Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 24 Mei 2014

Gelek Baik Punya Di Festival Belia 2014 - Kalimah Allah Apa Cerita Oi?

Tue dia..

Ini gelek bukan sebarang gelek tau. Ini gelek versi selawat nabi tau.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH


Sebelum itu dengan penuh bangga ;


Menurut kenyataan KJ yang dipetik menerusi saluran Astro Awani tadi ;

1. KJ mahu menghasilkan konsep yang sedikit berlainan daripada apa yang telah dihasilkan oleh festival belia pada tahun2 yang lepas.

2. Antaranya menyediakan hiburan2 yang lebih positif seperti nasyid, selawat bagi meraikan kepelbagaian kecenderungan dan minat anak muda masa kini.

3. Namun anak2 muda masih tidak boleh menjauhi hiburan..

4. Maka elemen2 hiburan tertentu masih dikekalkan kerana anak muda sukakan hiburan..

Itu point dia la lebih kurang.

Bagus. Dia mengaku juga yang kerajaan memang nak campak budaya hiburan kepada anak2 muda. Aku pun sukakan hiburan juga. Tak perlu nafi ataupun nak tunjuk macam tak layan muzik padahal ko memang kaki muzik pun. Haha.

Relax la.

Cuma yang menjadi tanda tanya aku sekarang neh ialah kan ko nak buat benda betul namun dalam waktu yang sama ko campur dengan benda2 mengarut. Apa kejadahnya semua itu?

Malam ko buat selawat.
Siang ko ajak orang bergelek.
Kang malam karang bernasyid pula.
Lepas tue siangnya bergelek gelak lagi.

Apa pemenda tue?

Nak buat benda mengarut, buat la betul2.

Biar semuanya mengarut.

Bila ko buat benda betul then ko selit dengan benda mengarut ko tau tak apa yang orang akan kata? Orang islam neh kan pelik doe. Kejap berselawat. Kang kejap bergelek seksi. Kang kejap bernasyid pula. Dorang ada masalah jiwa ke? Macam ada kecelaruan pemikiran disitu. Inila tanggapan non muslim. Itu sebab umat islam kena gelak sakan aje dengan geng2 non muslim. Tengok lue punya attitude macam mana. Pongpang2 pertahankan kalimah Allah konon. Bikin gua semak saja.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

Kbai.

Kalau Dah Menteri Pun Takut Astro Memang BODOH La BN Tue..

Nanti dulu.

Nak marah ke nak sakit ahti ke nak angin ke nak kutuk ke boleh. Tapi lepas baca hujah aku dulu ada faham? Jangan main sembur aje oi.

Menteri sebut ;


Siaran langsung final Piala Thomas - Rayuan kepada ASTRO.

Semalam menerusi akaun Twitter saya, saya telah umumkan bahawa Menteri Komunikasi & Multimedia setuju untuk siarkan final Piala Thomas melalui RTM. Sebagai bekas Menteri Sukan, Dato' Sri Shabery amat memahami jiwa rakyat jelata pencinta sukan, ramai yang tiada akaun ASTRO.  Apabila disemak dengan pihak ASTRO, mereka memaklumkan pada DS Shabery bahawa kos yang perlu dibayar oleh RTM sekiranya mahu hak penyiaran dari ASTRO untuk final Thomas Cup adalah RM 4 juta (ada yang kata RM 2.5 juta). Saya difahamkan bajet penyiaran RTM tidak cukup untuk bayar ASTRO sebab kebanyakkan bajet penyiaran sudah dibelanjakan untuk hak siaran Piala Dunia Bola Sepak.
Jadi setelah disemak DS Shabery mengesahkan RTM sudah tiada peruntukan untuk membeli hak siaran Piala Thomas dari ASTRO.

Selaku Menteri Sukan saya ingin buat rayuan terbuka kepada ASTRO, bagi seluruh pencinta sukan tanahair, agar dikurangkan atau dihadiahkan terus hak siaran tersebut kepada rakyat Malaysia menerusi RTM. Bukan selalu kita masuk final Piala Thomas. Kali terakhir 12 tahun lepas. Dan kali terakhir kita menang 22 tahun yang lepas. Siaran perlawanan akhir esok harus dibawa kepada seluruh rakyat menerusi rancangan percuma.

Mungkin pelik saya buat rayuan terbuka. Mungkin akan ada yang komen, Menteri cakap lah sahaja senyap2 dekat ASTRO tak yah fofular. Tetapi pendirian mereka sejak semalam tegas, bayar RM4 juta untuk hak siaran.  Jadi saya terpaksa buat rayuan ini. Saya mohon rakan2 bersama merayu ASTRO untuk hadiahkan hak siaran kepada rakyat jelata.  Mohon rakan2 dapat share post ini dan sama2 merayu dalam FB, Twitter dan lain2 saluran media sosial.
 
Please, let Malaysians from all walks of life watch this final.

Hujah aku.

1. Hello. Astro = kapitalis.

2. Mana2 kapitalis pun terikat pada dasar dan polisi kenegaraan.

3. Di Malaysia nak buat station tv ada lesen.

4. Nak buat lesen kena dapatkan kelulusan kerajaan.

5. Nak dapatkan kelulusan kerajaan kena ikut peraturan.

6. Kerajaan patut review semula polisi dan dasar2 ASTRO yang menindas
 pengguna selama bertahun2. Ada aduan biasa yang melibatkan ASTRO ialah ;

- Channel banyak = siaran ulangan pun banyak = tapi bayaran tak pernah dimurahkan pula.

- Sengaja mewujudkan banyak2 channel bagi menghalalkan kenaikan harga = taktik untuk tambah untung.

