdiri daripada gabungan etnik besar bangsa Melayu-Cina-India-Iban-Dayak-Kadazan dan banyak lagi. Jadi kalau Hannah nak main wayang kata anaknya "anak Malaysia" juga tidak boleh - kerana tidak cukup syarat. Campuran benih India dan Cina sahaja tidak cukup untuk melayakkan anaknya dipanggil "anak Malaysia". Kalau betul mahukan anaknya dilabel dengan label "anak Malaysia", maka Hannah perlu dapatkan benih semua bangsa yang ada dalam Malaysia, dan setelah disahkan campuran DNA semua bangsa itu, barulah boleh dipertimbangkan samada layak atau tidak anak Hannah dilabel "anak Malaysia". Atau lebih canggih lagi, teman boleh cadangkan kepada Parlimen anak campuran benih semua kaum dan bangsa ini dilabel sebagai keturunan "Anak 1-Malaysia"!!!

Kalau setakat campuran benih "Cina-India", bolehlah Hannah memohon untuk melabelkan anaknya sebagai "anak Cindia". Itupun kalau mahu. Mungkin boleh minta wakil rakyat biaDAP yang ada untuk usulkan dalam Parlimen untuk label baru "Cindia" tersebut.

Satu persoalan besar yang timbul daripada keengganan Hannah meletakkan label keturunan anaknya itu ialah adakah Hannah ini sendiri bersikap cauvinis, prejudis dan rasis: sebab kalau mengikut amalan pendaftaran anak negara ini anak tersebut wajar mengikut keturunan bapanya - iaitu Tamil, atau India. Adakah Hannah tidak mahu anaknya dikenali sebagai keturunan Tamil atau India? Kalau ini benar, maka sikap Hannah Yeoh ini sudah pasti memberi persepsi yang sangat rasis dan cauvinis!!! Apatah lagi didalam amalan masyarakat Cina, nama keluarga sang isteri akan hilang sebaik sahaja berkahwin. Bukankah ini juga satu bentuk diskrimanasi?

Teman tengok ini tidak lain selain tindakan mencabar dan provokasi oleh kaum biaDAP ini. Masa kakitangan wakil rakyat biaDAP bernama Teoh Beng Hock ditemui mati terterap di SPRM, maka riuh kata dia telah membuntingkan teman wanitanya sebelum kahwin. Dalam bahasa orang Melayu - anak haram. Bukan main kaum biaDAP menuntut anak haram itu didaftarkan atas nama Teoh Beng Hock. Ini sekaligus memberi gambaran seolah-olah kaum biaDAP ini menggalakkan hubungan seks sebelum perkahwinan. Padanlah dema tak kisah bila ada kutu "mengunyit" China-doll sampai naik muntah si amoi dikerjakannya!

Tak tahulah teman mungkin dibawah konsep "negara kebajikan", semua ni halal lah kot yop. Sejak-sejak "negara Islam" dah jadi arwah ni, macam-macam boleh yop! Silap-silap Karpal Singh boleh jadi tukang patwa Negara Kebajikan nanti yop!!!

Dan teman cabar kaum biaDAP ni, kalau sampai anak sendiri campuran Cina-India pun dia tak mahu mengaku sebagai Cina + India, macam tu tutup saja semua sekolah aliran Cina atau Tamil. Pasal kalau ikut logik wakil rakyat biaDAP ni, semua sekolah patut dinamakan sekolah Malaysia, atau lebih tepat lagi Sekolah Kebangsaan Malaysia, sekolah bagi semua bangsa di Malaysia. Kalau macam tu, eloklah kita tukar semua sekolah aliran Cina dan Tamil kepada "Sekolah Kebangsaan 1-Malaysia"!! Okay ke ke tu kaum biaDAP?

Adios amigos. Grasias senorita!

Wallahua'lam & wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Rabu
06 Rejab 1432
08 Jun 2011

*Gambar ini sekadar hiasan sahaja dan tiada kena mengena dengan sesiapa pun samada kaum Anwarinas atau Anwariyun, ianya sekadar gambar seekor beruk sedang nak tidoq sebagai penghias artikel!

Kat atas neh ialah artikel bangang dari blog bangang zulkifli nordin. Korang boleh fikir tak keadaan otak dia sekarang macam mana? Aku suspect dia neh dah takde otak dah.. pasal tue cara bercakap pun macam tak berakal..

Apa masalahnya pun dengan anak malaysia? Anak malaysia merujuk kepada anak2 yang lahir di malaysia. So kita namakan bangsa malaysia supaya kita sedar bahawa kita semua adalah bersaudara di bawah satu negara. Ini juga adalah salah satu bentuk perpaduan. Aku taknampak tindakan hannah neh salah atau silap kat mana2. Dia cuma nak menyemarakan rasa cintakan malaysia dan dalam masa yang sama kurangkan jurang racism dikalangan rakyat malaysia..

Sebenarnya isu racist neh dah menguris ramai rakyat malaysia. Tak payah pandang jauh, tanya aje diri kita masing2. Adakah kita berkawan dengan orang2 cina dan india? Adakah kita rasa seronok mempermainkan isu racist untuk menyakitkan ahti kawan2 kita? Tidak kan? Silap2 anak zulkifli nordin berkahwin dengan bangsa cina yang dia paling benci sekali.. hahahah.. Allah swt maha besar.. zulkifli nordin akan terima balasan gak nanti.

Ameno : aku bangsa malaysia beb.. hahahah

Rosmah mansur di IFF Kazakhstan


ASTANA, 8 Jun 2011 -- Isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor yang juga penaung kepada Festival Fesyen Islam bersama General Director of the First President of Kazakhstan, Dariga Nursultanovna Nazarbayeva (kanan) melihat model yang memperagakan busana Muslimah di sini hari ini.

Benda neh aku petik dari website rosmah mansur =======> kat sini

Off topic jap : Aku boleh cakap website rosmah mansur pun lagi bagus dari  website 1pengguna.com tue.

kah kah kah

Okey sambung balik..  aku tengok website neh belum atau tiada update gambar2 model iff kat Kazakhstan. Tatau lah samada rosmah mansur fobia ataupun lambat update ke apa ke.. cuma aku tak sabar2 nak tengok gambar2 iff kat kazakhstan tue.. adakah seteruk kat monte carlo?

kah kah kah

tapi tinjauan aku belum masuk website rasmi iff. Pasal aku dah nak out. Kalau2 korang rajin pergilah semak.. kalau ada gambar seksi macam hari tue.. memang nampak sangat rosmah mansur boh layan protes kita..

kah kah kah

Ameno : rosmah dah pandai pakai selendang wooo..

Kenapa SKMM block site megaupload?

Aku agak blur membaca berita neh. Sesungguhnya aku terpaksa mengakui bahawa aku satu sen pun tak faham tujuan SKMM berbuat perkara neh. Aku belum faham motif SKMM buat peraturan neh. Bagi aku website yang SKMM patut block ialah website lucah, porno dan berbaur fitnah. Apa pasal pula website transfer file neh yang dorang sibuk nak block kan? Cuba tengok bawah ;


Ini keratan yang aku printscreen. Yang asalnya korang leh tengok kat sini.

Kalau ikut persepsi jahat aku, hotak aku fikir bahawa SKMM neh macam nak bendung penyebaran maklumat. Tapi rakyat sekarang cerdik bhai. Satu ko BLOCKed sepuluh yang lahir. Namun ikut kefahaman aku SKMM belum jadikan ia satu kewajipan untuk para penyedia internet mengikutinya. Mungkin ini cuma permintaan SKMM. So para penyedia internet korang boleh lah boh layan atas saranan SKMM neh. Langsung takde intelektual. Punyalah berlambak2 website porno boleh ko sekat tapi ko pilih untuk focus pada benda yang satusen yang effect nya.. tah.. ada ka negatif?

Haizzhh.. wang rakyat dibayar kepada orang yang ber otak bodoh. <-- kata2 member aku bhai. Aku cilok je. Pasal lawak siott.. terpaksa aku mengiyakan kata2 dia neh.

kah kah kah

Ameno  : Aku sesak nafas hidup di dalam pimpinan yang tak gunakan akal untuk buat keputusan.

Rabu, 8 Jun 2011

Transkrip penuh facebookers chatting bersama ismail sabri.

Kat bawah neh transkrip perbualan chatting aku dan rakan2 yang lain bersama menteri pengguna iaitu ismail sabri. 

Yang kaler merah ==> merujuk kepada DS ismail sabri.
Yang kaler biru ==> aku sendiri, iaitu amenoworld
Yang kaler ungu ==> aku nya pandangan kat sini. Benda tue tiada dalam transkrip chatting ya.

Apa yang aku dapat faham menerusi chatting neh ialah ;

1. Pembangunan website neh belum sempurna dan celaru. Kalau korang nak tahu selain boleh letak ic palsu, nama ismail sabri pun boleh di klonkan. Seolah2 admin [bot] meluluskan tanpa ada sensitiviti. Sepatutnya nama2 pemimpin mana boleh digunapakai untuk elakkan kecelaruan. Selain dari itu ruangan chatting juga gagal mengesan spam. Banyak orang spam tadi, tapi bot tiada untuk KICK mereka. Bagi yang serius macam aku rasa benda2 macam neh rungsing lah. Ismail sabri sendiri complaint ada orang menyamar sebagai dia tetapi komen tersebut akhirnya dibuang bersama2 klon dia.

