Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 8 Mei 2012

Nik Aziz bapak segala kafir.


Updated ;

Maaf. Posting neh telah di edit disebabkan ada kekeliruan. Mula2 aku diberitahu hanif. Lepas tue dorang cakap rahim nor. Lepas tue ada yang cakap memang hanif. Arh sudah. Buat aku confuse je lah. Dah larh nak baca tak ley!So tak kira lah sapa pun yang cakap jawapan nya tetap sama iaitu ;
 
Bodoh nak mampos.

Nak tahu sebab apa individu kat atas neh cakap nik aziz bapak segala kafir? Sebab dia tak boleh lawan hujah. Dia tak boleh guna akal dia dengan waras. Bukan pasal usia tapi pasal diri sendiri yang memang lemau. Nik Aziz pun bukan orang muda tapi kalau dah biasa bercakap guna akal tak kiralah tua atau muda tetap lah akal di depan ketika mengeluarkan kenyataan.
Berita kat atas neh dikeluarkan oleh NST. Letak tajuk gempak sudah semestinya orang yang mengeluarkan kenyataan tersebut melabel Nik Aziz dengan gelaran yang gempak juga. Kalau tidak takan dia suka suki nak letak tajuk yang gempak kan?

Sebenarnya kan, tak salah langsung pun kalau takmo terima pendapat nik aziz. Tapi kalau taknak terima sekalipun, ko bagi hujah dan pandangan jek. Bagitau kenapa ko rasa dia tak betul dan apa2. Bukan dok kata2 orang kafir atau kutuk2 perkara yang takde kaitan. Sebenarnya berbeza pandangan atau menolak keputusan majlis fatwa tak semestinya kita sesat atau kafir.


Kalau gitu masak lah aku. Dah berapa banyak dah aku tolak keputusan bodoh majlis fatwa tue. Ada yang tah hapa2. Meroyan jek lebih. Sorry, aku tak kata aku menolak keputusan orang2 yang arif agama tapi masalahnya arif ke dorang tue pun? Siapa boleh pastikan yang dorang tue benar2 arif dan pakar dalam bidang tersebut?


Siapa pula yang boleh pastikan dorang benar2 buat fatwa setelah melakukan analisis dan kajian yang mendalam serta terperinci? Dorang pun manusia. Sama macam aku. Hanya kerana dorang ada label majlis fatwa kebangsaan tak menjadikan dorang tue sewajibnya betul dan benar sentiasa. 


Dah terbukti banyak kali. Selalu dorang mengambil sikap melakukan fatwa terpilih. Kalau sekali dua ada maafnya lagi, kesilapan manusia. Tapi setiap kali bila ia membabitkan politik ataupun menyentuh kepentingan kerajaan, time tue lah fatwa2 mengarut mula dikeluarkan untuk mengikat orang dengan agama. Keji gila.


Ingat orang zaman sekarang tak reti nak buat kajian sendiri ka? Janganlah ingat orang seme bodoh2 lagi. Menyoal sesuatu yang berkaitan dengan islam tak menjadikan kita kafir. Korang jangan nak takut2kan orang dengan sentimen mengarut, boleh tak?


Jadi jika ex igp mana2 lah yang bercakap kat atas neh menganggap bahawa menolak keputusan majlis fatwa, mempertikaikan atau apa itu sebagai sesat kafir dan etc2, baik ko amek cermin dan tengok muka ko sendiri kat situ.


Sambil2 tue ko fikir dah berapa banyak fatwa yang majlis fatwa kebangsaan keluarkan hukum tapi ko main redah je, tak peduli apa seme pantang larang. Lepas tue ko fikir masak2 betul ke tak betul ko menbapak kafirkan nik aziz semata2 dia mempertikaikan keputusan majlis fatwa kebangsaan.


Lue sendiri pun tak berapa nak FATWA sangat.. so toksah tunjuk alim bagai nak marah orang mempertikaikan fatwa der..  orang mempertikaikan dengan ilmu, hujah dan fikiran, lue mempertikaikan dengan emosi, kutukan dan gelaran.. dari situ jek dah boleh nampak standard mana akal lue terletak. Heh

Ameno : Inilah nama dia IJAZAH KEBANGANGAN!

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...