Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 13 Mac 2012

Najib mengakui nak jadi juara ?

Macam tue ke cara seorang piem berhujah dalam parlimen? Patutlah najib takut berdebat der. Dulu aku tak faham tapi selepas tengok bukti kat bawah neh aku semakin faham.

Korang tengok sendiri jawapan najib kat bawah neh.

 

Orang tanya dengan fakta dengan hujah, si najib balas apa? Baca bawah neh ;

Tuan yang dipertua, 

Nampaknya ahli yang berhormat berkenaan, nak jadi juara kepada 36 orang neh, kerajaan kita nak jadi juara kepada 1.4juta penjawat awam.-Najib-

Tue jek yang dia jawab kat parlimen der? Tue jek? Apa benda juara muara neh? Tak reti menjawab ke apa?

Benda neh memang wajar dipersoalkan beb. Korang fikir ek ;

1. Najib dulu bagitau kerajaan dah membuat kajian terperinci dalam isu SBPA sebelum mereka beria2 nak melaksanakan ia.

2. Then kerajaan meluluskan usul tersebut. Ia sebenarnya dah diluluskan. Sebelum cuepacs membantah berkali2 sehingga najib tarik balik SBPA baru2 neh.

3. Ketika diluluskan oleh kabinet, ketika itu 36 otang dah sign menandakan mereka setuju [or terpaksa setuju mungkin kerana tempoh persaraan ataupun faktor2 lain] dalam skim SBPA neh. Then tiba2 ia batal. So apa status 36 orang neh? Mesti lah tak adil ye tak? Apsal mereka tiba2 SBPA then ia batal kembali kepada SSM? Mereka juga kena tanggung balik tak pasal2 akibat pemahsuhan SBPA yang terbukti tidak membuat kajian terperinci sebelum meluluskan ia.

Alah macam kes warisan merdeka, portal rm1.4juta, fb rm1.8juta, email 1malaysia 50juta. Sama kes lah neh. Buat keputusan tanpa kajian. Bila orang bantah dan bantah dan bantah, akhirnya dia tersepit dan kena tarikbalik. 

Tapi mereka2 yang tak pasal2 terjebak dengan skim SBPA neh macam mana pula nasib mereka? Mereka semestinya tak setuju dengan SBPA neh sebab tue cuepacs menentang setegas2nya. Yet, aku pun tak pasti kenapa mereka sign ketika itu. Tapi yang pasti mahfuz mahu memperjuangkan nasib mereka tapi apahal najib boleh cakap macam neh ;

nak jadi juara kepada 36 orang neh, kerajaan kita nak jadi juara kepada 1.4juta penjawat awam. -najib-

36 orang yang dah terjebak dengan skim bodoh najib neh bukan rakyat dan tak wajar dapat pembelaan kah? Rakyat juga. Sama jek status dengan 1.4juta tue. Sama2 rakyat dan sama2 wajar dibela. 

Bodoh gile jawapan piem aku. Rupanya ada masa2nya. Najib melakukan pembelaan terpilih. Ada orang yang dia nak bantu, dia bantu. Ada yang teraniaya disebabkan tindakan dia, itu nasib ko lah kan. Itulah bukti kat atas video neh der. Tengok sendiri. Saksikan depan mata korang. Inilah piem kita der. Dasat. Bila2 masa jek aku dan ko boleh dibakolsampahkan oleh najib. Sombong gile.


Ameno : Juara waklue..

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...