2. Aku agak kecewa dengan orang yang main2 masa chatting tadi. Bagi aku kita patut gunakan masa neh untuk serius tanya kerajaan benda2 yang kita suspicious. Bukan nya buat lawak. Boleh gak melawak tapi janganlah sampai melalut sangat.

3. Ismail sabri cakap kos rm1.4juta termasuk promosi dan maintainance. Adakah 1 tahun punya maitainance dan promosi? Habis tue apa tugas rais yatim? Selaku menteri penerangan, tugas menerangkan dan mempromosikan dasar kerajaan ialah tanggungjawab dia. Apa pun kos website neh memang tak setimpal dengan hasil product akhir. Siyes aku rasa lawak gila. Bukan aku nak kutuk sebarangan tapi sapa2 yang dah layari website tue tahu lah apa yang aku cakapkan neh.

4. Instead of lucah, tv3 dan utusan patut mempromosikan website neh. Kos rm1.4juta pusing kot ceruk mana pun aku rasa memang kelakar. Nak2 menteri cakap ada kos maintanance lagi. Arhh sudah. Lagi parah. Bibit2 penyelewengan mula terpapar. Berapa agaknya kos maintanance untuk setahun pula pada tahun2 mendatang?

5. Tengok paparan masa? Nampak sangat2 celaru dan tak tepat. Website 1pengguna.com neh macam product budak2 yang fail IT bangunkan.

Kesimpulannya website neh macam nasi lemak yang belum masak. Dan aku suspect orang2 yang backup ismail sabri ialah orang2 dari kementerian dia sendiri. Silap2 orang yang bangunkan website tue.

kah kah kah

korang baca je lah perbualan kami kat bawah neh ;

