Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 2 April 2013

Kaunter Seks 1MALAYSIA Kini Dibuka..

Terima kasih kepada rakan2 umno yang tak henti2 mesej di facebook dan twitter. Terima kasih juga kepada rakan2 umno yang sudi menyusahkan diri inbox aku di email untuk memaksa aku bercerita isu seks 1malaysia.

Aku telah dilantik oleh rakan2 umno sebagai penyelesai masalah seks 1malaysia. Yang melibatkan pemimpin2 ataupun orang2 PR saja.

Aku dilantik tanpa aku sendiri sedar aku dilantik maka aku dilantik saja la.

Masalah kronik rakan2 umno yang pertama. 

Isu pertama : Pemimpin pkr kantoi melancap.

Dimaklumkan rakan2 umno sangat kronik dan pedih hulu ahti memikirkan masalah lancap ini. Kesian. Mereka tak boleh tidur malam, tak boleh tidur siang, tak boleh tidur langsung. Mungkin hanya mati yang boleh menyelamatkan mereka. Tapi aku harap jangan mati dulu. Biarlah selepas PR memerintah, masa tu nak mati, mati la. Mati kerana terkejut pun oke. 

Hehe.

Sekarang kita andaikan saja isu di atas betul. Kalau betul la. Kalau fitnah abaikan saja. Sekarang apa yang korang nak penyokong2 PR buat? Nak kata dia calon kat mana2 kawasan pun bukan. Nak kata dia ialah wakil rakyat pun bukan. Nak kata dia pemimpin tertinggi pun bukan. Apa jadahnya kami nak amek port hanya semata2 seseorang yang sapa2 tah.. kantoi melancap? 

Kesimpulan nya.. kalau korang nak balon dia balon saja la. Tiada had masa. Buatla apa2 yang korang suka. Jangan terjejas, menangis, merajuk dan apa2 saja la.. hanya kerana kami tak berapa amek port isu tersebut. Biasalah pemimpin tak glamer. Nak maki pun malas. Kami maki pemimpin pun ikut pangkat beb. Double standard ma. Tatau meh? 

Isu kedua : Pemimpin wanita PKR penang kantoi seks dalam bilik air.. 

Ini pun rakan2 umno sampai berpeluh2 komen di blog dan laman sosial. Kesian. Tatau pula aku dorang begitu mengambil berat masalah2 yang melibatkan seks ini. Cuba usulkan kaunter seks 1malaysia kat Najib.. boleh la selesaikan masalah2 berbangkit korang kan. Takde la menyusahkan aku je. Dah la tak bayar gaji aku. Tapi dok desak2 aku ulas. Pelik gak tu. 

Hehe.

Sekarang kita andaikan saja itu betul. Kalau betul la. Kalau fitnah macam biasa, abaikan saja. Ini kalau betul oke. Yang terlibat pun non muslim. Bukan orang islam pun. Jadi tak payah nak kecoh2 sangat la. Selagi tak ganggu kerja2 yang melibatkan hal ehwal rakyat.. kain dalam dia urusan dia. Jangan melebih2 sangat la sampai kain dalam orang pun korang nak sibuk.

Dari korang runsing memikirkan masalah2 seks non muslim, baik tumpukan isu untuk selesaikan masalah2 anak luar nikah.. masalah2 kenapa remaja2 sekarang banyak buat maksiat, buang anak, jenayah sosial dan etc2.. majoriti muslim tu. Reti la fikir benda2 yang penting untuk difikirkan dan diselesaikan. Tinggalkan benda2 yang tak penting ataupun isu remeh temeh..

Moga2 dengan jawapan ini dapatla menyelesaikan masalah kronik korang tue.

Hehe.. 

Tak payah la.. tak payah la nak marah2 aku, nak maki2 aku ke apa ke.. yang datang minta pandangan tue korang. Yang suruh ulas pun korang. Bukan aku terhegeh2 nak ulas apa seme. Dah tue kalau jawapan aku tak sama macam yang ada dalam kepala hotak kau, nak marah2 aku buat apa? Kalau nak jawapan yang sama pergi la baca blog yang tulis ulasan seperti mana yang ko nak. Bukan takde. Ade je. Bersepah kalau ko google kan. Yang ko datang kat aku juga buat apa? 

Hah..

Apa..?  

Best baca blog aku ? Dah tue begini la cara aku mengulas weh penyokong umno. Redha saja sudah la..

KAH KAH KAH  

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...