- Time hujan confirm tak dapat siaran. With or without beyond.

- Dan tak pernah sekalipun astro discountkan bayaran untuk pengguna bila siaran mereka tergangu akibat kecuaian mereka.

- Lambat bayar potong. Yuran penyambungan semula mahal nak mampos = rm20.00 sebelum cukai.

- Tukar channel pun kena bayar = rm10 setiap kali membuat penukaran.

- Astro conquer kelancaran siaran di kawasan2 tertentu. Kalau ko tak langgan ASTRO siaran tv ko macam celaka. Kalau ko langgan ASTRO baru okay siaran tv ko. Macam ada pakatan yang mana suka tak suka akhirnya ko terpaksa langgan ASTRO.

- Astro juga tidak memberikan pilihan kepada pengguna. Tak boleh amek channel yang kita suka aje mesti nak selit sana sini then paksa kita amek certain2 channel untuk memenuhi peraturan bodoh oleh syarikat mereka.

- Suka2 naikkan kadar yuran langganan tapi menteri tak pernah peduli pun. Shake hand dengan ASTRO lagi ada.

7. Sepatutnya. Berdasarkan aduan2 ini kerajaan kita dah boleh sita dan berikan amaran yang tegas kepada ASTRO.

8. Tapi tak boleh sebab Khazanah Nasional pun ada saham ASTRO = Khazanah Nasional milik penuh kerajaan pusat yang dibiayai operasinya oleh wang pembayar cukai.

9. Bila Astro untung, dorang pun untung.

10. Jadi pasal apa nak lawan geng2 sendiri betul tak?

11. Seterusnya bila ASTRO untung maka pemegang saham pasti untung juga.

12. Itu pasalnya menteri2 tak boleh nak lebih2 sangat dengan kapitalis bangang macam si ASTRO tue.

13. Sebab menteri2 kita dah tunduk dengan cara kapitalis menentukan dan mencorakkan ekonomi di negara ini.

14. Itula yang sampai jadi kes takde duit tak boleh hidup.

15. Kapitalis2 ini terlalu bermaharajalela sehinggakan menteri pun terpaksa lakukan rayuan online berhubung isu siaran langsung.

16. Perkara ini bukan patut dilihat dari aspek memalukan ataupun tidak memalukan. Itu lari topic beb. Lari habis.

17. Perkara ini patut dinilai dari segi ekonomi. Apabila kapitalisme mula mengawal undang2 dan pentadbiran (pemimpin negara) dan serta polisi kerajaan maka kebajikan rakyat akan terhakis sedikit demi sedikit.

18. Itu yang sampai sang2 kapitalis ini menguasai polisi (pentadbiran) negara. Astro naikkan kadar, pemimpin setuju je. Mana tidaknya. Kerajaan pun sekapal dengan kapitalis beb.

19. Sedangkan hakikat sebenarnya ialah kerajaan gagal sekat kapitalis daripada menjadi tamak haloba dengan mengubal undang2 yang melarang monopoli dan penipuan ke atas pengguna.

20. Itulah yang patut kita fahamkan dengan surat rayuan di atas.

Bukan pergi puji KJ bodoh2.

Itu semua bullshit.

Hakikatnya kita telah dipermainkan oleh kapitalis. Celah mananya nak rasa bangga apabila menteri BN yang bengong terpaksa rayu kapitalis demi mendapatkan hak / siaran berbayar namun dalam pada masa yang sama membiarkan syarikat jahat itu merompak rakyat jelata dengan cara pengurusan perniagaan mereka yang berat sebelah dan bersifat menindas pengguna/pelanggan sendiri?

Ini betul2 sohai ma.

Ini juga membuktikan BN telah gagal dan bertambah satu lagi sebab untuk kita kutuk BN dari hari ke hari.

KAH KAH KAH

Binatang2 Di Zoo Negara Bermemo Marahkan BN Kaw2!! (Dengan Gambar).


Ini tak boleh jadi bhai. Kata gajah bernama Rosmah sambil cat2 badannya dengan warna putih. Macam celake aje kan kita semua kena tukar warna demi meraih kasih sayang dari pak2 menteri kita.

Ini semua salah ko la Zahid. Kata gajah bernama Hishammudin pula secara tiba2. Kalau ko tak suruh kita semua undi Barisan Nasional hari tue takdela kita semua terpaksa ubah identiti masing2. 

"Tak pasal2 gajah kena menjadi panda. Ini semua petunjuk akhir zaman yang dah tertulis dalam kitab kebinatangan. Kita semua tak ambil iktibar darinya. Freemason itu bahaya korang semua tahu tak?". Sampuk gajah bernama Maslan pula.

Begitula serba sedikit perbualan yang aku dapat dengar dari gajah2 semalaysia yang sedang tekun menukarkan warna badan masing2 kepada warna panda sejurus panda diumumkan menjadi binatang yang paling disayangi oleh Najib Razak and the geng. Bukan hanya gajah bahkan binatang2 lain pun turut sama menukar warna badan masing2 bagi menyerupai panda supaya memudahkan mereka untuk mendapatkan bantuan segera.

Dari zoo negara beritatvsuku melaporkan ;

Siang tadi telah berlakunya satu protes aman di dalam Zoo Negara apabila binatang2 sezoo Malaysia mendapat tahu pasangan panda yang baru tiba dari China menjadi ;

1. Tajuk2 utama di akhbar2 arus perdana negara.

2. Dilayan dengan sangat istimewa yang mana rumah2 panda ini dibina dengan kos sebanyak hampir 25juta.

3. Panda2 ini juga diberikan peruntukkan yang cukup tinggi dari segi penyediaan makanan, penjagaan, kesihatan, keselamatan dan juga habitat (pembiakan).