Join Chat

( 08.06.2011 6:14 PM) gorgondolamedusa: KALAU SEMUA KEDAI ADE HARGA DORANG DLM NI, CAMNE ORG NAK MENIAGA??? SBG PENIAGA MEREKA ADA HAK KE ATAS BRG N HARGA YG MREKA PAPARKAN...SILAP2 BOLE KENE SAMAN...
( 08.06.2011 6:23 PM) paklong: mana si Sabri ni./???
( 08.06.2011 6:23 PM) UMporNO: pening kepala nak baca website 1.4 juta ni...wakakakaka
( 08.06.2011 6:23 PM) poen: dato.
( 08.06.2011 6:15 PM) alibaba: haha
( 08.06.2011 6:15 PM) AbgBuncitBenciRasuah: ahahaha
( 08.06.2011 6:23 PM) user777: test
( 08.06.2011 6:15 PM) lalala: BERSIH
( 08.06.2011 6:15 PM) laici: hahaha
( 08.06.2011 6:24 PM) d: login no ic salah pown boleh
( 08.06.2011 6:24 PM) sapudin: harap besabar..bagi dato` jawab dulu..
( 08.06.2011 6:24 PM) alibaba: nampk beno rakyat ragu2 dgn kerajaan nih
( 08.06.2011 6:24 PM) paklong: Sabri man??
( 08.06.2011 6:15 PM) Nor Ashila: rasenyer pada awal chatting ni rasenye dah explain nape portal ni 1.4 mil
( 08.06.2011 6:15 PM) AbgBuncitBenciRasuah: nnti kuar kat tv3 web ni mendapat sambutan hangat
( 08.06.2011 6:24 PM) d: 1.4 mil?
( 08.06.2011 6:24 PM) poen: rugi aku..
( 08.06.2011 6:15 PM) lalala: balik bera kot
( 08.06.2011 6:15 PM) poen: boh ic btoi..
( 08.06.2011 6:15 PM) zul: mmg hangat...
( 08.06.2011 6:15 PM) AbgBuncitBenciRasuah: semua org menyokong padu ahaha
( 08.06.2011 6:24 PM) poen: haram jadah
( 08.06.2011 6:15 PM) sapudin: korang jgn la main shoot je soklan..huhu
( 08.06.2011 6:24 PM) kurkur: nak baca komen pon xdpt laju sgt
( 08.06.2011 6:15 PM) seprico: zz
( 08.06.2011 6:16 PM) zul: soalan paling byk 1.4 juta.. kaya aku kalo dpt build website camni dgn kos mcm tuh..
( 08.06.2011 6:16 PM) sapudin: kwn2 sabar..
( 08.06.2011 6:16 PM) ismailsabri: dgn adanya portal ini akan menggalakkan perang harga diantara peniaga krn pengguna tentu akan memilih kedai yg menjual brg dgn harga yg lebih murah
( 08.06.2011 6:16 PM) kurkur: nmpk sgt webmurah
( 08.06.2011 6:24 PM) shah69: punya lajuuu... sambutan hangat!!!
( 08.06.2011 6:16 PM) deydey: HAHAHAHA....NI KERJA PUAK BN....MENIPU!!!!!!
( 08.06.2011 6:24 PM) kurkur: pas2 saje je 1.4juta masok poket
( 08.06.2011 6:16 PM) dafi: STOP!!!!
( 08.06.2011 6:16 PM) AbgBuncitBenciRasuah: ajajaja
( 08.06.2011 6:25 PM) sapudin: selain itu dato`?
( 08.06.2011 6:25 PM) poen: dafi marah
( 08.06.2011 6:25 PM) seprico: wakaka
( 08.06.2011 6:25 PM) AbgBuncitBenciRasuah: weiiiiiii dah2
( 08.06.2011 6:25 PM) dafi: PAS GANTI UMNO
( 08.06.2011 6:16 PM) gorgondolamedusa: SONYAP PLAK
( 08.06.2011 6:16 PM) AbgBuncitBenciRasuah: apa kata kita bersatu..tnya soalan 1 1
( 08.06.2011 6:16 PM) AmenoWorld: OIiiii bapak si dafii apsal website buruk neh kos rm1.4juta jawab!!
( 08.06.2011 6:25 PM) paklong: dah2 la tu...
( 08.06.2011 6:16 PM) seprico: ??
( 08.06.2011 6:25 PM) kurkur: ak nak wat banding barang,skali service unavailabe
( 08.06.2011 6:25 PM) paklong: cian kat dia
( 08.06.2011 6:25 PM) alibaba: haha.. macam mane x laju.. kitorng bkn nyer on9 sbelah2.. 1 malaysia ni woo
( 08.06.2011 6:25 PM) kurkur: amende website 1.4juta ni
( 08.06.2011 6:25 PM) sapudin: betol ke kurkur?
( 08.06.2011 6:17 PM) paklong: sorang lawan 1.4 juta
( 08.06.2011 6:25 PM) dafi: PAS GANTI UMNO
( 08.06.2011 6:25 PM) paklong: mana sempat
( 08.06.2011 6:17 PM) seprico: tanye dafi la knpe website ni mahal gile
( 08.06.2011 6:25 PM) Master Tornedo: pak menteri,,,apsal mahal sgt sampai 1.4 mil....kan elok duit tu tampung duit subsidi minyak ni....
( 08.06.2011 6:25 PM) AmenoWorld: ismail dah nagis la weh.. kah kah kah
( 08.06.2011 6:17 PM) paklong: nak jawab
( 08.06.2011 6:17 PM) paklong:
( 08.06.2011 6:17 PM) AbgBuncitBenciRasuah: ahahaha
( 08.06.2011 6:25 PM) sapudin: kwn2 sabar..
( 08.06.2011 6:17 PM) gorgondolamedusa: All Sessions are logged via IP, Name and IC Number. Abuse will result in prosecution.
( 08.06.2011 6:17 PM) manaharga: DAFI: ini website yang BAIKKK PUNYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
( 08.06.2011 6:17 PM) paklong: tanya2 satu2
( 08.06.2011 6:17 PM) zul: rilek beb...bg dia jawab... nape 1.4 juta website nih...
( 08.06.2011 6:26 PM) kurkur: bnde simple xle explain
( 08.06.2011 6:17 PM) laici: hahaha.amenoworld terrrrrrbaek
( 08.06.2011 6:17 PM) paklong: knapa harga web ni lg mahal projek pasar????
( 08.06.2011 6:17 PM) AmenoWorld: betul tue pak menteri jawab lah cepat.. apsal website neh rega rm1.4juta
( 08.06.2011 6:17 PM) poen: nk kencing sat..
( 08.06.2011 6:26 PM) poen: tgu dato lambat sgt..
( 08.06.2011 6:26 PM) AbgBuncitBenciRasuah: ahaha mana penyokong ismail sabri ?
( 08.06.2011 6:18 PM) zul: SPRM tlg siasat kos website nih...
( 08.06.2011 6:18 PM) AbgBuncitBenciRasuah: kecian dia x dak geng
( 08.06.2011 6:18 PM) ismailsabri: 1.4 juta utk membangu nkan website & content yg pelbagai guna ada lah wajar
( 08.06.2011 6:18 PM) paklong: 1.4 juta bleh upgrade pasar kat kaw parlimen dia
( 08.06.2011 6:26 PM) Kevin: I don't understand. You people have multiple channel to make your permanent bashing to the ministry and/or minister himself out there, and yet you choose to do it here..?!
( 08.06.2011 6:18 PM) seprico: wajar???
( 08.06.2011 6:18 PM) paklong: tu pun kalau tak masuk poket
( 08.06.2011 6:27 PM) user777: lesen database mahal yeop
( 08.06.2011 6:18 PM) Master Tornedo: sprm nak siasat ker...??? korang bermimpi disiang hari kot
( 08.06.2011 6:18 PM) dafi: WAJAR???TANG MANA TU BAPAK OII???
( 08.06.2011 6:18 PM) AmenoWorld: saya cuma fikir neh je.. website neh rega rm1.4juta.. saya confusee... nak cakap mnarik urmm 1 haramjadah takde yg menarik.. so cuba ulas kenapa harga website neh rm1.4juta?
( 08.06.2011 6:27 PM) AbgBuncitBenciRasuah: wah jgn suruh sprm siasat..nnti ada kes bunuh diri..kena bunuh x
( 08.06.2011 6:27 PM) paklong: wajar sebab ..
( 08.06.2011 6:19 PM) gorgondolamedusa: SAYA STUJU DGN JAWAPAN YB~IA AMAT WAJAR... KHEKHEKHEKEHKHEKHEKHEKHE
( 08.06.2011 6:27 PM) nurul diyana: kevin : they choose to do it here because they have no guts to do it in person
( 08.06.2011 6:19 PM) paklong: tak de projek
( 08.06.2011 6:27 PM) sapudin: dato` sila ulas berhubung harga website ini
( 08.06.2011 6:27 PM) paklong: tak de masuk poket
( 08.06.2011 6:19 PM) Nor Ashila: Kevin : agreed
( 08.06.2011 6:28 PM) poen: sy stuju ngan abg buncit,.
( 08.06.2011 6:19 PM) ismailsabri: ianya juga termasuk promosi & maintenance. kalau ada yg boleh bangun kan website secara percuma dtg lah bawa proposal kpd saya
( 08.06.2011 6:28 PM) gorgondolamedusa: PUDIN, DATO DAH ULAS DAH TADI
( 08.06.2011 6:19 PM) seprico: zz
( 08.06.2011 6:19 PM) manaharga: lol
( 08.06.2011 6:28 PM) AbgBuncitBenciRasuah: smpai 1.4m ?
( 08.06.2011 6:28 PM) AmenoWorld: wajar apa nya? kah kah kah... kos tak sepadan dengan service
( 08.06.2011 6:19 PM) gorgondolamedusa: PERCUMA? MALAYSIA MANE ADE PERCUMA DATO', MASUK TOILET PON BAYAR 20SEN, SEBBAEK NEGERI SELANGOR ADE BG AIR PERCUMA... KEHKEHKHEKHEKE
( 08.06.2011 6:20 PM) Master Tornedo: siasat laman web portal ni,,,ada unsur rasuah dalam pembikinan portal laman web 1pengguna ni
( 08.06.2011 6:28 PM) AbgBuncitBenciRasuah: ni cornfirm senang HACK
( 08.06.2011 6:29 PM) user777: admin! session ada lagi!
( 08.06.2011 6:29 PM) nurul diyana: 1.4 juta adalah wajar bile semua hypermarket pun berganding bahu untuk membangunkan web nie
( 08.06.2011 6:29 PM) AmenoWorld: percuma? aiii datuk.. datuk blh bayar orang rm1.4juta thn datuk expect orang bagi proposal percumaa?
( 08.06.2011 6:29 PM) sapudin: guna sms pon boley check harga dato`..
( 08.06.2011 6:20 PM) sapudin: lebih jimat
( 08.06.2011 6:21 PM) AmenoWorld: tgk lah website neh pun.. ini bukan kos rm1.4juta.. datuk fikir rakyat bodoh?
