Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 26 Februari 2012

Ustaz BadrolAmin nafi ditangkap khalwat.

Neh SMS dari ustaz sendiri beb ;

"Kes isteri orang lari dari suami dtg ke hotel di Kuantan tmpt retreat. Suami dtg dgn gangster tuduh ana bawak lari n sorok. Kes setel 'family problem'. Mak pompuan datang. Mmg dorang nak cerai. Isteri dh selalu nak lari. Ana nasihat pulang semula" -ASD-

Betul tak betul tue aku tak pasti. Tapi setelah difikir2 logiknya memang macam tak logik ustaz bangang2 nak pergi berkhalwat di saat seluruh rakyat malaysia sedang memerhatikan kuantan sempena HIJAU yang bakal berlangsung beberapa jam dari sekarang.

Sumber berita memang ada menyebut pimpinan PKR. Lihat bawah neh ;


Setelah berfikir dan berfikir aku rasa kes dia macam neh ;

1. Pompuan tue lari rumah dan pergi kat tempat ustaz menginap.

2. Pompuan tue takan bangang2 nak pergi kalau tak kenal ustaz tue kan? Maybe dia minta pertolongan ke apa mana aku nak tahu. Aku syak mereka neh saling kenal mengenal.

3. Then suami pompuan tue pula mungkin tahu pompuan tue lari cari ustaz. Sebab tue dia call jabatan agama islam untuk serbu. Rasanya time neh dia dah tahu no bilik sekali kot. Maybe dia dah dapat maklumat.

4. Lepas tue jaip pun serbu. Mungkin setelah disoalsiasat maka ustaz lepas.

Apa pun kalau difikir2 pun agak tidak munasabah seorang pemimpin keadilan nak buat onar time seme mata memandang ke tempat tersebut. Lebih2 lagi dia bawa bini dia sekali. Memang pelik walaupun bukan mustahil. Namun menuduh dia tanpa bukti juga adalah salah. Apatah lagi dia telah menafikan ia.

Seelok2nya langkah terbaik yang boleh dibuat oleh ustaz ialah buat pc dan terangkan kecelaruan neh. Untuk lebih adil elok menyoalsiasat juga pegawai2 yang menyerbu ustaz dan kalau boleh kita dengar juga pandangan si suami yang "kelarian" isteri tue.

Nasihat aku kepada isteri2 orang, korang kalau nak lari ke apa ke jangan menyusahkan orang dan jangan lah lari kat laki orang pula. Hal rumahtangga tak reti settle sendiri takpe. Boleh jek minta orang ketiga tolong. Tapi biarlah minta tolong dengan family. Baru lah tak timbul pertikaian dan sebagainya. Masa nak kahwin reti pula. Masa nak cerai buat lah ikut aturan juga.

Kalau pun lelaki taknak ceraikan ko dan sebagainya takan dengan lari mengadu kat laki orang tengah2 malam tindakan yang betul pula? Kalau sendiri susah takpe. Jangan susahkan orang lain. Hope isteri yang lari tue pun buat penjelasan gak. Jangan disebabkan ko, nama pr pula rosak tak pasal2. Bai.

Ameno : direct je gua sound. Sorry. Gua memang takde belas kasihan dengan pompuan yang suka lari2 neh. 

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...