4. Yang amat menyakitkan ahti mereka ialah selaku binatang tempatan yang memiliki IC binatang sebab dilahirkan di Malaysia merasa terpinggir akibat kerajaan tidak memberikan layanan yang seadilnya kepada haiwan2 tempatan.

Antara masalah yang dihadapi oleh mereka ialah ;

Keadaan zoo yang sangat menyedihkan. Papan tanda buruk. Bangku buruk. Pagar buaya yang agak rendah dan curam yang memungkinkan budak2 jatuh. Persekitaran zoo yang tidak diselenggara dengan baik akibat kekurangan kakitangan dan peruntukkan.

Prasarana zoo yang agar uzur, terbiar tidak up to date.

Tempat makan2 yang mahal.

Tempat makan2 yang sangat pathetic disebabkan tidak terjaga sehingga ianya menjadi sangat tidak cantik untuk dipandang.

Lantai2 pecah yang menyebabkan air bertakung sana sini mencacatkan lagi pemandangan ZOO NEGARA.

Akuarium ikan yang tidak diselenggara dengan baik. Yang kat depan semuanya kosong kosong..

Ada tulisan2 yang sudah pudar warnanya.

Ada kakitangan zoo yang meminta derma di hadapan pintu masuk zoo angkara kekurangan dana dari kerajaan bagi membiayai operasi zoo terutamanya dari segi bab penyediaan makanan untuk binatang2 jagaan mereka.

Keadaan tempat tinggal haiwan2 yang lama tidak berganti.. (kayu, sangkar besi, lantai, mozek, kaca)

Satu memorandum telah dibuat dan ianya bakal dipostkan kepada Putrajaya bagi menyuarakan hak binatang2 lain agar seimbang dengan apa yang diterima oleh panda pendatang. Menurut salah sebinatang wakil kepada pemprotes2 itu mereka menyeru agar kerajaan BN bertindak lebih adil dalam memastikan hak2 binatang lain turut sama terjaga dan tidak sesekali bertindak menaikkan harga tiket masuk ke zoo negara dengan kedatangan pasangan panda ke zoo negara itu. Mereka juga meminta agar Najib lebih berhemah dalam mengagihkan peruntukkan dengan tidak hanya melebihkan kepada pasangan panda semata2 sehingga hak haiwan2 lain terjejas. Jika tuntutan2 ini tidak dipenuhi mereka akan berbinatang2 menuju ke Putrajaya bagi mengadakan protes besar2an kali kedua di sana. Ini adalah amaran dari geng2 haiwan yang tidak takut hujan. Sambung mereka lagi. 

Dalam perkembangan yang berkaitan, kami dapati juga semakin ramai manusia mulai bertukar menjadi panda demi mendapatkan perhatian dan layanan istimewa dari pemimpin2 negara.

BN menang, panda senang.

Sekian dari saya yang melaporkan.

===================

Tampar Muhyiddin Yasin Ialah Reaksi Semulajadi Saya.

Insiden kekecohan serangan UMNO yang dibuat ke atas HQ DAP baru2 ini mendapat perhatian dari timbalan perdana menteri Malaysia iaitu Muhyiddin Yasin. Dia cakap serangan tersebut merupakan reaksi semulajadi ahli parti kerana apabila dicabar dan rasa tercabar mereka tidak akan berdiam diri.

Yeeee keeeeeee tue?

Macam tipu jer.

Macam bohong jer.

Macam kelentong jer.

Macam mengencing jer.
Dari apa yang aku nampak dan aku yakin semua orang pun nampak benda yang sama bahkan aku juga yakin ko pun nampak benda yang sama cuma ko taknak mengaku aje kan ialah ;

1. Apa yang berlaku hanyalah propaganda murahan dari geng2 UMNO semata2.

2. Almaklumla. Dah takde isu. Balik2 main isu GST. Lepas tue isu hudud. Lepas tue GST balik. Suasana politik kat negara neh dah jadi sangat membosankan.

3. Jikalau ada sesuatu lebih2 lagi time nak PRK neh maka seronokla sikit pun kita nak bercakap2 pasal politik. Rakyat pun mula la nak melayan serba sedikit ikut rentak kita.

4. Sebab sambil2 buat propaganda kita juga akan serapkan citer2 mengarut dalam propaganda kita.

5. Contohnya kita dok tuduh2 cakap DAP hina melayu dan Islam. Padahal adun DAP sahaja yang mengkritik tindakan ataupun sikap sesetengah pemimpin UMNO. Dia tak mewakili DAP pun. Dia bawa suara rakyat dia dalam DUN. Dan SPEAKER telah menegur tindakan tersebut. Yakni, perkataan CELAKA itu juga tidak dipersetujui untuk disebut dalam dewan yang dimulia. Namun serangannya ke atasnya juga perlu dibuat atas sebab yang betul. Iaitu hanya pemimpin2 yang racist aje yang patut sentap. Yang tak racist nak sentap pasai apa? Bukan tuju kat korang pun.

6. Takan Muhyiddin dan geng2 UMNO tatau benda neh?

7. Kalau dulu ye lah. Informasi di tv3 je. Sekarang zaman internet kot. Just google sudah la. Boleh dapat ucapan lengkap adun Rayer. Kalau faham betul2 takan mengamuk macam neh. Melainkan memang sengaja taknak faham. Apa pun yang aku pelik. Time rakyat kena susah, time Mahathir kutuk orang bodoh masuk UMNO, time pemimpin2 BN kritik dan kutuk UMNO, time rakyat dianiaya takde pula puak2 neh sanggup berlawan habis2an bagi menegakkan keadilan? Kenapa? Mana mangkok2 ayun tue time rakyat benar2 menghulurkan tangan bagi mendapatkan bantuan? Rasa dicabar dan tercabar atas isu2 bodoh nak mampos macam neh pun nak rasa bangga ka? BODOHnya lahai.