( 08.06.2011 6:29 PM) Kevin: Dato' : I think the chatting interface need to be equipped with "pop-out" feature so we can see full screen chatting session.
( 08.06.2011 6:30 PM) laici: hahaha
User lalala has left the chat session.
User seprico has left the chat session.
( 08.06.2011 6:22 PM) AmenoWorld: nurul diyana neh sapa? pengampu datuk? kalau hyprmarket berganding bahu so what? datuk bayar dorang utk dapatkan info yang kami blh dapat percuma?
( 08.06.2011 6:22 PM) Naz: saya sokong Dato'.... website yang macam ni mmg patut ada promosi.. maka saya rasa 1.4m tu adalah wajar
( 08.06.2011 6:22 PM) Nor Ashila: this portal is created to help consumers
( 08.06.2011 6:22 PM) minix: salam
( 08.06.2011 6:31 PM) NajibRazak: geng aku backup ko
( 08.06.2011 6:22 PM) rakan pengguna: sokong
( 08.06.2011 6:31 PM) minix: hehehe
( 08.06.2011 6:31 PM) saPuduit: kalau nak harap pujian dalam ni DATO'... Boleh la BALIK sekarang..
( 08.06.2011 6:31 PM) ismailsabri: sbb ada yg persoalkan ttg kos tu.... kementerian telah membuat tender terbuka utk website ini bukan nya di buant pilihan sembara ngan. jadi kalau ada yg boleh buat percuma silakan. jgn takat sedap ckp je...
( 08.06.2011 6:22 PM) nurul diyana: korang leh dpt info percuma tu kt mane?bile korang byr rm1 untuk suratkhabar?
( 08.06.2011 6:31 PM) poen: hi pak najib.
( 08.06.2011 6:22 PM) NajibRazak: kau x bersendirian sabrri
( 08.06.2011 6:22 PM) AmenoWorld: Help consumer? nak check harga ayam keluar harga kucing.. p citer
( 08.06.2011 6:31 PM) Kevin: Dato' : Personally, I believe there are areas that this portal can be improved and I understand it is pretty hard to come out with "everything" perfect the first time. But, this is a start. Kudos!
( 08.06.2011 6:31 PM) AmenoWorld: kat facebook lah
( 08.06.2011 6:23 PM) AmenoWorld: kat saya benci harga barang naik..sana semua info percuma bhai
( 08.06.2011 6:32 PM) Nor Ashila: for those yang x mahu ditolong abaikan jelah....
User LinDa has left the chat session.
( 08.06.2011 6:32 PM) nurul diyana: daripada bukak fb, lebih baik bukak web nie..semua ada..
( 08.06.2011 6:32 PM) ismailsabri: tq kevin.. ini lah pandangan membina yg saya harapkan
( 08.06.2011 6:32 PM) kurkur: lol website ade kaitan ngan gov pon wat tender?
( 08.06.2011 6:32 PM) sapudin: stuju dgn amenoworld..
( 08.06.2011 6:32 PM) AmenoWorld: satu sen kami tak guna duit kerajaan utk sbarkan info pasal harga barang..
( 08.06.2011 6:32 PM) sapudin: byk medium yg lebih baik
( 08.06.2011 6:32 PM) mal putrajaya: yb, awat fb 1pengguna ada 4 ekor lembu jah?
( 08.06.2011 6:24 PM) kurkur: kroni gak kenyang
( 08.06.2011 6:32 PM) gorgondolamedusa: DATO' BOLE SERTAKAN LINK TENTANG TENDER TERBUKA MENGENAI PEMBIKINAN WEBSITE NI? SAYA AMAT BERMINAT! DIHARAP PIHAK DATO' DAPAT SERTAKAN LINK TERSEBUT. TERIMAKASIH!
( 08.06.2011 6:33 PM) alibaba: kita tunggu dan lihat keberhasilan laman web ni.. kerajaan da buat RnD ke sebelum bgn kn portal ni. knape x pkai fb je kn lagi snang.
( 08.06.2011 6:24 PM) NajibRazak: Jgn sabri jgn
( 08.06.2011 6:24 PM) AmenoWorld: apa ada kat website neh? celaru gila.. kami bukan nak kutuk tp kos nya tak sepadan lah datuk rm1.4juta?
( 08.06.2011 6:33 PM) mal putrajaya: yb, tak puji saya pun. kang jadi pembangkang baru tau
( 08.06.2011 6:33 PM) poen: haha
( 08.06.2011 6:33 PM) NajibRazak: harga naik kerana minyak naik
( 08.06.2011 6:33 PM) mal putrajaya: najib razak lak?
( 08.06.2011 6:25 PM) gorgondolamedusa: DATO' SILA SERTAKAN LINK KE TENDER TERBUKA PEMBIKINAN WEBSITE NI, TERIMA KASIH..
( 08.06.2011 6:33 PM) RM1.4M: tu diaaa
( 08.06.2011 6:34 PM) AmenoWorld: datuk2.. saya rasa datuk dah silap kalau rakyat akan membangangkan diri terima penjelasan datuk neh.. tak mungkin website neh kos nya rm1.4juta
( 08.06.2011 6:34 PM) mal putrajaya: anwar mana?
( 08.06.2011 6:34 PM) NajibRazak: kerajaan x bersalah dan x ptt dipersalah
( 08.06.2011 6:34 PM) ismailsabri: silq berikan nama & alamat kpd sesiapa yg meragui ttg ketelusan tender utk membangunkan website i9ni. saya akan hantarkan detail
( 08.06.2011 6:34 PM) poen: bagi harga minyak turun..
( 08.06.2011 6:34 PM) OTL: Hi, YB and all my dear friends...
( 08.06.2011 6:34 PM) Master Tornedo: dato najib ada join ker chat ni???
User manaharga has left the chat session.
( 08.06.2011 6:34 PM) poen: petronas dh untung byk sgt tu..
( 08.06.2011 6:34 PM) mal putrajaya: alamat? emai lah tok
( 08.06.2011 6:34 PM) gorgondolamedusa: DATO' X GUNE LA ADE WEBSITE KALAU NAK KIRIM ALAMAT BAGAI..ALAHAIII
( 08.06.2011 6:34 PM) rakan pengguna: patut u all guna website ni sepenuhnya. sebar kpd public. support utk faedah rakyat. this is a very good initiative..
( 08.06.2011 6:26 PM) ismailsabri: poen harga minyak tk naik tk bersyukur lagi?
( 08.06.2011 6:26 PM) gorgondolamedusa: JUST COPY N PASTE JE LINK TENDER PEMBIKINAN WEBSITE NI..
( 08.06.2011 6:34 PM) AmenoWorld: amenoworld@ymail.com <-- email saya. saya pertikaikan ketelusan website neh datok!!
( 08.06.2011 6:26 PM) mal putrajaya: mal p o box 076, 80700 mys.
( 08.06.2011 6:35 PM) kurkur: kn ade email 1 mesia,wtpe nk minx alamat uma <-- aku paling suka neh!!
( 08.06.2011 6:26 PM) BikMama: Hahaha
( 08.06.2011 6:26 PM) zul: saya cadangkan dato boleh gunakan platform website ini untuk beri perincian berkenaan tender & kos laman web ini
( 08.06.2011 6:35 PM) wanazizah: teruskan menghentam mereka!!!!
( 08.06.2011 6:26 PM) sapudin: terima kasih dato` harga minyak lg murah dr singapore..
( 08.06.2011 6:26 PM) RM1.4M: YB nk perangkap org lah ni
( 08.06.2011 6:26 PM) alibaba: haha bik mama dtg la
( 08.06.2011 6:26 PM) mal putrajaya: izzah mana?
( 08.06.2011 6:26 PM) NajibRazak: lopeh ni yb msk join pembangkang
( 08.06.2011 6:35 PM) mal putrajaya: karpal singh?
( 08.06.2011 6:26 PM) wanazizah: anak saya mandi
( 08.06.2011 6:35 PM) OTL: confuse about this chat.
( 08.06.2011 6:35 PM) BikMama: Rosmah dapat brape dato??
( 08.06.2011 6:26 PM) poen: sapa kata xbersyukur..selama ni...sy pangkah BN tau,..
( 08.06.2011 6:35 PM) AmenoWorld: saya pertikaikan ketelusan website neh.. datok bab minyak naik.. ala datok jangan nak temberang lah.. datok gak cakap minyak tak naik SEKARANG..tp akan datang tatau lagi
( 08.06.2011 6:27 PM) zul: kalo tak, x perlu la smpai 1.4juta buat website ini jika perlu kami berikan maklumat kami untuk dapat info
( 08.06.2011 6:36 PM) minix: test
( 08.06.2011 6:27 PM) RM1.4M: ape beza SEMAKAN HARGA dgn HARGA BARANG NAIK
( 08.06.2011 6:27 PM) Master Tornedo: tak naik skrg,,,lps pilihan raya naik la....
( 08.06.2011 6:36 PM) zul: create page khas untuk itu supaya sume org boleh tgk "ketelusan" 1.4 juta ini
( 08.06.2011 6:36 PM) poen: eh...bik mom..da juha..
( 08.06.2011 6:27 PM) gorgondolamedusa: DATO, PERMOHONAN SAYA, BOLEH TAK DATO SERTAKAN LINK KE TENDER TERBUKA DLM PEMBIKINAN WEBSITE NI, SPT YG DATO NYATAKAN, WEBSITE NI DBUAT BERDASARKAN TENDER TERBUKA
( 08.06.2011 6:36 PM) mal putrajaya: tak ramailah join chat nih
( 08.06.2011 6:27 PM) ismailsabri: takut ke?? mcm mana saya nk berikan makluman tender tu kalau saya tk dpt nk kirim kan maklumat . jadi sya cxabar kpd sesiapa yg tuduh pemilihan tender tk telus berikan alamat supaya saya boleh poskan.
( 08.06.2011 6:27 PM) AmenoWorld: Datuk saya prtikaikan dengan hebat website neh brnilai rm1.4juta.. nenek seblah rumah saya pun gelak datok
( 08.06.2011 6:36 PM) BikMama: jgn tipu dato',saya report kat polis nanti dato
( 08.06.2011 6:36 PM) rakyat biasa: ABES KENA HENTAM WEBSIDE NI DATO
( 08.06.2011 6:28 PM) BikMama: hahaha
( 08.06.2011 6:36 PM) sapudin: rakan2 hrp bsabar ye.
