Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 27 Jun 2019

Najib Cabar Buktikan Bila Masa Dia Nafi Tak Kenal Jho Low & RM2.6B Tak Masuk Akaun Sendiri..

NAJIB RAZAK | Saya tengok sahabat yang tuduh saya banyak menipu ini sudah parah terkena propaganda penipuan PH.
 

 
Biar saya jawab setiap dakwaan dia:

๐Ÿญ. ๐— ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฟ ๐Ÿญ๐— ๐——๐—• ๐˜€๐—ฒ๐—ฏ๐—ฎ๐—ด๐—ฎ๐—ถ ๐˜€๐˜†๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐˜ ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐—ธ ๐—ถ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐˜€๐—ฎ๐˜๐˜‚ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ฝ๐˜‚๐—ฎ๐—ป.

Sahabat-sahabat boleh menilai sendiri:

- 1MDB telah memainkan peranan penting untuk selesaikan isu perjanjian legasi Penjanaan Tenaga Bebas (IPP) berat sebelah pada 2012 yang akan menjimat RM400 bilion untuk kerajaan dan PETRONAS:
https://www.facebook.com/…/a.294787430951/10155694076510952/

- 1MDB telah membina atau menaikkan taraf 8 pangkalan pertahanan di Malaysia termasuk Pangkalan Udara Sendayan:
https://www.facebook.com/…/a.294787430951/10155757879140952/

- Projek Bandar Malaysia 1MDB bernilai RM140 bilion kini digelar oleh kerajaan PH sebagai projek yang "akan memberi kesan besar kepada ekonomi Malaysia dan berfungsi sebagai hab global bagi menarik lebih banyak firma kewangan, teknologi dan keusahawan global yang berimpak tinggi."
https://www.bharian.com.my/…/projek-bandar-malaysia-disambu…

- Projek TRX 1MDB bernilai RM40 bilion kini digelar sebagai antara aset terbaik Malaysia oleh Guan Eng.
https://www.nst.com.my/…/lge-describes-rm40b-trx-one-malays…

Strategik atau tidak?

๐Ÿฎ. ๐—ฆ๐—ฎ๐˜†๐—ฎ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฑ๐—ฎ๐—ธ๐˜„๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฎ๐—ต ๐—ธ๐—ฎ๐˜๐—ฎ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐˜„๐—ฎ ๐˜€๐—ฎ๐˜†๐—ฎ ๐˜๐—ฎ๐—ธ ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—น ๐—๐—ต๐—ผ ๐—Ÿ๐—ผ๐˜„.

Ini adalah satu propaganda pembohongan PH sekian lama kerana saya tak pernah berkata demikian.

Kalau tak percaya, cuba cari link sumber berita sahih bahawa saya pernah berkata demikian.

Jika dapat cari, letak dalam ruang komen di bawah.

Saya juga pernah menjawab dalam parlimen pada tahun 2015 mengenai peranan Jho Low masa itu yang mewakili syarikat PetroSaudi milik putera ke-7 Raja Saudi Arabia:
https://www.facebook.com/najibrazak/posts/10155730470920952

Tambahan pula ialah sebelum saya menjadi PM dan Terengganu Investment Authority (TIA) diambil alih oleh kerajaan perseketuan dan dijenamakan semula sebagai 1MDB, Jho Low sudahpun dilantik sebagai penasihat TIA oleh pihak lain.
https://www.malaymail.com/…/in-jho-low-magazine-sees…/514425

๐Ÿฏ. ๐—ฆ๐—ฎ๐˜†๐—ฎ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฑ๐—ฎ๐—ธ๐˜„๐—ฎ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฎ๐—ต ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ณ๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ฏ๐—ฎ๐—ต๐—ฎ๐˜„๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐—ฅ๐— ๐Ÿฎ.๐Ÿฒ ๐—ฏ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ผ๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฎ๐—ต ๐—บ๐—ฎ๐˜€๐˜‚๐—ธ ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐˜‚๐—ป ๐˜€๐—ฎ๐˜†๐—ฎ.

Ini juga satu lagi propaganda pembohongan PH sekian lama kerana saya tak pernah berkata demikian.

Kalau tak percaya, cuba cari link sumber berita sahih bahawa saya pernah berkata demikian.

Apa yang saya pernah kata ialah jika mahu mencuri pun takkan nak letak dalam akaun atas nama sendiri.

๐Ÿฐ. ๐—ฆ๐—ฎ๐˜†๐—ฎ ๐˜๐—ฎ๐—ธ ๐˜๐—ฎ๐—ต๐˜‚ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ท๐˜‚๐˜ ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐˜€๐—ฒ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐˜†๐—ฎ๐—ธ ๐—ฅ๐— ๐Ÿฐ๐Ÿฎ ๐—ท๐˜‚๐˜๐—ฎ ๐—บ๐—ฎ๐˜€๐˜‚๐—ธ ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐˜‚๐—ป ๐˜€๐—ฎ๐˜†๐—ฎ.

Seperti didedahkan dalam mahkamah oleh seorang saksi yang pernah bertemu saya pada akhir tahun 2015 selepas beliau dilepaskan dari reman SPRM, saya terkejut apabila diberitahu ada kemungkinan bahawa sumber dana yang dimasukkan dalam akaun saya oleh pihak lain boleh dikesan akhirnya datang dari SRC.

Dana tersebut yang kini dalam perbicaraan ini juga didakwa dipindah kepada sebuah anak syarikat SRC dan disalurkan kepada sebuah syarikat swasta lain yang menjalankan projek-projek kebajikan (CSR) sebelum didakwa membayar kepada akaun saya.

Perlu ingat bahawa SRC tidak pernah memindah dana kepada saya secara terus dan bukan saya yang mengendali dan menguruskan akaun bank ini walaupun di atas nama saya.

๐˜‘๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ต๐˜ช๐˜ฑ๐˜ถ ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฉ ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ-๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ณ-๐˜จ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ข๐˜จ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข ๐˜—๐˜.

๐˜”๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ฌ๐˜ต๐˜ช ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ข๐˜จ๐˜ข๐˜ช ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜จ.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...