8. Yang menghairankan. Tindakan mencabar, mencabut, menengking, memarah, dan mengoyakkan memo yang sendiri buat untuk diserahkan kepada DAP jelas satu tindakan yang tidak bertamadun. Namun si Muhyiddin boleh pula sebut ia sebagai reaksi semulajadi.

Adakah ini bermaksud UMNO secara semulajadinya memang suka ber-reaksi dengan cara ;

MEROYAN?
MEMPERBODOHKAN DIRI SENDIRI?
BUAT MEMO PENAT2 DAN KEMUDIANNYA KOYAKKAN IA MACAM ORANG BIOL?
SUKA MENENGKING2 DAN CAKAP MARAH2? 
SUKA MELOMPAT MACAM BERUK DAN BALING KERTAS KAT MUKA ORANG?
SUKA TUNJUK JARI KAT MUKA ORANG?
SUKA GUNAKAN JARI UNTUK TOLAK MUKA ORANG?
SUKA CABUTKAN PAPAN TANDA ORANG?
SUKA LAKUKAN KEGANASAN DAN MAKI HAMUN?

Ermm.. baikla. 

Aku sebelumnya tak berapa tahu ini ialah perangai semulajadi korang. Kalau aku tahu takde la aku asyik2 nak nasihatkan korang agar raikan kepelbagaian dan luahkan perbezaan dengan matang. Minta maaf banyak2 la ek. Aku tatau secara semulajadinya korang semua neh ialah PENGGANAS. Sangka baik aku neh dah mendorong ke arah fitnah rupanya. Aku benar2 insaf wahai ahli2 UMNO. Taubat tak berani dah nak sangka baik dengan korang. Sangka buruk terus la lainkali.

KAH KAH KAH

Pun begitu. Aku juga ada reaksi semulajadi tau. Siyes. Setiap kali terpandang Muhyiddin Yasin aku rasa nak penampo muka dia. Nampak kat tv, aku rasa nak tampar. Nampak kat paper, aku rasa nak tampor. Nampak pula kat media sosial pun aku rasa nak penampo. Kalau nampak kat berita lagi la rasa nak penampo2. Jika andaikata kita ditakdirkan bertemu maka tolongla faham kenapa aku tampar ko ye. Ia adalah kerana reaksi semulajadi okay. Tolong faham.

KAH KAH KAH

Abu Backer Berjalan Guna Tongkat Pula Dah - Saya Maafkan LGE Kata Abu Backer.

Jangan undi orang gila.

Betul aku cakap. Tadi aku baca berita di Malaysiakini. Dan aku ternampak ini ;
Sebelum itu aku ternampak ini ;Nanti dulu.

Dari apa yang aku dan semua rakyat Malaysia ketahui ialah ;

1. Abu Backer yang serang dan melompat atas kereta LGE.

2. Bahkan dia juga yang mendesak agar LGE melanggar dia.

Untuk bukti lihat sini

3. Dan kemudiannya apa yang lebih membinggungkan ialah jika dilihat daripada aksi yang terjadi = rempuh kereta dan terjatuh (atau buat2 jatuh disebabkan saksi kejadian semua cakap dia berlakon) agar sukar untuk orang percaya bahawa dia ;

- Patah tulang rusuk

- Kena penyakit paru2

- Retak tulang pinggul

4. Dan yang paling pelik takde pula dia sebut leher dia terseliuh. Tapi dia pakai yang kat leher tue.  Dia mengaku di media bahawa dia alami tiga penyakit di atas akibat rempuhan tersebut tapi tang mana pula dia sebut dia sakit leher? Bukan ke sudah kantoi disitu?

5. Pada awalnya dia mendapatkan rawatan di hospital kerajaan sebelum beralih pindah ke hospital swasta. Alasan nak mendapatkan pandangan kedua. Ini berlaku disebabkan hospital kerajaan cakap tulang rusuk dia patah. Namun bila dia beralih ke hospital swasta doktor sana cakap tulang rusuk dia tak patah tapi bengkak dan lebam je. 

Aik. Nanti dulu. Mula2 dia cakap tulang rusuk dia retak. Interview dengan wartawan yang pasal dia nak saman LGE tue. Kemudian interview yang seterusnya dia cakap tulang rusuk dia cuma lebam dan bengkak. Sedangkan masa dia interview dengan wartawan ketika dia sebut tulang rusuk dia patah dia sepatutnya dah alert yang tulang rusuk dia bengkak dan lebam aje kan? Dah tue napa dia cakap benda lain dekat wartawan hah? Lue fikirlah sendiri.

HAHAHA..

6. Untuk menambahkan lagi kepelikkan jalan cerita ini selepas melanggar (dengan sengaja pula tue) si Abu Backer kata nak saman LGE.

7. Namun selepas bukti video menunjukkan yang si Abu Backer sendiri mendesak LGE langgar dia (namun LGE tetap tak langgar2 melainkan dia yang langgar kereta lagi ada) dengan kereta tetiba dia bertukar rentak.

8. Itupun masih memainkan rentak yang bodoh juga. Dia cakap dia sudah memaafkan LGE dan berharap dapat bekerjasama dengan LGE.

