Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 25 Februari 2014

Najib Tersenarai Top 5 Pemimpin Paling Boros Di Dunia - Tahniah PM Malaysia !!!!


Tahniah Najib tahniah.

Najib is looking for puji pujian kan?

Now inila masanya kami akan memuji mu dengan ikhlas dan berbesar ahti sekali. Takde paksa paksaan dalam pujian ini Najib. Tak payah la kau nak bagi BRIM ke tunggu harga kangkung turun ke untuk kami memuji2 kau. Kerana kali ini kami ikhlas melakukan nya.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

Walaubagaimanapun Najib, ko aduhai.. no 2 la. Lainkali usaha lagi untuk mendapatkan no 1 okay. No 2 okay la juga tapi masih lagi tak cukup bagus jika dibandingkan dengan PM dari Zimbabwe si pencuri harta rakyat tue.

Ko perlu usaha lebih dalam melakukan pemborosan pada tahun neh okay Najib. Untung2 dapat no 1 plak untuk tahun depan. Terima kasih Najib sebab membawa bencana kepada rakyat di negara ini.

KAH KAH KAH

Baca ;

SHAH ALAM 25 FEB: Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Razak digambarkan sebagai antara lima pemimpin dunia yang berbelanja boros menurut satu laporan portal Indonesia, www.merdeka.com.

Menurut portal Merdeka.com itu menyatakan Majalah The Heat di Malaysia pada November tahun lalu menerbitkan laporan tentang pembiayaan boros perjalanan ke luar negeri Najib Razak dan bayaran lembaga konsultannya dengan menghabiskan dana sebesar Rp 2,5 triliun.

Merdeka.com meletakkan Najib Razak sebaris dengan Presiden Zimbabwe Robert Mugabe yang dilaporkan akan merayakan ulang tahun ke-90 tahun ini dengan biaya Rp 11,8 miliar.

Seterusnya adalah Mantan Perdana Menteri, Italia Silvio Berlusconi yang pernah menghabiskan Rp 48,5 miliar untuk memberi hadiah kepada para artis perempuan dan acara television yang disukai beliau pada 2011.

Berlusconi juga dicatat membeli perhiasan senilai Rp 5,8 miliar untuk memberikan hadiah.

Sementara itu turut tersenarai adalah pemimpin Korea Utara, Kim Jong-un yang hobinya belanja barang-barang mewah, termasuk piano, kereta, dan teater peribadi.

Laporan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) setebal 374 halaman menemukan pengeluaran Kim Jong-un untuk belanja barang mewah mencapai Rp 8,4 triliun hanya dalam setahun yang lebih dua kali ganda daripada pengeluaran terakhir dilakukan ayahnya, iaitu Rp 3,9 triliun dalam satu tahun.

Turut dilaporkan berbelanja boros adalah Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu yang dilaporkan berbelanja memborong lilin wangi dan bunga seharga sepenuhnya Rp 294,2 miliar untuk perhiasan pejabatnya. -selangorku  


Ini artikel berkaitan ==> http://www.merdeka.com/dunia/lima-pemimpin-dunia-paling-boros.html

Klik 1,2,3,4,5 untuk baca kisah2 setiap dari pemimpin2 yang berboros itu okay.

Bai. 

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...