Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 3 Julai 2012

Bas Najib kini di kelantan.

Bas najib? Bas apa tue?

Sebenarnya baru2 neh di kelantan ada merasmikan satu majlis. Majlis tersebut ialah majlis pelancaran bas mesra alam. Sebenarnya bagi aku ini satu perkara yang bagus. Kerajaan menyediakan kemudahan bas kepada penduduk.

Dan yang lebih best, bas tue bas mesra alam. Mesra alam = bermaksud nak kurangkan pencemaran ke atas alam neh. 

Tahniah !!!

Bas2 macam neh perlu diperbanyakkan lagi di seluruh kawasan di malaysia. Kita takmo hidu asap kenderaan berat lagi. Dan lebih cantik kalau kereta2 pun ditukar menjadi kereta mesra alam. Tetapi harga jangan mahal pula. Setimpal dengan kualiti oke larh.

Tapi yang aku tak boleh blah tue kan.. apa ke hel ko buat bas dengan letak gambar macam neh ;


Seboleh2nya nak menajibkan bas tersebut pula. Kot ye pun nak berkempen bagai takyah larh dalam bas pun SEMAK letak muka PM beb. Tak cukup lagi ke dengan pelbagai media yang menyajikan cerita NAJIB-ON-THE-GO and NAJIB-IS-EVERYWHERE-NOW-EVEN-IN-YOUR-DREAM-TOO?

Adoii.. aku ingat kalau dibiarkan silap2 bangunan pun depa najibkan juga. Mahathir pm paling lama pun tak pernah buat gini. Apa lah nak jadi dengan ko najib. Sampaikan gambar ko aminkan doa pun utusan promote dalam siri gambar2 menarik.

Menarik apa tah. Menarik ke gambar pm aminkan doa? Tatau pun..

kah kah kah

Dah, jangan nak banding dengan gambar2 tgna dan dsai yang tersebar. Sebab gambar2 tgna dan dsai, pengikut2 tegar dorang yang promote. Mostly larh but tak semestinya all is pengikut tegar. Some of them tue kekadang just impress rupa2nya tgna begitu dan begitu. Bukan dorang suruh sesiapa promote. Gambar ditangkap oleh orang2 biasa bukan oleh jurugambar akhbar pun. Berbanding dengan utusan.. beza memang berbeza..

kah kah kah

Ameno : Don't come to my dream najib. Please, i have enough you. Ekekeke..

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...