Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 28 Mei 2013

Jawapan Untuk Harussani Yang Tuduh Anwar Pertikaikan Alquran Dan Hadis.

Mak ai.

Slumber je buat tuduhan yang tak berasas. Tah mana2 sumber pembacaan yang dia petik tah. Slumber je tuduh2 Anwar Ibrahim konon nya dia jahil murakkab.

Sebenarnya dah lama aku perhatikan pemimpin2 dan mufti2 UMNO neh. Depa kadang bukan tahu sangat apa yang pemimpin PR cakapkan/sebutkan sebenarnya. Lebih kepada dengar khabar angin. Ko baca sikit kat blog umno + media umno + tv3 + utusan = yang kandungan asal dah dispin/diubah then ko rasa marah tak bertempat.

Marah tak salah. Kalau betul tindakan Anwar boleh menzahirkan kemarahan ko, ko nak marah, hah ko marah je la.

Tapi bukan kah ko marah atas sebab yang betul? Adakah ko patut marah jika sebenarnya Anwar tak cakap pun apa2 macam tue, tetapi yang cakap tue media umno? Kalau ko nak marah sangat, bukan kah ko patut marah pada media umno yang spin citer tue?

Macam neh ka sikap seorang mufti? Apabila sampai apa2 berita kepada kamu, siasat la dulu oi. Neh terpakai kat orang2 tak alim macam aku je kot. Kalau orang alim macam Harussani neh takyah kot.

Ye tak?

KAH KAH KAH

Cakap Harussani ;


Datuk Seri Anwar Ibrahim disifatkan sebagai jahil murakkab apabila menyindir golongan agama yang memetik ayat suci al-Quran berhubung keperluan rakyat taat kepada pemimpin dengan menggelar mereka sebagai ‘Ustaz UMNO’ bodoh.

Sambil meminta Ketua Umum PKR itu bertaubat dan kembali ke pangkal jalan, Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria, berkata gelaran jahil murakkab bermaksud orang jahil tidak tahu dia jahil, sesuai dengan Anwar yang tidak tahu apa diperkatakannya. 
Beliau berkata, ucapan pemimpin pembangkang itu satu pembohongan kepada umat Islam apabila mempertikaikan ayat suci al-Quran dan hadis Nabi yang sahih. 

Rujukan : http://www.bharian.com.my/articles/Anwarjahilmurakkabsindir__8216_UstazUMNO__8217_/Article/

Anwar mempertikaikan ayat suci Alquran dan Hadis Nabi?

Mempertikaikan hujah dan pendirian Harussani boleh ke dianggap seperti mempertikaikan Alquran dan Hadis? Siapa Harussani neh?

ALQURAN dan HADIS?

Atau seorang manusia? Jangan sebarangan tuduh2 orang la Mufti. Orang pertikaikan cara  ko yang berhujah je. Orang pertikaikan cara ko yang gambarkan sesuatu perkara jek. Bukan pertikaikan Alquran dan Hadis. Ini satu tuduhan yang berat. Bahkan tak terbukti. Aku ada bukti yang Anwar tak cakap apa2 seperti yang ko gambarkan sekarang neh.

Lihat video kat bawah neh. Rakaman dia panjang. Tapi aku petik sikit je untuk rujukan. Korang boleh view rakaman panjang kat sini. Rakaman pendek neh purposely untuk Mufti Perak buat penilaian sendiri sebelum meletakkan tuduhan melulu.

Kata2 Anwar ==> "Ada sorang Ustaz Umno dia kata "Kita mestilah taat kerajaan yang sah." Taat apa? Kamu ustaz mengaji mana suruh belajar dan sahkan penipuan. Belajar semula, masuk sekolah agama balik. Bodoh!"

Aku setuju dengan Anwar. Sila masuk sekolah agama balik. Nak cari berita sahih pun failed. Ini kan pula nak berhujah bab lain.

KAH KAH KAH

Lihat video kat bawah neh dan lue fikirlah sendiri. Ini la namanya benda yang orang tak sebut, lue pandai2 sebut. Lepas tue lue pandai2 sebar untuk bagi orang benci kat PR. Lepas tue sesama sendiri sakit ahti atas sebab sesama sendiri timbulkan isu yang tak wujud.

Logik ka?

BODOH.

KAH KAH KAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...