( 08.06.2011 6:36 PM) AmenoWorld: saya dah bagi alamat email.. sp apa citer?
( 08.06.2011 6:36 PM) NajibRazak: Jgn sabri....jgn pchkn pekong
( 08.06.2011 6:36 PM) mal putrajaya: sabri ugut? print scan cepat
( 08.06.2011 6:36 PM) NajibRazak: jgn poskn sabri
User OTL has left the chat session.
( 08.06.2011 6:28 PM) rakyat biasa: ADEH ADE PLAK MENYAMAR
( 08.06.2011 6:28 PM) wanazizah: tak payah nak nasihat laa najib. jaga bini awak elok2 dah le
( 08.06.2011 6:28 PM) kurkur: dh butthurt latue
( 08.06.2011 6:37 PM) poen: uih...menarik la...
( 08.06.2011 6:37 PM) poen: byk info saya dpt..
( 08.06.2011 6:37 PM) RM1.4M: YB jgn cepat melatah
( 08.06.2011 6:37 PM) ismailsabri: sesiapa yg meragui tentang ketelusabn tender ini saya cabar sila lapurkan kpd polis or sprm
( 08.06.2011 6:37 PM) poen: haha
( 08.06.2011 6:37 PM) NajibRazak: sprm ngan polis kn geng kite <-- kah kah kah
( 08.06.2011 6:29 PM) Master Tornedo: rakyat ada hak tgk tender tu,,,so boleh publish kat orang ramai supaya ada ketelusan dalam membuat laman web ni....
( 08.06.2011 6:37 PM) kurkur: polis n sprm pon 1geng 1 kroni
( 08.06.2011 6:29 PM) PelajarHarapan: Dato,harap dapat naikkan duit biasiswa untuk pelajar JPA di Korea. Hidup susah di sini dato...tak cukup duit nak balik Malaysia. Rasanya pelajar berada di india pun dapat lagi tinggi dari kami walaupun sara hidup sana tak setinggi di sini.
( 08.06.2011 6:29 PM) rakyat biasa: KELAKA LA PLAK TGK ORG CHATING KAT SINI
( 08.06.2011 6:29 PM) kurkur: repot pon xde ap
( 08.06.2011 6:37 PM) zul: bukan isu takut.. tapi spt datuk yg takut kerana tidak berani share maklumat tersebut.. Jika kerajaan benar telus create page di website ini berkenaan persoalan semua berkenaan kos pembangunan web ini
( 08.06.2011 6:38 PM) AmenoWorld: Saya RAGUInya datok!! tapi SPRM dan PDRM di bawah bn!! REPORT tapi takde kesan
( 08.06.2011 6:38 PM) Naz: ehh... korang ni semua bawak2 kan lah bersabar... cuba kita muafakat skit dalam berbincang....
( 08.06.2011 6:38 PM) BikMama: saya x de duit nak blaja ni dato'...tolong la kasi sikit
( 08.06.2011 6:38 PM) poen: ok2...sorang2 bg soalan..
User mail has left the chat session.
( 08.06.2011 6:30 PM) gorgondolamedusa: DATO, BERIKAN LINK KE TENDER TERBUKA SPT DATO NYATAKAN TADI BOLE?
( 08.06.2011 6:30 PM) puganja: salam
( 08.06.2011 6:30 PM) NajibRazak: mne kau helmi
( 08.06.2011 6:38 PM) paklong: Bik Mama!!!
( 08.06.2011 6:38 PM) zach: nak dapatkan maklumat pasal tender ni gi ke ur lwww.kpdnkk.gov.my
( 08.06.2011 6:30 PM) AmenoWorld: Datuk cuba hujahkan apa ke relevant nya website neh harga rm1.4juta? saya btl2 tak puas hati neh
( 08.06.2011 6:39 PM) gorgondolamedusa: WEBSITE NBI DBUAT DGN HARGA 1.4J KERA IA SANGAT WAJAR-KATA DATO
( 08.06.2011 6:39 PM) wanazizah: sape helmi?
User aljabbar has left the chat session.
( 08.06.2011 6:30 PM) ismailsabri: ok saya akan link kan
( 08.06.2011 6:39 PM) qwert: hurm
( 08.06.2011 6:39 PM) zach: 1.4j bkn harga utk website jer
( 08.06.2011 6:30 PM) noni: oklah tu minyak tak naik.
( 08.06.2011 6:39 PM) NajibRazak: sape2 lh
( 08.06.2011 6:39 PM) mal putrajaya: baru rm1.4 nak kecoh. rm40 pun wa tak heranlah
( 08.06.2011 6:30 PM) AmenoWorld: Datuk jgn nak lari lah.. ada ke rm1.4juta?
( 08.06.2011 6:31 PM) rakyat biasa: NICE ONE FROM DATO RESPOND
( 08.06.2011 6:31 PM) Naz: 1.4 termasuk kos promosi... kan dato' dah cakap
( 08.06.2011 6:31 PM) gorgondolamedusa: DIRECT LINK ADE X BOS? TQ. COPY N PASTE LAA, JGN LA BUANG MASE SAYA NAK BERCHATTING NGAN DATO
( 08.06.2011 6:39 PM) AmenoWorld: rm1.4juta? lagi nak kncing.. kat brita cakap mcm tue..
( 08.06.2011 6:39 PM) mal putrajaya: mana linknya?
( 08.06.2011 6:31 PM) NajibRazak: yaaaa
( 08.06.2011 6:31 PM) MahathirMohammad: hentam2
( 08.06.2011 6:31 PM) gorgondolamedusa: TRIMA KASIH DATO' I LAP U LA!
( 08.06.2011 6:31 PM) poen: wow..tun
( 08.06.2011 6:40 PM) paklong: CD blue apa crita???
( 08.06.2011 6:31 PM) rakyat biasa: SABAR2
( 08.06.2011 6:31 PM) BikMama: Dato pi tandas kejap tu
( 08.06.2011 6:40 PM) puganja: bosan nya..x habis2 politik
( 08.06.2011 6:40 PM) gorgondolamedusa: SAYA TUNGGUUUUUU
( 08.06.2011 6:40 PM) NajibRazak: open la link dlm ni
( 08.06.2011 6:40 PM) poen: terbaik.
( 08.06.2011 6:31 PM) alibaba: BN
( 08.06.2011 6:40 PM) paklong: kenapa yang tu diberi percuma???
( 08.06.2011 6:31 PM) puganja: projek ni kan utk rakyat
( 08.06.2011 6:31 PM) NajibRazak: kasi tau sama rakyat marhaen
( 08.06.2011 6:40 PM) InsanInginTahu: 1.4 juta tuuu
( 08.06.2011 6:31 PM) puganja: kenapa nak kondem je
( 08.06.2011 6:40 PM) mal putrajaya: p tandas atau tengah romen? lol!
( 08.06.2011 6:40 PM) zach: gorgon hg nie nak tau psl tender nie gi le url kpdnkk
( 08.06.2011 6:40 PM) NajibRazak: mahathir ooo mahathir
( 08.06.2011 6:32 PM) InsanInginTahu: bek aku yang baut site nie
( 08.06.2011 6:40 PM) winston light: isap rokok lu....
( 08.06.2011 6:32 PM) puganja: bagi la idea nak perbaiki
( 08.06.2011 6:32 PM) poen: asstagfirullah
( 08.06.2011 6:40 PM) InsanInginTahu: aku mntak 200 k je
( 08.06.2011 6:32 PM) rakyat biasa: TAK RETI SABAR KE WAHAI RAKYAT MALAYSIA OI
( 08.06.2011 6:32 PM) zach: apa2 tender pun ada
( 08.06.2011 6:32 PM) Master Tornedo: 1.4 mil jadi tanda tanya untuk rakyat Malaysia yg dunggu ni
( 08.06.2011 6:32 PM) ismailsabri: tgh nk link
( 08.06.2011 6:32 PM) wanazizah: memang tak lah!!!!
( 08.06.2011 6:41 PM) MahathirMohammad: najib ooo najib
( 08.06.2011 6:32 PM) MahathirMohammad: hahaa
( 08.06.2011 6:32 PM) RM1.4M: alahai, sprm + polis + bn bkn same ke?????????????
( 08.06.2011 6:32 PM) gorgondolamedusa: SALAM, DHARAP SEMUA PIHAK DPT BERSOAL JAWAB SECARA ILMIAH..TQ
( 08.06.2011 6:32 PM) puganja: x habis2 dgn tender
( 08.06.2011 6:32 PM) mal putrajaya: lembap toi
( 08.06.2011 6:41 PM) paklong: CD lucah percuma apa crita dato?
( 08.06.2011 6:32 PM) NajibRazak: lombab la kau sabri
( 08.06.2011 6:41 PM) AmenoWorld: Hahaha.. promosi website? kat dalam berita cakap kerajaan bangunkan website neh dengan kos rm1.4juta? takan mahal sangat.. ko yer pun nak upah programmer upahlah anak2 muda.. ini website kuno giler
( 08.06.2011 6:32 PM) InsanInginTahu: nk cd lucah free
( 08.06.2011 6:32 PM) wanazizah: ko pun sama najib
( 08.06.2011 6:41 PM) poen: Cd lucah dpt free..
( 08.06.2011 6:41 PM) zul: pening plak aku tgk chat room ni.. btul ke nick ismailsabri tu tuan namanya... huhu...
( 08.06.2011 6:32 PM) puganja: kalo mentaliti rakyat malaysia macam ni.mmg x ke mana la malaysia
User winston light has left the chat session.
( 08.06.2011 6:41 PM) paklong: pengguna tak mau benda free cam gitu
( 08.06.2011 6:41 PM) poen: jgn risau..
( 08.06.2011 6:33 PM) MahathirMohammad: mana ismail? tak balas pun komen
( 08.06.2011 6:33 PM) BikMama: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
( 08.06.2011 6:33 PM) paklong: kasi free tol kami mau
( 08.06.2011 6:41 PM) NajibRazak: woi wanazizh
( 08.06.2011 6:41 PM) wanazizah: apa/
( 08.06.2011 6:41 PM) NajibRazak: hahaha
( 08.06.2011 6:42 PM) kurkur: mcm ni la mentaliti bgs,macam mesir
( 08.06.2011 6:42 PM) kurkur: bangkit
( 08.06.2011 6:33 PM) laici: hahaha
( 08.06.2011 6:33 PM) poen: gila..ngorat bini org..
( 08.06.2011 6:33 PM) NajibRazak: BERSIH
( 08.06.2011 6:33 PM) lampiau: haaaaiiii
User Master Tornedo has left the chat session.
( 08.06.2011 6:42 PM) lampiau: hellloooo
( 08.06.2011 6:42 PM) ismailsabri: sabar mahathir saya tgh nk link kan ttg tender tu....
( 08.06.2011 6:33 PM) qwert: relex2
( 08.06.2011 6:42 PM) mal putrajaya: mental jer mesir tapi aksi dayus
( 08.06.2011 6:33 PM) laici: 20min lg
( 08.06.2011 6:42 PM) rakyat biasa: LAMA NYA CARI LINK?