9. Bagi aku tiada masalah jika dia benar2 ikhlas mahu bekerja untuk membantu rakyat.

10. Tapi kan aku rasa si Abu Backer neh memang tak waras orangnya.

11. Betul aku cakap. Baca la petikan kat bawah neh hah ;

"Saya ingat nak lompat dan panjat kereta itu tapi tersalah langkah sebab kereta itu mengundur.

"Yang kata saya langgar tu, sebenarnya saya terpelecok dan jatuh ke arah kereta. Kebetulan kereta itu sedang bergerak sikit ke hadapan jadi saya jatuh. Kena rusuk saya dan saya terbaring di jalan," kata beliau.

Backer berkata dalam keadaan kurang sedar selepas itu kerana masalah kekejangan otot dan kesakitan di pinggang dan rusuk ketika dihantar ke Hospital Pulau Pinang.

Kejap patah.
Kejap retak.
Kejap kekejangan otak.
Kejap lebam dan bengkak.
Kejap kena berjalan pakai tongkat.

Yang mana satu yang betul neh oi?

Agak2 la nak menipu pun. Accident tidak. Kena langgar teruk2 pun tidak. Jatuh pun biasa2 sahaja. Terus pakai tongkat dan balut leher?

KAH KAH KAH Apa2 pun aku rasa Abu Backer neh memang takde tokoh nak jadi seorang pemimpin yang baik. Tapi kalau sebagai pelawak, insya-Allah ada. Setakat nak lawan Zizan tue perghhhhh memang boleh sangat la tue.

KAH KAH KAH

Jumaat, 23 Mei 2014

Malaysia Mungkin Beri China Pinjam Tapir (Balas Panda).Tolong baca berita kat atas sampai habis. Siyes aku rasa UTUSAN cuba bertindak memperbodohkan rakyat Malaysia ataupun lebih tepat pembaca2 dia.

Fikirkan.

1. Pernah tak UTUSAN melaporkan secara besar-besaran mengenai kadar sewa yang Malaysia terpaksa bayar untuk pinjam sepasang panda dari CHINA?

2. Pernah masuk front page ke isu bayaran kepada panda?

3. Pernah tak UTUSAN melaporkan angka2 yang terlibat secara tepat?

Jawapannya tak pernah.

Dan fikir lagi.

4. Setiap kali update isu panda mesti citer bab ;

- Tujuan kajian dan perkongsian maklumat

- Diplomasi

- Membayangkan panda2 itu dipinjamkan dipinjamkan dipinjamkan..

Padahal istilah yang lebih tepat ialah MALAYSIA SEWA SEPASANG PANDA tersebut.

Alasan menteri. Untuk buat kajian apa bagai.

Dan, apa yang aku fikirkan sekarang ialah ;

5. Kerajaan jadi bingung apabila rata2 rakyat dok bercerita dan troll pasal panda.

6. Kerajaan juga jadi bingung apabila kesusahan rakyat dibanding2kan dengan perbelanjaan kerajaan ke atas panda.

7. Kerajaan juga jadi bingung kerana trend penolakan terhadap tindakan Najib ini bukan sahaja datang dari geng2 pembangkang bahkan dari geng2 Barisan Nasional juga.

8. Kerajaan juga jadi bingung bila melihatkan rakyat tak henti2 ambil tahu kos keseluruhan yang melibatkan kemasukkan panda diteliti dan disebarkan oleh rakyat sejak panda2 tiba di Malaysia pada hari pertama lagi.

Oleh kerana sekarang neh MUSIM PRK. Di ulangi. PRK. Kat dua tempat pula tue. Maka ia bertambah2 membingungkan kerajaan jika isu2 berkaitan panda mungkin dijadikan modal kempen pembangkang untuk menolak kerajaan. Sungguhpun BN tidak bertanding di Bukit Gelugor, mereka tetap bertanding di Teluk Intan.

Tapi siyes la aku nak tahu. Kerajaan nak bagi China pinjam TAPIR secara percuma ataupun dikenakan sewa juga?

Kalau dikenakan sewa berapa juta pula?

Ke nak bagi terus sebab malas nak jaga?

KAH KAH KAH

Lue fikirlah sendiri.

Kbai. 

Inila Kenyataan Penuh Rayer Yang Memperbodohkan Ahli2 UMNO Yang Meroyan Sakan!

Alamak aiii

Penat aku malukan diri. Alih2 aku tersalah sasaran la pula. Hadoi. Mana nak letak muka neh oi.

Tolong tolong tolongggggg..

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

Kenyataan penuh Rayer.

Pemimpin UMNO. Kita lihat muka2 seperti Reezal Merican. Dulu ahli dewan undangan negeri. Datuk Shahbudin. Dengan membawa sepanduk2 dan banner2. Ada lihat. Yang berbunyi seperti berikut. Kerana mulut pemimpin DAP 13 Mei 1969 terjadi. Mahu lagi ka? Ini tindakan yang mengkhianati rakyat Malaysia. Celaka celaka ini. Celaka celaka UMNO (merujuk kepada pemimpin yang terlibat dalam demo tersebut) ini kurang ajar. Biadap. Selalu mengapi2kan Mei 13. Mereka ini begitu mahu Mei 13 berlaku. Siapa berani jawab? Siapa berani bangun? Bukan kah sepanduk2 ini dimainkan? Di bawa? Cuba mainkan isu2 racist. Mahu Mei 13 berlaku. Siapa lagi yang berani buat kalau bukan pemimpin2 UMNO? Celaka mereka (merujuk kepada pemimpin UMNO).

Pendapat aku.

