Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 31 Julai 2012

Rais Yatim minta pendapat tentang lagu janji ditepati - Nah jawapan nya!kah kah kah

kah kah kah kah

kah kah kah kah kah

Adoiiiiiii

Ko neh buat lawak ke apa rais yatim weh?
"Apa pandangan saudara tentang lagu Janji Ditepati? DiYoutube dah cecah 140k lebih. Tapi yg 'ibu jari ke bawah' ada juga," tulisnya dalam Twitter lewat malam tadi.

Rais bagaimanapun mengakui bahawa lagu ini turut menerima 

"beberapa ibu jari ke bawah" - ikon yang menunjukkan penonton YouTube tidak suka lagu tersebut. - MKINI-

Ko neh reti buat perbandingan ke tak reti rais? Meh aku ajar ko bab perbandingan sebelum aku ikhlas nak kondem ko oke.

Perbandingan yang betul.

Jumlah views ==> 140k

Jumlah dislike ==> 20k lebih [sehingga ditulis]

Jumlah like ==> 297 [sehingga ditulis]

So kat sini ko kena buat perbandingan gini ==> jumlah like dan dislike. Bukan jumlah view dengan jumlah dislike. Salah tue. Ngerti?

Bagus. Kalau tak faham baca jek balik apa yang aku ajarkan di atas neh. Bab lagu pula. Ko tanya pendapat ek? Meh aku bagi. Aku paling suka bab neh. Kepakaran aku beb.

kah kah kah

Pendapat amenoworld mengenai lagu janji ditepati.

Lirik lagu tue buruk huduh teruk dan bebal. Sebab2nya ialah ;

1. Takde perkataan merdeka sedangkan lagu tue untuk sambut kemerdekaan negara yang ke 55.

2. Takde ciri2 patriotisme padahal ia lagu untuk sambutan kemerdekaan. Lebih kepada lagu syok sendiri dan puja bien.

3. Rangkap yang ada ayat ==>  kini tiba masa untuk balas budi ialah rangkap terbangang sekali. Ketika tulis lagu neh, apa yang sedang ko fikirkan rais?

4. Rangkap rap yang pasal brim, krim dan blablabal tue rangkap rap terbahlol. 

Kenapa? 

Sebab mana ada kerajaan yang bangang2 nak mengaku dorang tak mampu menyenangkan rakyat sehingga terpaksa buat kedai 1malaysia dan blablablabla.. kalau kerajaan bien bagus, kedai 1malaysia takan wujud in the first place.

Ekonomi teruk + sistem pentadbiran negara teruk + tangga gaji penduduk teruk = KRIM, BRIM dan blablabla..diwujudkan untuk menampung seme keterukkan tersebut di peringkat surface bukan inner, kalau seme kaya raya perlu kah disediakan seme tue? Ia merupakan perkara yang memalukan tapi kenapa rais yatim berbangga2an pula? Sebab tue aku cakap bingai.

5. Lirik lagu tue tak membangkitkan semangat cintakan negara tetapi lebih kepada semangat suruh kenang jasa bien. Tapi sapa bien? Bien = di undi melalui pru = dibayar gaji + elaun + duduk dalam office + naik kereta mewah = buat kerja = sedang berbudi kepada rakyat? GO TO HELL.

6. Ada perkataan 1malaysia yang jelas merupakan kempen politik peribadi najib razak. Seme orang dah tahu 1malaysia ialah najib dan najib ialah 1malaysia. So apa point masukkan 1malaysia dalam lagu kemerdekaan? Kalau sudirman masih hidup mesti dah kena kutuk kaw2 punya. 

7. Ada perkataan janji ditepati yang juga merupakan kempen politik terbaru bn dalam menghadapi pru-13. Aik. Apa kena mengena pru dengan merdeka dengan kempen politik bien? Sepatutnya takde kaitan tapi rais buat ia ada kaitan. So itu bingai.

8. Dicipta oleh rais yatim. Inilah masalah sebenar yang paling utama. Dah cam kemiskinan penulis lirik yang berkaliber di malaysia. Rais orang yang takde seni. Boleh berlagak seolah2 pandai seni tetapi dia tetap takde seni. Aku tak boleh terima lirik lagu neh.

9. Melodi lagu dipercayai ada persamaan dengan lagu gereja dan ketuhanan masyarakat kristian indonesia. Setahu aku, kristian yahudi zionist dan blablabal tue sepatutnya ada kaitan dengan pr. Tapi camne kali neh ia dikaitkan dengan bien pula?

10. Video klip janji ditepati malas. Video klip yang malas. Hanya paparkan muka najib banyak2. Lepas tue berat sebelah. Napa tak citer pasal sabah sarawak dan perak yang termiskin tue. Banyak orang susah kat situ takde pula vite mengenai mereka. Citer yang baik2 jek. Tajuk lagu juga malas. Mungkin sebab ia mempunyai lirik yang malas, melodi yang malas dan tema yang malas. 

So rais yatim ko dah faham kenapa kan? 

Kesimpulan nya lagu neh buruk dari A sampai Z. Takde yang bagus kat lagu neh walaupun hari2 aku dengar. Bahkan aku cadang nak jadikan ia caller ringtone lagi tue.. tunggguuuuuuuu..

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...