Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Isnin, 22 April 2013

Punca Sebenar Kenapa Calon Pas Melawan PKR.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=b_hdPmJZNV0

Berikut ialah penjelasan dari Tuan Guru Hadi Awang sendiri. Isu pasal calon keadilan yang tangkap muat tue dah lama kedengaran. Aku dah lama diberitahu oleh rakan2 dalam PKR sendiri sebelum TGHH buka mulut.

Begitu juga dengan isu ada nya calon2 PKR yang ada macam2 masalah yang kurang enak untuk di tulis. Aku pun dah lama diberitahu. Cuma betul tak betul je aku tatau. Aku tak bercakap pasal kerusi yang bertindih je. Yang tak bertindih pun ada. Then aku citer macam neh jek kat member2 aku.

Lue cari bukti. Lue ada bukti dia sekian2 teruk buruk kita sama langgar. Kalau lue dok citer2 takde bukti kang kita yang kena langgar der. Bukan melanggar. Hatta ada video pun belum tentu depa percaya. Ini kan pula base mulut lue jek. Kang dengan gua2 sekali kiok.

Oke2. Tapi tak ke nanti penyokong2 pr paneh dengan lue nanti?

Dont worry. Dorang dah memang lama paneh dengan gua. Samada semakin kurang atau semakin bertambah gua rasa takde beza.

Kah kah kah

Tapi bukan semua. Bukan juga majoriti. Ada la. Tak sampai pun 7 orang. Kalau di hitung semua sekali. Termasuk kes2 pertindihan. Tapi kontroversi la juga kalau sesama pr dok mengutuk sakan calon2 tersebut.

Kah kah kah

Apa pun aku harap lepas neh jangan pula di serang2 TGHH atas alasan dia UG. Dia UG tu satu cerita yang lain. Bab kewibawaan calon memang layak dipersoalkan bila ia dibangkit oleh orang2 PKR sendiri. Lainla kalau PAS yang melulu tolak. Ini orang2 dalam PKR sendiri pun tolak. Kalau bukan maklumat dari orang2 PKR korang ingat orang2 PAS tahu ke kualiti calon2 PKR tue?

HARAM.

Kalau tahu dah tentu berlaku pertembungan juga di kawasan lain. Hehe.

Cuma dalam kes calon yang bertindih bukan seme calon2 pkr ada masalah moral. Jangan salah faham. Ada di antara mereka ada masalah moral. Ada di antara mereka tiada masalah moral. Ada juga semata2 disebabkan pkr berdegil meletakkan calon mereka walaupun pas dah menegaskan itu kerusi pas. Dan pas nak ikut protokol 2008 yang mana lepas pinjam sila pulang jangan amek terus.

Cuma dalam kerusi che gu bard dan psm.. Walaupun sebenarnya tak perlu tetapi berlaku juga pertembungan. Pas tidak mahu kompromi soal komunis. Sokong nilai perjuangan pun salah. Tak semestinya nak mengkomuniskan malaysia neh pun. Adoi.

Dan kes sungai acheh. Pas harus ada kerusi selepas tiada kerusi di parlimen situ. Ini pendirian pas. Pendirian pkr pula ikut protokol 2008. Nak salahkan siapa?

Tak payah susah2. Sesama korang berhenti berperang. Biar pemimpin je bertumbuk. Korang tunggu 5 mei then lepas mengundi tunggu keputusan undi. Kalau salah satu menang korang happy2 la. Kalau kalah masa tu baru post mortem baling kuali periuk salahkan sesama sendiri oke.

Terbaek kan cara tue?

Kah kah kah

Penjelasan Ayah Chik pada pertindihan kerusi:

PAS bertindak meletakkan calon di beberapa tempat kerana mahu menyelamatkan Pakatan Rakyat.

Kita tidak mahu kerajaan kita jatuh seperti di Perak. Memerintah sekejap.

PAS mempunyai jentera yang paling ramai di seluruh negara. PAS tidak menentang calon kawan-kawan dalam pilihanraya tetapi kalau ada calon yang kita khuatir, calon yang tangkap muat, yang boleh menyebabkan pelbagai kemungkinan boleh berlaku, maka PAS mesti bertindak.

Ini berlaku pertindihan.

Di Johor berlaku pertindihan kerana sebabnya kita tunggu rakan kita mari tak mari masuk calon. Sikit lagi tak mari, kita standby, takut dia tak mari Umno menang tak bertanding - hak jual calon ini berlaku - bila PAS masuk baru dia masuk - itu ceritanya.

Ada calon2 yang kita khuatir - tak perlu kita sebut - tukang edar pil kuda - nak jadi calon macam mana? Orang PAS tak boleh kerja calon macam ini. Terang-terang saya sebut. Orang Keadilan pun tak terima.

Mahu jadi calon, dengar cerita jual pil kuda. Ada calon yang menjulang gambar Stalin, macam mana orang PAS nak sokong. Orang PAS kerjasama dengan PKR dan DAP - tak kerjasama dengan parti Stalin - parti Lenin (Karl Marx) - gambar Karl Marx duduk dalam markas - nak suruh orang PAS kerja - macam mana nak suruh orang PAS kerja?

Komunis diharam di Malaysia. Itu yang jadi bertindih itu.

PAS nak selamatkan PR - tak nak jadi macam Perak. PAS tetap bersama PR. PAS bertindak untuk memelihara keteguhan bukan sahaja masa pilihanraya tetapi setelah kita diberi kemenangan oleh Allah swt spy syaitan2 tak boleh masuk dalam PR. Itu penjelasan saya.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...