( 08.06.2011 6:33 PM) wanazizah: saya setia kpd suami saya yg terchenta
( 08.06.2011 6:33 PM) lampiau: piraaaaahhhh mabookkkkkk
( 08.06.2011 6:33 PM) Tunku Abdul Rahman: NI APE BISING2 NI..HORMAT AKU OK..!!!
( 08.06.2011 6:42 PM) lampiau: apasala pakai ic haaaaaa?
( 08.06.2011 6:42 PM) zach: 1.4j bkn harga utk website jer, kos hardware software n lain2
( 08.06.2011 6:34 PM) lampiau: SOTTTTT
( 08.06.2011 6:34 PM) AmenoWorld: DATUK. saya nak cakap pmbangunan website neh tak setimpal dengan jumlah rm1.4juta. fungsi nya kurang jelas. dan datok.. pula bila nak jadi telus?
( 08.06.2011 6:42 PM) wanazizah: kam cheong!
( 08.06.2011 6:34 PM) gorgondolamedusa: PAKLONG, KAT MALAYSIA MANE ADE FREE KENCING PON BAYAR LA OI!!! KAT SLANGOR JE ADE AIR FREE
( 08.06.2011 6:34 PM) zach: nak dapatkan maklumat pasal tender ni gi ke ur lwww.kpdnkk.gov.my
( 08.06.2011 6:34 PM) Vish: "abuse will result in prosecution" heh
( 08.06.2011 6:43 PM) ismailsabri: saya jangka dpt bincang isu pengguna tapi hampir sejam bincang hal tender.
( 08.06.2011 6:43 PM) NajibRazak: mne link nye....sabri sabri
( 08.06.2011 6:34 PM) BikMama: Aku lagi berkuasa kat sini!!hormat aku
( 08.06.2011 6:34 PM) mal putrajaya: tar bukan dah lama kojol kah?
( 08.06.2011 6:34 PM) BitchSlap: <script></script>
( 08.06.2011 6:34 PM) Mael Lambung: test 1,2,3
( 08.06.2011 6:43 PM) lampiau: SILA JOIN WARGA SANDAKAN FACEBOOK... ADA KEAJAIBAN
( 08.06.2011 6:43 PM) qwert: yupp
( 08.06.2011 6:43 PM) qwert: stop pasal tender
User pakmunawir has left the chat session.
( 08.06.2011 6:34 PM) qwert: citer hal pengguna plak
User has left the chat session.
( 08.06.2011 6:34 PM) Mael Lambung: ASSALAMUALAIKUM SEMUA
( 08.06.2011 6:43 PM) RM1.4M: YB, mane link ny????
( 08.06.2011 6:43 PM) MahathirMohammad: bukan dah mampus ke tunku abdul rahman?
( 08.06.2011 6:34 PM) poen: ganster
( 08.06.2011 6:34 PM) kipasss: salam
( 08.06.2011 6:34 PM) mal putrajaya: tender ada kai dengan pengguna
( 08.06.2011 6:43 PM) Naz: utk website yang besar, (1 negara guna) saya rasa 1.4m tu biasa jee
( 08.06.2011 6:34 PM) RM1.4M: masa nk time ni???
( 08.06.2011 6:43 PM) user777: Dato: sesi sebegini perlu pemantauan admin - block saja vulgar users ni..
( 08.06.2011 6:43 PM) BikMama: wasalam
( 08.06.2011 6:35 PM) alibaba: wow.. MAIL LAMBONG pn ade la.. haha
( 08.06.2011 6:35 PM) AhliBaru: i rasa dah cukup pasal 1.4j...don fokus kpd topik perbincangan??
( 08.06.2011 6:35 PM) Tunku Abdul Rahman: AKU ISYTIHARKAN BESOK CUTI...! SEMPENA WEB NI..
( 08.06.2011 6:43 PM) Mael Lambung: kat sini boleh tuju lagu ker...????
( 08.06.2011 6:43 PM) rakyat biasa: MANA LINK NYA DATO?
( 08.06.2011 6:43 PM) ismailsabri: sekarang ni semua open tender. mana ada runding terus lagi.
User AbgBuncitBenciRasuah has left the chat session.
( 08.06.2011 6:35 PM) mal putrajaya: ada kaitan
( 08.06.2011 6:35 PM) AmenoWorld: Tah pape. website camne pun kos rm1.4 juta? buat malu lah woii
( 08.06.2011 6:43 PM) Naz: awak rasa zegenburke bukak facebook tu brapa harganya??
( 08.06.2011 6:35 PM) wanazizah: saya vote jozan tiap tiap hari!
( 08.06.2011 6:44 PM) Vish: nak cerita hal pengguna boleh tak cerita pasal harga kereta? ap?
( 08.06.2011 6:44 PM) gorgondolamedusa: SAYA MASIH MENANTI JAWAPAN DARI DATO MENGENAI PEMBIKINAN WEBSITE INI SECARA TENDER, DAN SAYA MASIH MENANTI LINK DARI DATO, TQ
( 08.06.2011 6:44 PM) poen: sy peminat maill..nak sain..
( 08.06.2011 6:44 PM) NajibRazak: tahniah dato sabri
( 08.06.2011 6:44 PM) zach: rm1.4 gi ler ke website kpdnkk
( 08.06.2011 6:44 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:35 PM) RM1.4M: LINK PLZZZZ??????????
( 08.06.2011 6:35 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:44 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:35 PM) rakan pengguna: hehehe
( 08.06.2011 6:35 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:44 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:44 PM) BitchSlap: <script>$</script>
( 08.06.2011 6:44 PM) wanazizah: lu langsi lu mati najibrazak
( 08.06.2011 6:44 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:35 PM) zach: nak dapatkan maklumat pasal tender ni gi ke ur lwww.kpdnkk.gov.my
( 08.06.2011 6:44 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANAS
( 08.06.2011 6:36 PM) kipasss: lampiau pls dont spam
( 08.06.2011 6:36 PM) mal putrajaya: fenomena matahari minggu depan
( 08.06.2011 6:44 PM) BikMama: jom siap2 pi masjid PLAK...da nak MAGHRIB ni!!
( 08.06.2011 6:36 PM) laici: promote plak
( 08.06.2011 6:44 PM) AnakNajib: papa2 mama2..nak kereta ferrari 2
( 08.06.2011 6:44 PM) NajibRazak: k
( 08.06.2011 6:36 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:36 PM) sapudin: jgn la spam..
( 08.06.2011 6:45 PM) poen: idola saya
( 08.06.2011 6:45 PM) Mael Lambung: gua nak tanya sikit kat menteri2 ni,,,apsal di kuala lumpur ni semua kos kehidupan ni mahal sgt...ahhhh!!!!
( 08.06.2011 6:45 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:45 PM) poen: ahahaha
( 08.06.2011 6:45 PM) NajibRazak: woi lampiau....org nk chat ni la
( 08.06.2011 6:45 PM) kipasss: lampiau spammer
( 08.06.2011 6:45 PM) poen: oo...bik..
( 08.06.2011 6:45 PM) lampiau: OKEEEEE BROOOOO
( 08.06.2011 6:36 PM) Kevin: Sayang sekali... Platform yang jarang-jarang sekali wujud untuk tujuan mendekatkan masyarakat kepada saluran pentadbiran; hanya digunakan untuk tujuan "membantah".
( 08.06.2011 6:36 PM) mal putrajaya: yb raja nong chick tak havoc cam nih lah
( 08.06.2011 6:45 PM) gorgondolamedusa: DIRECT LINK LA SAYANG, JGN LA BG OPEN CAMTU..
( 08.06.2011 6:36 PM) zul: spam join facebook plak...
( 08.06.2011 6:45 PM) laici: jgn spam lake
( 08.06.2011 6:45 PM) kipasss: respek la najib tu lampiau
( 08.06.2011 6:45 PM) mal putrajaya:
( 08.06.2011 6:45 PM) rakyat biasa: WEBSIDE 1.4 JUTA ORANG BOLEH SPAM DAN MENYAMAR JADI PAK MENTERI AUDIT KE?
( 08.06.2011 6:45 PM) lampiau: AKU BUKAN SPAMER.. AKU ALONG BUKIT BERUNTUNG HAHAHAHAH
( 08.06.2011 6:37 PM) zach: mcm budak budak
( 08.06.2011 6:37 PM) user777: Tiada Keputusan Tender Buat Masa Kini -- award 2010 kot?
( 08.06.2011 6:46 PM) kipasss: ko nak kene ISA ke
( 08.06.2011 6:46 PM) NajibRazak: lawak la tu
( 08.06.2011 6:46 PM) puganja: X X XXXXX XXXX XXXXX XXXXXX X X X X X X X XXX X X X X X XX X X X X X X X X X X X X X XXXXX XX XXXXX XXXXX X XXX
( 08.06.2011 6:37 PM) kipasss: xpon video seks ko tsebar?
( 08.06.2011 6:46 PM) poen: hahah
( 08.06.2011 6:46 PM) saPuduit: menteri takde dah?
( 08.06.2011 6:37 PM) sapudin: tnya la soklan woi...
( 08.06.2011 6:37 PM) zul: aku percaya lepas ni chat function ni pasti akan berubah coz kes chit chat arini.... hahahaha
( 08.06.2011 6:46 PM) mal putrajaya: isa? makan free!
( 08.06.2011 6:46 PM) sapudin: ni mengarut je lebih
( 08.06.2011 6:38 PM) mal putrajaya: 1st time chat memang lagu nih, teruja
( 08.06.2011 6:38 PM) RM1.4M: salam YB
( 08.06.2011 6:46 PM) BikMama: Tanye Saya Je la...nanti sy jawab
( 08.06.2011 6:46 PM) Mael Lambung: korang citer pasal apa ni????harga barang naik ker or citer seks...???pelik betul dgn ruangan chat ni
( 08.06.2011 6:46 PM) NajibRazak: mase da nk abis.....cepat tnye2
( 08.06.2011 6:38 PM) user777: http://www.kpdnkk.gov.my/web/guest/peniaga/tender - Tiada Keputusan Tender Buat Masa Kini
( 08.06.2011 6:47 PM) RM1.4M: jawab2
( 08.06.2011 6:38 PM) poen: adus..
( 08.06.2011 6:47 PM) poen: nk tnya pa ni..
( 08.06.2011 6:38 PM) NajibSiBibirPink: hii...
( 08.06.2011 6:38 PM) mal putrajaya: tak leh klik dekat link terus lah
( 08.06.2011 6:38 PM) Mael Lambung: karang2 sorang2 kena lambung karang ni
