Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 3 Mac 2012

Betul ke kekecohan demo anti LYNAS di penang takde kaitan dengan umno ?


Takde kaitan beb. Seriyus. Lihat gambar di atas neh. Gambar neh lebih panas daripada gambar2 yang telah tersebar sebelum neh. Gambar dari sisi atas. Jelas lagi terang nampak betapa anti lynas diserang pro lynas. Tak agak2 mai majlis orang lepas tue attack orang.

Then yang lebih lawak tue, salahkan pihak yang diserang sebagai pencetus provokasi. Kalau tengok video dan gambar dari awal korang akan fahami bahawa fakta kes kepada tercetusnya kekacauan neh ialah ;

1. LGE sampai di lokasi.

2. Sebelum neh geng2 provokasi tak tau arh depa buat apa tapi selepas lge sampai ramai2 pakai keliling kereta lge dan meroyan2. 

3. LGE keluar dari kereta dan mereka masih lagi tak henti2 meroyan.

4. Then lge cakap ini umno toksah layan.

5. Jadi depa marah bila word ==> UMNO disebut. 

6. Start tue depa meroyan. Serang wartawan, Serang peserta anti lynas. Mencarut seme cukup. Tak percaya? Lihat bukti disini. Yang takley load video aku dah printscreen siap2 utk korang tengok betapa keji gila perbuatan mereka neh beb. Lihat sini.

7. Selepas insiden tersebut kecoh, menteri umno mula menafikan ia. Konon nya ia takde kaitan dengan umno. Dan penyerang menyerang sebab wartawan cari pasal. Nak membela punya pasal mereka juga sanggup mengatakan bahawa  lge punca kekacauan.

Ak ek ne.
 
Aku sendiri pun tidak boleh menuduh mereka neh direct dari umno. Apa yang aku boleh hujahkan menyatakan persepsi bahawa mereka neh at least sekurang2nya sokong umno meskipun aku tidak menolak andaian bahawa mereka belum tentu di hantar oleh umno penang untuk berbuat kekacauan.

Lihat juga gambar kat bawah neh. 


Jelas lagi terang ada yang pakai topi umno. Yang baju merah pakai spek tue siap mengaku ahli pas lagi. Sebab tue aku minta sesapa yang ada bukti mereka pernah berbaju bn or umno sekurang2nya untuk disebarkan bagi membuktikan persepsi kita bahawa mereka = umno adalah satu fakta.

Secara am nya ramai orang dah jelas pendirian politik mereka. Tapi aku suka nak tutup mulut penyokong2 umno dengan hadirkan bukti yang lebih jelas dan terang. Baru senang sket nak tulis direct sah2 neh umno kan?

So kepada sesiapa yang ada gambar individu2 di atas neh yang pakai baju umno, please sebarkan. Nak2 yang mencarut2 tue. Aku paling suka nak edarkan gambar dia berbaju umno. Anak didik adnan yaakob tue beb.

kah kah kah

Ameno : Demo sendiri takde sambutan demo orang mereka kaco.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...