1. Aku tak bersetuju dengan perkataan celaka digunakan dalam dewan yang mulia.

2. Bukan sebab aku rasa UMNO tak sesuai dicelakakan.

3. Tetapi jika wakil2 rakyat bebas melabel dengan sesuka ahti maka akhirnya perbincangan dan perbahasan dorang akan lebih tertentu kepada label melabel sesama sendiri aje.

4. Esok lusa dalam dewan yang sama si UMNO pula tuduh DAP celaka.

5. Dah sudah. Masing2 bergaduh isu label. Haha

6. Namun dalam waktu yang sama geng2 UMNO pun melatah tak tentu pasal.

7. Dah tahu BODOH nak MAMPOS. Sepatutnya perlu duduk dan tunggu penjelasan dari kesemua pihak terlebih dahulu. Duduk bertenang, meninjau, menganalisa dan berfikirlah.

8. Dan dengar dan fahamkan isu baru la beri penghujahan berkaitan.

9. Tiada masalah untuk membidas tindakan adun tersebut.

10. Namun perlu bidas atas tindakan/kata2 yang dia betul2 buat (sebut).

11. Buat apa nak sakitkan ahti diri sendiri atas benda yang tak wujud? Nak marah nak berdemo nak hantar memo sekalipun pastikan terlebih dahulu perkara itu benar2 dah disahkan berlaku. Ini tidak. Asyik kantoi je la korang neh. Macam takde otak nak berfikir betul2.

HAHA..

12. Yang kena tuju celaka tue pula merujuk kepada pemimpin2 UMNO yang dok mainkan api perkauman.

13. Korang ahli2 biasa relax sudah la sebab bukan tuju kat korang.

14. Yang kena celaka pun relax aje tak buat apa2. Paling2 koman komen dekat wartawan lepas tue sambung relax2 macam biasa. Makan sedap2. Relax happy bahagia.

15. Korang pula sentap lebih2 dah kenapa? Lepas tue bila balik buka internet buka media sosial jadi bahan kutuk. Sedara mara semua baca. Yang sokong depan2 kutuk belakang2 pun ada. Tak rasa malu ka?

16. Macam la lepas malukan diri sendiri UMNO nak bagi korang rumah dan kereta sorang sebijik.

17. Apa pun tak dapat tapi sanggup perbodohkan diri sendiri?

KAH KAH KAH

Memang dasar BODOH NAK MAMPOS.

Akhirnya dah keluar video penuh yang menunjukkan bahawa yang dicelakakan tue ialah pemimpin2 UMNO. Itu pun merujuk kepada pimpinan yang racist. Bukan kesemuanya ataupun generalisation. Dah tue kenapa terasa bagai? Ke korang pun sebahagian dari mereka2 yang semarakkan api perkauman?

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

Lagu Remix Sindir Pemuda UMNO Pula Tersebar.


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH 

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

Bapak gila kelakar siot.

Aku gelak tak henti2 neh. Sambil menulis sambil gelak. Pasal lawak sangat.

KAH KAH KAH

Nah. Tengok sendiri video kat bawah neh dan jom kita gelak sama2. Gelak sampai esok. Kalau boleh tag kat bebudak UMNO yang p berdemo semalam. Agak2 dorang reti malu tak lepas tengok kebodohan dorang sendiri?

KAH KAH KAH


Khamis, 22 Mei 2014

Aksi UMNO Mengganas Di KL Pula Tersebar !!!

Dasar pengganas.Jalan cerita.

1. Geng2 UMNO berdemo lagi.

2. Kali neh berdemo kat depan pejabat DAP yang berpangkalan di KL.

3. Lebih kurang 50 orang ataupun lebih geng2 UMNO berdemo sambil ;

- Marah2

- Mencabut papan tanda DAP

- Menengking2

- Bergaduh dan menyerang orang

4. Tujuan mereka berhimpun adalah untuk  ;

- Menghantar memo bantahan kepada DAP.

- Menyeru agar DAP menyatakan pendirian mereka berhubung kata2 Raver yang menyebut CELAKA CELAKA CELAKA UMNO di persidangan DUN Penang beberapa hari yang lepas.

- Menyeru agar DAP mengenakan tindakan tatatertib terhadap RAVER.

- Jika DAP enggan makanya itu bermaksud DAP bersetuju dengan kenyataan RAVER.

5. Setelah berhimpun lebih kurang dan dibenarkan untuk berjumpa dengan wakil DAP, maka rundingan pun berjalan antara geng UMNO yang diwakili oleh Razlan, ketua pemuda UMNO WP manakala DAP diwakili oleh ahli parlimen Serdang, Ong Kian Ming.

6. Namun entah kenapa rundingan tersebut gagal mencapai kesepakatan apabila geng2 UMNO bertindak meroyan dan marah2 padahal wakil DAP relax aje secara terbuka mahu menerima memo tersebut pada awalnya. Nak hantar memo pun nak marah2. Hantar je la. Bagitau aje la apa yang ko nak bagitau. Yang hantar memo sambil tengking2 dan tunjuk2 muka orang buat apa? Dah la orang keliru tatau apa, lepas tue teruskan kemarahan secara membabi buta. Yang paling teruk. Dorang nak hantar memo tapi macam nak ajak bergaduh. Siap sentuh2 muka orang. Itu sebab orang DAP cakap awak neh samseng ke?

Macam neh.

Ko nak hantar memo kan? Okay fine. Ko hantar la.
Ko nak berdemo kan? Okay fine. Ko berdemo la.
Ko nak nyatakan pendapat ko kan? Okay fine, ko buatla.

