Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 22 Ogos 2012

Masalah air di Pahang kronik berbanding Selangor.Masalah air di pahang? Negeri sapa tue? Negeri bawah pr ke apa? Takan tv3 lupa nak masukkan dalam berita ek? Hishh tv3.. agaknya wartawan dorang tak reti nak p pahang kot.

kah kah kah

Terkadang sedih rasa dengar luahan shbt2 cmk yg balik kampung di Felda Jengka 7 baru2 nii... dah byk kali isu AIR cmk mainkan.. malah sudah acap kali juga cmk dedahkan di akhbar dan blog2.. Namun smpai skrg tak juga selesai2.. Malah sejak JBA Pahang di korporatkan jadi Perbadanan Air Pahang Berhad (PAIP).. senarionya lebih teruk dari dulu... Kerajaan Negeri Pahang sebenarnya masih belum bersedia utk swastakan JBA tp dibuat tergesa2.. ada info dah hampir setahun Overtime staff x dibayar.... malah PAIP masih gunakan logo dan lambang JBA smpai sekarang.. cuba baca rintihan org kampung cmk nii... Sampai bila harus begini?.. Media dok kutuk Selangor, Kelantan x pandai urus air.. tapi hakikatnya negeri PM Najib Razak lagi teruk.. ada hati pulak tu nak jual air kat Selangor... inikah JANJI DITEPATI.. dan dekat 40 tahun mcm tu jugak.... Masa utk berubah sudah tiba.. Rakyat jangan terus tertipu lagi smpai bila2... 

Sumber : sini


Harap2 lepas neh wartawan utusan + bloggers umno + tv3 boleh p pahang dan buat research sendiri mengenai masalah air di beberapa tempat di pahang. Lepas tue jangan lupa pongpang2 di media massa mengenai masalah tersebut. 

Kalau bleh panggil ibrahim ali dan adik dia sekali beri ulasan. Jangan lupa buat demo juga. Kata perjuangkan masalah rakyat dan ini betul2 masalah rakyat, yang piaw punya.. so apa lagi buat larh..


kah kah kah

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...