( 08.06.2011 6:38 PM) rakan pengguna: u all, patut ambik peluang ni tanya menteri ttg isu pengguna. jgn lari topik. rugi. jadi la pengguna bijak...
( 08.06.2011 6:38 PM) poen: bila haraga miyak nk naik?
( 08.06.2011 6:47 PM) poen: haha
( 08.06.2011 6:47 PM) NajibRazak: bila aku kata naik
( 08.06.2011 6:47 PM) wanazizah: sembang lah rakan!
( 08.06.2011 6:39 PM) mal putrajaya: staf kpdn dah masuk
( 08.06.2011 6:47 PM) poen: oo..
( 08.06.2011 6:39 PM) wanazizah: naijb takut bini!
( 08.06.2011 6:48 PM) qwert: igat nak tnya menteri pasal rumah pertamaku
( 08.06.2011 6:48 PM) zach: kalau nak merapu balik ler oooii
( 08.06.2011 6:39 PM) BikMama: NAJIBrAZAK PI BALIK UMAH NUNG
( 08.06.2011 6:39 PM) Vish: rakan pengguna - kalo gomen jadi pengguna bijak kan lagi baik?
( 08.06.2011 6:39 PM) qwert: tp dah kalut pasal tender plakk
( 08.06.2011 6:39 PM) NajibSiBibirPink: esok naik
( 08.06.2011 6:39 PM) racis: u all x srius la bai
( 08.06.2011 6:39 PM) racis:
( 08.06.2011 6:40 PM) InsanInginTahu: DA ALRI TOPIK NIEE
( 08.06.2011 6:40 PM) NajibRazak: u la balik
( 08.06.2011 6:40 PM) sapudin:
( 08.06.2011 6:48 PM) zul: x sempat nk tgk link.. letak kat bahagian Berita terkini website ni la... kalo tak sia2 website ni berkos 1.4 juta
( 08.06.2011 6:48 PM) InsanInginTahu: XKN NAJIB MSUK UGAK
( 08.06.2011 6:48 PM) NajibRazak: waaaa...takunye nhan nuar
( 08.06.2011 6:40 PM) NajibRazak: sok msk utusan laa ni
( 08.06.2011 6:49 PM) Mael Lambung: saya mmg suka kalau barang naik ni,,,naik lah tinggi2 lagi
( 08.06.2011 6:40 PM) kurkur: sebab dorng ni bijok2 blake la dorng tny kos website ni
( 08.06.2011 6:49 PM) wanazizah: sedangkan I ada di sini, teruskan menghentam mereka
( 08.06.2011 6:49 PM) BikMama: pi ba;il masak
( 08.06.2011 6:49 PM) mal putrajaya: jom mengeteh yb cam minum petang dengan najib
( 08.06.2011 6:40 PM) Kevin: Hanya setakat untuk cabar dan mempersendakan menteri/kementerian, telah terdapat ruangan yang "bebas" di luar sana. Dan anda semua mempersoalkan kos pembangunan serta infrasrtuktur sistem? Bagaimana pula rasionalnya anda-anda semua yang mempertikaikannya tetapi tidak pula cuba untuk memanafaatkan agar kos itu menjadi wajar?
( 08.06.2011 6:40 PM) Mael Lambung: saya sokong barang naik ni
( 08.06.2011 6:49 PM) laici: ahhahaha.b.aahaha.ha
( 08.06.2011 6:40 PM) laici:
( 08.06.2011 6:40 PM) kurkur: xkan pengguna sokmo kena kelentong di perbodohkan
( 08.06.2011 6:40 PM) gorgondolamedusa: DATO, APE PENDAPAT DATO MENGENAI PENDAPATAN ISI RUMAH (PURATA D MALAYSIA) DGN KENAIKAN HARGA BARANG D MALAYSIA???? SAYA DAN ISTERI BERGAJI ANTARA 5K PON SESAK LA DATO DGN KENAIKAN HARGA BARANG MASA KINI, APE TINDAKAN DATO DLM MENANGANI MASALAH NI???
( 08.06.2011 6:49 PM) InsanInginTahu: LIKE MAEL LAMBUNG
( 08.06.2011 6:40 PM) NajibRazak: rakyat didahulukan
( 08.06.2011 6:41 PM) gorgondolamedusa: DATO, APE PENDAPAT DATO MENGENAI PENDAPATAN ISI RUMAH (PURATA D MALAYSIA) DGN KENAIKAN HARGA BARANG D MALAYSIA???? SAYA DAN ISTERI BERGAJI ANTARA 5K PON SESAK LA DATO DGN KENAIKAN HARGA BARANG MASA KINI, APE TINDAKAN DATO DLM MENANGANI MASALAH NI???
( 08.06.2011 6:49 PM) mal putrajaya: kevin jilat bontot, sedap tak?
( 08.06.2011 6:49 PM) wanazizah: kau Mael, g tarik kereta dah laa.jangan menyemak kat sini
( 08.06.2011 6:41 PM) RM1.4M: salah satu pembaziran
( 08.06.2011 6:50 PM) NajibRazak: wanazizh sila jaga pertuturan
( 08.06.2011 6:41 PM) wanazizah: cakap orang, kau membazir masa chatting kat sini apa hal?? tak tengok suma orang merapu ??
( 08.06.2011 6:50 PM) RM1.4M: sistem chat pun x sempurna?
( 08.06.2011 6:50 PM) zul: to Kevin : kita harus fikir juga akan rasional harga tersebut kerana ianya penting juga...
( 08.06.2011 6:50 PM) gorgondolamedusa: DATO, APE PENDAPAT DATO MENGENAI PENDAPATAN ISI RUMAH (PURATA D MALAYSIA) DGN KENAIKAN HARGA BARANG D MALAYSIA???? SAYA DAN ISTERI BERGAJI ANTARA 5K PON SESAK LA DATO DGN KENAIKAN HARGA BARANG MASA KINI, APE TINDAKAN DATO DLM MENANGANI MASALAH NI???
( 08.06.2011 6:42 PM) wanazizah: tulis nama i pun tak betul jib. takut bini la tuu
( 08.06.2011 6:50 PM) zul: video part web ini semuanya di link ke youtube yg masa site ini tidak menjadi host utk simpan video tersebut..
( 08.06.2011 6:42 PM) Mael Lambung: rakyat Malaysia mmg suka bab barang naik menaik ni,,,,mmg rakyat Malaysia mmg sporting giler
( 08.06.2011 6:42 PM) InsanInginTahu: PRIJEK EMAIL 1MAS CAM NER PLK???
( 08.06.2011 6:42 PM) kurkur: yahoo mesengger sempurna l;agi
( 08.06.2011 6:42 PM) InsanInginTahu: 50M TUSWWW
( 08.06.2011 6:51 PM) NajibRazak: hahahaa....i takut nhan laki u
( 08.06.2011 6:42 PM) kurkur: free lagi guna yahoo messenger
( 08.06.2011 6:42 PM) mal putrajaya: 10 minit sabri senyap
( 08.06.2011 6:42 PM) kipasss: rosmah mane??
( 08.06.2011 6:42 PM) ismailsabri: jk kabinet mengenai harga & bekalan yg dipengerusikan oleh TPM akan embincangkan me ngenai kenaikan harga barangan & cara mengurangkan bebanan kpd pengguna.
( 08.06.2011 6:51 PM) kipasss: g shopping gune duit rkyat ke
( 08.06.2011 6:51 PM) poen: wah...
( 08.06.2011 6:51 PM) zach: org yg develop ym tu tak makan ker
( 08.06.2011 6:51 PM) wanazizah: tanya laa najib
( 08.06.2011 6:42 PM) asoi: oit3...
( 08.06.2011 6:43 PM) gorgondolamedusa: DATO', KENAPA WAKTU YG DPAPARKAN DLM RUANGAN CHAT NI BERBEZA??? UIK??? KEJAP SBELUM KEJAP SLEPAS
( 08.06.2011 6:51 PM) mal putrajaya: panjang umur
( 08.06.2011 6:51 PM) Kevin: Zul: Ya, betul. Jadi bukan kah adalah lebih tepat jika kita semua cuba sepakat untuk mendapatkan yang terbaik dari platform ini.?
( 08.06.2011 6:43 PM) InsanInginTahu: DATO' YANG MNER SATU NIE??
( 08.06.2011 6:51 PM) mal putrajaya: brunei minyak tak naik pun
( 08.06.2011 6:51 PM) asoi: oit3
( 08.06.2011 6:43 PM) Tunku Abdul Rahman: SAYA HENSEM......
( 08.06.2011 6:43 PM) BikMama: wanAzizah jgn nak ngorat laki aku!!
( 08.06.2011 6:43 PM) NajibRazak: 10 minutes to go
( 08.06.2011 6:52 PM) zul: saya memuji akan pembangunan website ini.. cuma yg menjadi persoalan dgn kos rm1.4 juta adakah ianya wajar...
( 08.06.2011 6:52 PM) kurkur: sy tau pak menteri xde rase sedikit tertekan pon akibat kenaikan harga brang..
( 08.06.2011 6:52 PM) mal putrajaya: ismailsabri id nya
( 08.06.2011 6:43 PM) wanazizah: pergi lah pindah brunei! mengeluh plak jadi rakyat malaysia
User has left the chat session.
( 08.06.2011 6:52 PM) zul: mungkin website ini boleh dibangun kan dgn kos yg lebih rendah sebenarnya
( 08.06.2011 6:52 PM) zach: to zul : rm1.4 bkn utk website nie jer
( 08.06.2011 6:52 PM) kipasss: haha tu dia rosmah>bikmama.hahahah!
( 08.06.2011 6:52 PM) Mael Lambung: saya harap rakyat Malaysia ubah mentaliti & pemikiran yg dijajah oleh pemerintahan skrg ni yg banyak sgt menyuruh rakyat
( 08.06.2011 6:52 PM) zach: to zul : rm1.4 bkn utk website nie jer
( 08.06.2011 6:52 PM) gorgondolamedusa: DATO, APE PENDAPAT DATO MENGENAI PENDAPATAN ISI RUMAH (PURATA D MALAYSIA) DGN KENAIKAN HARGA BARANG D MALAYSIA???? SAYA DAN ISTERI BERGAJI ANTARA 5K PON SESAK LA DATO DGN KENAIKAN HARGA BARANG MASA KINI, APE TINDAKAN DATO DLM MENANGANI MASALAH NI???
User puganja has left the chat session.
( 08.06.2011 6:44 PM) mal putrajaya: yb ada share dalam csl kah? tanya jer
( 08.06.2011 6:53 PM) poen: alaa...bikmama dh p masjid kot..
User has left the chat session.
( 08.06.2011 6:44 PM) poen: syp ja..
( 08.06.2011 6:53 PM) AhliBaru: ni beli kek ke? nak murah lg nk besar?
User nurul diyana has left the chat session.
( 08.06.2011 6:53 PM) ismailsabri: actually saya mengharapkan chat ini dpt mendengar pandangan yg menbina & berguna bagi sama2 membincangkan masalah kenaikan harga dll supaya dpt membantu pengguna...
