Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 27 Oktober 2012

Van UMNO kena sabotaj.


Babi.

Dan

Sial.

Guna cat merah plak tue.

Yang sebenarnya van neh dibeli guna wang rakyat. Bila nak repair pun guna wang rakyat. So sapa2 yang sabotaj van skuad sayang umno neh memang la bodoh nak mampos. Menyusahkan pembayar cukai jek yang nak kena tanggung apa2 jadah seme neh.

Kalau nak tahu, umno dah buat report polis. Aku puji. Harap2 polis boleh jalankan siasatan untuk tangkap pihak yang sabotaj tue. Then lepas tue dipersilakanlah suruh dia gantirugi untuk repair van tersebut. Tak payah nak sumbat dia dalam lokap or ikat jamin apa bagai. Tak selesaikan masalah pun. Elok kalau polis suruh dia keluarkan kos repair van di atas.

Patutnya kes simbah bas pkr pun kena buat gini. Sesiapa yang sabotaj sesiapa, kalau penjenayah dah dikenalpasti mereka kena bertanggungjawab dengan keluarkan wang pembaikan / gantirugi yang berlaku. Dah pandai2 rosak kan kena la pandai2 repair juga. Jangan nak lepas tangan jek beb.

Yang aku pelik tue. Ada juga yang padan muka kan umno bila orang sabotaj van umno. Mungkin dia tak faham kot. Tak kira la samada penyokong bn ataupun pr ataupun sesiapa yang merosakkan van umno, yang kena padan muka bukan umno tapi pembayar cukai. Ini kerana duit repair tue mesti gunakan wang rakyat. Ini umno oke. Ini umno. Kita cakap pasal umno. Duit kerajaan duit umno juga. Inilah tanggapan umno.

Melainkan polis tangkap dan suruh penjenayah tersebut tanggung kos repair. Which is aku rasa tindakan neh sampai mampos takan dibuat polis kecuali ketua polis negara baca belog aku then dia amalkan, ataupun najib lantik aku jadi penasihat dia.

Apa pun sehingga terbukti polis tangkap penjenayah tue jangan la dok tuduh2 penyokong pr yang buat. Aku tak nafikan ada gak penyokong pr yang benak tapi jarang la nak jumpa penyokong2 pr yang akan buat kerja2 di atas. Takmo tuduh2. Biar polis buat kerja dia. Harap2 sangat polis dapat tangkap penjenayah tersebut. Kita tengok sapa punya angkara oke.

Sumber gambar : ASD.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...