Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 31 Mac 2020

Kementerian Wanita Nasihat Isteri Kena Memujuk Suami Dengan Nada Doraemon..

POLITIK | Nampak Kementerian Wanita dikecam hebat selepas mengeluarkan beberapa siri nasihat kepada kaum wanita di ruangan sosial media mereka.Ini adalah siri nasihat yang dikeluarkan KWK dan menjadi pertikaikan di laman sosial.

Jaga penampilan diri semasa berada di rumah.. 
 

Memujuk dengan nada suara doraemon dan bergelak manja..Sungguh pun ada juga yang bersetuju dengan kenyataan Kementerian Wanita mengenai menjaga penampilan diri di rumah, tetapi rata-rata kaum wanita mempersendakan kempen tersebut kerana hanya mensasarkan satu pihak.


"Lelaki tak perlu jaga penampilan diri ke," - Asnita."Kalau meniaga kat pasar malam macam aku, kena make up juga ke," - Mimie.


"Tak payah nasihat perempuan hal make up la, kau tak cakap pun perempuan yang suka make up tetap make up, perempuan yang tak suka make up, dia tak make up walaupun pergi kerja. Sibuk sangat kenapa," - Zuriana.

"Kenapa tak kempen pasal keganasan rumah tangga atau aktiviti bersama suami isteri di rumah? Aku yang lelaki pun tak faham motif kempen suruh make up ni," - Muhd Azmie.

Manakala kempen memujuk suami dengan menggunakan nada suara Doraemon adalah yang paling teruk dikecam netizens.

Rata-ratanya mempersoalkan kenapa gaya suara Doraemon tambahan pula Doraemon adalah robot lelaki dan suaranya adalah versi alih bahasa. - 31 Mac 2020.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...