Tapi adakah dengan cara jumpa orang sambil tengking2, bagi amaran, marah orang yang tak sepatutnya, sentuh/tolak muka orang, lepas tue mengamok tak pasal2, cabut papan tanda akan membantu menjelaskan apa yang ko ingin sampaikan?

Orang dah terbuka nak jumpa ko. Orang dah terbuka nak terima memo ko. Orang dah terbuka nak dengar luahan ko. Bagitau aje la apa2 yang patut.

MEMANG DASAR SAMSENG DAN BODOH NAK MAMPOS.

Taknak mengaku pula tue. Padahal tindakan kita jelas menunjukkan siapa diri kita yang sebenarnya.

7. Yang paling bangang ialah PENAT2 buat MEMO alih2 koyakkan MEMO yang sendiri buat. Tak ke BANGANG namanya tue?

BODOH BETUL.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

Apa2 pun korang tengokla sendiri video yang memalukan kat bawah neh. Tak kuasa teman nak mengaku mereka2 neh geng2 muslim yang kononnya memperjuangkan kalimah Allah. Buruk sangat perangai depa. Pasal parti kena hadap dengan perkataan CELAKA pun nak panas semacam. Padahal macam tak biasa dok cakap parti orang PUKIMAK, BABI, LANCAU, SIAL dan sebagainya. Alih2 dia baru kena sekali dah meroyan satu badan.

BODOH NAK MAMPOS.

Lue ingat ALLAH PEKAK BADAK macam lue?

Lue mengata parti orang sedap2, lue jangan sembang bikin bimbang bila lue kena mengata balik ma. 

KAH KAH KAH

Tonton video kat bawah neh ;

Kronologi Lengkap Kejadian Rempuhan Sidang Dun Penang (Video Dan Gambar).

Sebenarnya. 

Geng2 di persidangan DUN memang dah tahu sangat akan ada geng2 dari UMNO untuk datang berdemo pada petang itu disebabkan salah seorang adun DAP, Raver telah mengeluarkan satu kenyataan 'UMNO CELAKA' ketika membahaskan peristiwa 13 Mei dalam persidangan DUN pada semalamnya (20/5/2014 = selasa).

Kenyataan tersebut juga telah mendapat liputan dari tv3.

Lihat ;

 

Apa yang peliknya ialah si Raver cakap UMNO celaka. Orang umno pula kata si Raver cakap melayu celaka.

Nanti dulu.

UMNO = parti politik.

UMNO = bukan bangsa.

UMNO tidak sama dengan UMNO.

Bila si Raver cakap UMNO CELAKA itu bermaksudla UMNO la yang CELAKA. Tiada kaitan dengan mana2 bangsa pun. Sebab dalam UMNO selain dari melayu pun ada juga. Geng2 bumiputera Sabah dan Sarawak pun boleh masuk UMNO walaupun mereka bukan berbangsa melayu.

Haha.

Kemudiannya mereka pun berdemo bagai di hadapan bangunan persidangan DUN di Penang pada petang semalam.

Dan ketika sedang galak berdemo tetiba mereka merempuh halangan berpagar itu. Lihat video kat bawah. Video kat bawah adalah merujuk kepada kejadian awal sebelum pagar dirempuh oleh penyokong2 UMNO.

Lihat ;Pukimak dia? Dewan yang mulia? Jangan cabar melayu? Jangan hina melayu?

KAH KAH KAH

Hadoi la. Kalau sekadar datang nak mencarut2 dan menjerit bagai baik tak payah. Betul2 memalukan la korang neh. Korang neh dah jadi suami orang, bapak2 orang dan mungkin juga pemimpin2 orang. Bayangkan bila korang mencarut macam orang gila? Tak rasa memalukan ke oi?

Lihat gambar2 sebelum dan ketika rempuhan ;Kemudiannya. Geng2 UMNO yang berjaya merempuh halangan berpagar terus memasuki persidangan DUN untuk berbuat kacau.

Ini adalah gambar2 selepas rempuhan. Polis bertindak dengan sangat 'luar biasa' daripada apa yang selalunya pembangkang 'sebenar' alami di negara neh.

Lihat ;Polis hadir agak lewat iaitu selepas rempuhan telah berlaku (beberapa pihak berjaya loloskan diri). Aku tidak tahu kenapa. Mungkin lewat menerima aduan agaknya. Namun apa yang agak pelik ialah sesi rundingan berjalan dengan penuh berhemah dari sisi polis. Apa yang sudah berlaku?

Oleh kerana kita neh geng2 pembangkang sama juga seperti di atas, apa sebab mereka tidak ditahan bahkan tiada juga aksi kejar mengejar disebabkan pendemo2 tidak bersurai selepas berlakunya kejadian rempuhan? Ingat kes berbaring hanya di luar persidangan parlimen yang berlaku tahun lepas dalam sesi angkat sumpah? Rakyat = pembangkang kena tahan woo. Belum lagi rakyat nak pergi rempuh parlimen. Apa kata kami sebagai rakyat merempuh pula persidangan DUN Perak atau mana2 negeri yang ditadbir oleh BN dan kita sama2 tengok apa yang akan terjadi kepada kami. Sebagai testimoni. 

Hehe.

Dan. Selepas berjaya merempuh mereka mengamok2 dalam persidangan DUN Penang.

Lihat ;
 

Woahh..

Senang2 aje pembangkang di Penang menceroboh masuk ke persidangan DUN. Maknanya kawalan di persidangan DUN Penang takde la ketat mana. Di satu sisi yang sihat pula, kepelbagai rakyat yang berlainan idelogi bebas menyatakan pendirian dan pandangan masing2. 

