Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Isnin, 27 Februari 2012

Inilah muka pakar mencarut pulau pinang di Himpunan Hijau 2.0 semalam.

Butoh.

Bukan aku yang mencarut beb. Tapi orang yang serang himpunan hijau pulau pinang oke. Berkali2 dia mencarut. Peh. Anak didik adnan yaakob kini berada di mana2 pun beb.

kah kah kah

Mai tengok.


Benda neh jadi panas sebab ;

1. Sekumpulan provokasi datang menyemak kat majlis orang. Bila lim guan eng sampai dorang semakin meroyan.

2. Then LGE cakap "ini umno jangan layan"

3. Dorang tiba2 jadi bengkek dan panas. Aik, kalau takde kaitan dengan umno lue nak panas buat apa?

kah kah kah

Kan dah kantoi disitu.

Kisah gambar pula.

1. Gambar 1,2 dan 4 menunjukkan individu yang membutoh2kan orang semalam. Aksi dia mencarut berkali2 memang panas. Orang lain seme tengok jek. 

2. Gambar 3. Ini lah individu yang tak habis2 suruh orang balik melaka. Dia juga individu yang pernah aku lihat di beberapa demo yang dibuat oleh umno. Sesiapa rajin tolong godek please. Ini member ghani tak silap aku. Btw cakap pasal ghani.. ghani tak turun pula semalam. Takan dah retired kot? Muahahaha.

3. Gambar 5 ialah individu yang mengaku dia ahli pas. Tolong kenali individu neh. Mungkin sengaja nak burukkan reputasi pas.

4. Gambar 6 dan 8 ialah gambar ketika seorang pendemo pro himpunan hijau diserang bertubi2 dan beramai2 oleh samseng2 provokasi neh.

5. Gambar 7 dan 9 ialah gambar di mana lelaki2 neh mengamuk sakan sebab nama umno disebut. Tiada sesiapa maki umno cuma sebut nama umno jek. Tapi apahal dorang panas kalau tiada kaitan dengan umno? Siap mengungkit pongpang pasal BR1M lagi. Kalau tak pro umno buat apa defend umno bagai?

kah kah kah

Dalam isu macam neh sepatutnya geng2 yang tak pro umno tetapi marah bila nama umno disebut seharusnya kena belajar menghormati perhimpunan orang lain. Ko nak demo sangat pada hari dan kawasan yang sama? Demo lah cara aman. Buat apa ko serang orang?

Dah la serang orang lepas tue berlagak2 pula nak marah LGE. Seriyus aku cakap menteri2 selangor, penang dan kedah neh memang dah beberapa kali kena sembur. Ini bukti betapa rileks nya mereka sebagai rakyat di negeri memasing2 hadir untuk sembur mb dan km memasing2. Kalau kena dengan mb pro bn usah kata sembur [meluahkan rasa marah] nak dekat pun jangan mimpi der. Jangan mimpi wa cakap lue.

Walaupun aku tidak suka kepada aksi samseng2 kat atas neh tapi satu benda yang aku rasa impak positif daripada tindakan samseng2 di atas neh ialah ketua menteri pulau pinang tak arahkan pun body guard or even polis ketika kejadian untuk tahan mereka semua dan rileks jek walaupun kena serang. Masih ingat kes ahli pkr nak serah surat kat najib bersempena isu bersih di kl sentral hari tue? Apa dia dapat? Sekarang lue orang banding sendiri. Bai

Ameno : Apa pun tak boleh.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...