( 08.06.2011 6:53 PM) Tunku Abdul Rahman: BAGI AKU RM10 PUN DA CUKUP..AKU BOLEH WAT WEBSITE NI..KERAJAAN JIMAT 1.399990
( 08.06.2011 6:44 PM) BikMama: ada lagi ni
( 08.06.2011 6:44 PM) zach: napa tak masuk tunku
( 08.06.2011 6:45 PM) RM1.4M: MANE LINK NY???
( 08.06.2011 6:53 PM) zach: kalau dah teror sgt
( 08.06.2011 6:53 PM) kipasss: bikmama bila mau g shopping duit rkyat ni?
( 08.06.2011 6:45 PM) BikMama: pening pale wei
( 08.06.2011 6:45 PM) poen: terbaik.
( 08.06.2011 6:54 PM) kurkur: bapaka sy gaji 1500 je..ade 4org bersekolah..dato xkesian ke kt kami?kalau ayam sebulan 1-2 kali je merase
( 08.06.2011 6:54 PM) aling: ni ke web 1.4m tu?
( 08.06.2011 6:54 PM) mal putrajaya: website mahal pun mempengaruhi pengguna. tangkap jer mereka semua, tok
( 08.06.2011 6:45 PM) zach: ckp mcm tak serupa bikin
User has left the chat session.
( 08.06.2011 6:45 PM) OTL: WE SHOULD SCHDULE NEXT SESSION, TOO MANY SPAM
( 08.06.2011 6:54 PM) BikMama: esok mama nak blaja korang sume
( 08.06.2011 6:54 PM) NajibRazak: nk bntu mcm mne...dgr la keluhan rakyat..kenaikn harga barang mmg benar2 membebankn....kau gaji besar bole la idup senang lenang....yg gaji ciput x ssk nafas jd nye...letrik naik..minyak naik..barang naik...
( 08.06.2011 6:54 PM) ismailsabri:
( 08.06.2011 6:54 PM) kipasss: arini dh bape juta bikmama gune duit rkyet ye.heh
( 08.06.2011 6:54 PM) zul: sebenarnya banyak alternatif lain boleh digunakan untuk menjimatkan kos bagi pembangunan website sebegini pada pendapat saya
User alibaba has left the chat session.
( 08.06.2011 6:55 PM) poen: thax..bik..
( 08.06.2011 6:55 PM) kurkur: 1500 bayar kereta,bayar bil,belanja kitorng berskola
( 08.06.2011 6:46 PM) gorgondolamedusa: DATO, APE PENDAPAT DATO MENGENAI PENDAPATAN ISI RUMAH (PURATA D MALAYSIA) DGN KENAIKAN HARGA BARANG D MALAYSIA???? SAYA DAN ISTERI BERGAJI ANTARA 5K PON SESAK LA DATO DGN KENAIKAN HARGA BARANG MASA KINI, APE TINDAKAN DATO DLM MENANGANI MASALAH NI???
( 08.06.2011 6:55 PM) user777: OTL - agreed, too many vulgar users
( 08.06.2011 6:46 PM) InsanInginTahu:
User rakan pengguna has left the chat session.
( 08.06.2011 6:46 PM) noni: kekwaan bg lah idea camna jgn bg harga barangnaik kat pakmail tu,
( 08.06.2011 6:46 PM) ismailsabri: saya setuju dgn OTL. membazirkan masa users yg benar2 serius utk memberi pandangan & cadangan
( 08.06.2011 6:47 PM) mal putrajaya: lagi 5 minit
( 08.06.2011 6:47 PM) OTL: So please arrange with YB Dato some other time in the future.
( 08.06.2011 6:56 PM) InsanInginTahu: MCM NIE KE WEBSITE 1.4 M???BIAR BTUL??
( 08.06.2011 6:56 PM) Mael Lambung: 1 Malaysia= rakyat didahulukan (duit) percapaian diutamakan (utk kroni je)
( 08.06.2011 6:56 PM) aling: xda pa yg menarik pn...
( 08.06.2011 6:47 PM) zach: perbincangan yg sepatutnya bagus jd sampah sebab org2 yg kononnya pandai
( 08.06.2011 6:47 PM) mal putrajaya: chatlah selagi masih yb
( 08.06.2011 6:47 PM) user777: Dato, mohon support dari pembangun portal untuk ketatkan policy/security chatroom ni
( 08.06.2011 6:47 PM) BikMama: sy sokong tu SABRI...baik kita banyak2 kan zikir pada ALLAH kan..............
( 08.06.2011 6:56 PM) poen: haha
( 08.06.2011 6:48 PM) kipasss: OTL guna kipas ape ye.hehe.
( 08.06.2011 6:56 PM) OTL: I got a suggestion, please filter the question before allow to post up.
( 08.06.2011 6:56 PM) NajibRazak: i like u
( 08.06.2011 6:48 PM) mal putrajaya: hah , tambah lagi 1.4 m user777
( 08.06.2011 6:48 PM) Kevin: Untuk penambah baik kan ruangan chatting ini; saya mencadangkan supaya di adakan feature utk pop-up dan full screen. Kemudian sediakan ruangan respond dari Menteri (atau pihak bertanggungjawab) di satu column berasingan. Sekian terima kasih. Harapan saya, portal ini akan bertambah baik di masa akan datang.
( 08.06.2011 6:56 PM) NajibRazak: tukar kerajaan
( 08.06.2011 6:48 PM) poen: uih...dato..
( 08.06.2011 6:57 PM) Nor Ashila: agreed wz OTL
( 08.06.2011 6:48 PM) BikMama: INGAT SAKIT...INGAT MATI
( 08.06.2011 6:57 PM) aling: tangkap sabri
User NajibRazak has left the chat session.
( 08.06.2011 6:49 PM) user777: OTL & Kevin - couldn't agree more
( 08.06.2011 6:57 PM) nik aziz: ehem3
( 08.06.2011 6:49 PM) mal putrajaya: ada alasan untuk tambah lagi 1.4 m nampak. syabas!
( 08.06.2011 6:49 PM) zach: nie forum pengguna, nak tukar kerajaan pi la forum lain
( 08.06.2011 6:58 PM) Mael Lambung: kalau diperketatkan polisi chat room ni,nampak sgt 1.4 mil ni tak berguna,sebab funtion nya lemah,security yg lemah
( 08.06.2011 6:58 PM) poen: aik...
( 08.06.2011 6:58 PM) OTL: you may not agree what KPDNKK spend on this portal, but listen their explanation 1st.
( 08.06.2011 6:58 PM) nik aziz: take beer
( 08.06.2011 6:50 PM) mal putrajaya: root beer ok tak?
( 08.06.2011 6:50 PM) aling: SPRM tankap najib
( 08.06.2011 6:58 PM) user777: Mael - bukan lemah, tapi kejar deadline.. benda boleh update.. even Apple sendiri ada flaw dlm MacOSX & iOS nya..
( 08.06.2011 6:50 PM) BikMama: CAKAP MELAYU DAH LA OTL WEI
( 08.06.2011 6:50 PM) aling: tangkap rosmah skali
User has left the chat session.
( 08.06.2011 6:50 PM) kipasss: nickname nik aziz jage skit bhase
( 08.06.2011 6:50 PM) aling:
( 08.06.2011 6:50 PM) zach: rm1.4j bkn utk website nie jer, ada banyak lagi kerja-kerja lain
( 08.06.2011 6:59 PM) ismailsabri: utk dptkan maklumat mengenai keputusan tender ini , sila rujuk ke laman web - www2.kpdnkk,gov.my menu perolehan & pilih arkib - tender KPK(T)2/2010
( 08.06.2011 6:59 PM) mal putrajaya: rakyat ramai2 lah tangkap cam mesir...
( 08.06.2011 6:59 PM) poen: aahhh...
User jefry has left the chat session.
( 08.06.2011 6:59 PM) poen: boring la..
( 08.06.2011 6:50 PM) Anak Bik Mama: jom shopping kat Los Angeles esok... sape nak folow??
( 08.06.2011 6:59 PM) zach: boring gi la tido
( 08.06.2011 6:59 PM) poen: yay....bik...
( 08.06.2011 6:51 PM) poen: sy2..
( 08.06.2011 6:59 PM) zul: kevin : agree with your suggestion
( 08.06.2011 6:51 PM) Kevin: OTL: the fundamental obstacle here is the people are saturated into hatred, until everything and anything is clouded by the feeling to oppose.
( 08.06.2011 7:00 PM) mal putrajaya: meLAYU layu penakut borak jer lebih
( 08.06.2011 6:51 PM) ismailsabri: memang la boring poen ramai yg chat mcm budak2
( 08.06.2011 6:51 PM) nik aziz: g solat semua
( 08.06.2011 6:51 PM) InsanInginTahu: BODOH..INGAT RKYAT NIE BUTA KE??X KAN SMAPAI 1.4 M .........TIPU DUIT RAKYAT NIEE.....X PATUT X PATUT
( 08.06.2011 6:51 PM) kipasss: anak bik mama nk mintak kt papa bape juta p shopping?hee
( 08.06.2011 6:51 PM) BikMama: UISH SEJAK BILA PLAK AKU BRANAK NI
( 08.06.2011 7:00 PM) BikMama: HAHAHA
( 08.06.2011 6:51 PM) Anak Bik Mama: ok poen, I apply 2 juta dr kakanda
( 08.06.2011 7:00 PM) laici: 2min
( 08.06.2011 7:00 PM) zach: kevin - aggreed
( 08.06.2011 7:00 PM) poen: tu la dato..saya sokong..
( 08.06.2011 6:51 PM) OTL: ADMIN, BILA NEXT SESSION sama YB Dato?
( 08.06.2011 6:51 PM) poen: haha
( 08.06.2011 7:00 PM) Anak Bik Mama: sape lg nak join
( 08.06.2011 7:00 PM) mal putrajaya: toi tok. budak2. tuh yang bn masih menjajah
( 08.06.2011 7:00 PM) zul: actually chat room spt ni perlu tapisan daripada user yg melalut tak tentu pasal..
( 08.06.2011 6:52 PM) poen: ok bik..
( 08.06.2011 6:52 PM) Mael Melambung: 1.4mil terlalu tinggi tuk web kosong camni


Nota : transkrip penuh neh diperolehi dari team kbsb. Aku sendiri takdapat salin. Aku sebenarnya hantar banyak komen tapi last2 aku rasa aku kena ban, takpun pasal internet connection. Kurang pasti apa sebab sebenarnya.
Ameno : menteri bodoh piang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...