Cuma kat sini aku nak sentuh sikit. Kalau nak mengamok setakat orang cakap UMNO celaka, DAP celaka, BN celaka, PR celaka memang tak la kan. Buang masa je semua tue. 

Baik aku rempuh parlimen untuk lawan isu2 yang menindas rakyat. Isu2 yang babitkan hak2 rakyat. Macam isu GST. Isu penyelewengan. Rasuah. Harga rumah. Cukai mahal. Kos sara hidup. Yang tue aku sanggup rempuh parlimen. Untuk hak2 kita. Isu2 yang lebih patut difikirkan. Isu2 yang lebih patut diperjuangkan. Aku tak menolak andaian bahawa suatu hari nanti parlimen Malaysia akan dilanggar oleh rakyat. Namun bukan tujuan untuk maki hamun ataupun mengamuk atas isu remeh temeh. Sebaliknya untuk nyatakan pendirian rakyat. Ketegasan rakyat. Apa yang kami mahu pemimpin faham tentang kami. Apa yang kami mahu pemimpin buat supaya rakyat2 seperti kami tidak lagi dihimpit dengan polisi2 yang menindas rakyat dari kesemua sudut. Parlimen. Ataupun Putrajaya. Aku bagi bayangan. Perkara itu mungkin boleh berlaku di negara ini dalam suasana rakyat bergelut untuk teruskan kehidupan sehari2 mereka. Dan andaikata kejadian rempuhan itu berlaku pula dari sisi rakyat, moga2 tiadalah rakyat Malaysia yang lain bodoh2 pergi jadi punching bag untuk bekap pemimpin2 negara pula.

Ingat. Pemimpin negara tak kongsi gaji dan kekayaan dorang dengan korang. Maka jangan perbodohkan diri korang untuk dorang. Rakyat sepatutnya memahami rakyat. Macam mana ko susah macam tue juga aku susah. Kenapa bila kita dah sama2 susah kita nak berlawan sesama sendiri? Alamak aii..

Berbalik pada isu di atas.

Sambungan.

Lihat gambar lagi ;


Tue diaaa..

Kata time berdemo tak boleh bawa budak. Ini apa citer neh oi. Slumber aje pakcik neh pongpang2 dengan bawa budak. Takpe ke? Polis mana polis? Takmo siasat dan sebarkan wajah ini dalam akhbar dan sebagainya ke?

KAH KAH KAH

Takpe. Kita bagi masa untuk PDRM bernafas dengan tenang dulu. Kita perhatikan aje tindakan dorang dalam insiden neh. Ingat. Insiden neh adalah penanda aras samada boleh atau tak boleh kita rempuh pada persidangan DUN yang lain2. Jika kita didakwa di mahkamah andaikata pada masa akan datang rakyat memilih untuk merempuh mana2 persidangan DUN maka insiden di atas kita akan jadikan bukti, hujah dan jawapan kepada hakim dalam sesi soal jawab. Ingat. Cara POLIS menguruskan kes di atas adalah PENANDA ARAS kepada JIWA RAKYAT yang sedang KELAPARAN (nak serang pemimpin2 negara).

Kita sama2 tunggu.

Sedikit kronologi ringkas kejadian di atas.

1. Raver mengungkapkan kata2 CELAKA CELAKA CELAKA UMNO dalam persidangan DUN Penang ketika berbahas peristiwa 13 Mei.

2. Speaker dewan bagaimanapun telah menegur perbuatan tersebut dan meminta agar Raver tidak lagi mengulangi percakapan yang kasar itu dalam dewan yang mulia.

3. Keesokkan harinya ahli2 parlimen BN pula mengamok dengan mengatakan PARIA HINDU PARIA HINDU PARIA HINDU bagi membalas perbuatan RAVER yang menyebut CELAKA CELAKA CELAKA UMNO.

4. Sepatutnya kalau nak balas sebutla CELAKA CELAKA CELAKA DAP.

5. Ini hindu = agama/kepercayaan pula yang kena. PARIA = kasta. Lari tajuk siot. Haha.

6. Apa yang depa ejek ialah agama kasta, kasta agama, agama kasta, kasta agama.. begitula diibaratkan.. Haha

7. And then, ada kakitangan DUN Penang telah mendapat informasi akan ada demo yang dijadualkan berlangsung pada petang itu di hadapan bangunan tersebut.

8. Ketika demo pongpang2 berlangsung beberapa pihak dari UMNO berjaya meloloskan diri sebelum mengamok2 dalam persidangan DUN sepertimana yang korang dapat saksikan di atas.

9. Polis pun tiba bagi mengawal keadaan.

Seterusnya semua bersurai, buka komputer dan handphone masing2 untuk melayan komen2 yang memperbodohkan dorang.

KAH KAH KAH

Kbai.

Updated.

Raver dalam kenyataan terbaru enggan meminta maaf dan tunduk kepada tuntutan geng2 UMNO berhubung kenyataan CELAKA CELAKA CELAKA UMNO dalam persidangan DUN baru2 ini. Dia menegaskan bahawa dia stick dengan apa yang dia nyatakan. Dalam perkembangan yang sama dia turut membuat laporan polis kerana nyawanya diancam oleh pengganas2 UMNO.. 

Baca ;

 
Untuk rekod semua gambar2 dan rakaman video di atas disumbangkan oleh rakan2 di persidangan DUN Penang iaitu Khairul Nadzmi dan juga Nakshahbandi. Kredit kepada mereka. Sebaran diluar konteks ataupun tanpa kebenaran dari pihak2 yang berkaitan tiada kena mengena dengan aku. Harap maklum.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...