Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 13 September 2012

Respon balas Saiful Bukhari Azlan terhadap tindakan DSAI tarik balik saman fitnah.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Pada 30hb Jun 2008, iaitu 2 hari setelah saya membuat laporan polis bahawa diri saya diliwat Datuk Seri Anwar Ibrahim , beliau telah memfailkan saman fitnah ke atas saya atas dakwaan kononnya saya telah membuat satu laporan palsu.

Namun setelah 4 tahun, dan berulang kali ia dilengah dan ditangguh, semalam, beliau menarik balik saman ke atas saya, dengan alasan namanya sudah bersih. Sebenarnya dari awal lagi, saya amat bersetuju jika kes saman ini diteruskan, kerana ia dapat memperlihatkan kebenaran pada semua.

Pada pendapat saya, beliau dilepas dan dibebaskan oleh Mahkamah Tinggi hanya disebabkan faktor-faktor teknikal. Ini kerana didalam penghakiman penuh, saya percaya bahawa kredibiliti dan keterangan saya adalah "intact".

Saya juga percaya bahawa bagi mana-mana perbicaraan saman sivil, plantif (dalam kes ini adalah DSAI) pada kebiasaannya perlu memberikan keterangan secara BERSUMPAH dari kandang saksi untuk disoal balas oleh pihak defendan. Adakah keadaan ini yang membuat beliau gusar dan takut?

Kebiasaannya, setiap langkah beliau ada muslihat disebaliknya. Semoga saya terus dibawah bimbingan dan perlindunganNya.

Apapun saya telah lama bersedia dan tidak gentar. Jauh sekali berganjak dari apa yang saya perjuangkan selama ini.

Yang pasti, saya akan terus berdoa, Istiqamah dan sabar.

Berani kerana benar

SAIFUL BUKHARI AZLAN
http://mohdsaifulbukhari.blogspot.com/

Elok sangat dsai teruskan saman tersebut. Nampaknya si saiful tak sedar dek untung. Orang dah tarik balik saman patutnya mulut dia berhenti la berbunyik. Nampaknya dia tak henti2 nak mengaitkan dsai dengan kes liwat walaupun dah terbukti dsai tak bersalah sepertimana yang dinyatakan oleh mahkamah beberapa bulan yang lepas.

So apa lagi anwar ibrahim, saman je la budak neh. Lepas tue bersumpah kuat2 dalam mahkamah. Rakam kalau boleh. Then buat vcd. Edarkan kat seluruh dunia. 

Nampaknya saiful dan geng2 umno teringin nak tengok dsai bersumpah dalam mahkamah. Tunjukkanlah dsai. Sampai merayu2 dalam belog. Punyalah ketagih nak tengok hang bersumpah. Risau aku. Takut lama2 boleh jadi gila akibat teringin nak tengok dsai bersumpah.
kah kah kah 

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...