Kali ini Norman, Anwar, Fahmi Fadhil dibayangkan sebagai antara dalang yang mungkin berkonspirasi disebalik penyebaran video itu.
Ia dimulakan dengan status individu yang dikenali sebagai Jefri Md Nor dimana beliau mengulas gambar yang dimuatnaik Haziq ketika menonton Avengers : EndGame bersama Anwar Ibrahim pada 4 Mei lepas.
"Ada director, ada producer, ada actor dan ada teknologi pun boleh buat cerita Abangjer Endgeligeleman jugak kan?
Aku rasa dalam citer ni Thanuar atau Ironmin akan mati... Atau ikut Avengers Endgame dua² kaput?
Yang pasti Schaziq Jerkulomsen yang bawak watak Nutassia Romenonok mati awal," katanya.
Kenyataan itu kemudiannya dipetik lalu disebarkan dalam bentuk poster dengan mengaitkan ia dengan isu penyebaran video seks.
Mereka yang menyebarkan pula adalah penyokong-penyokong parti tertentu, pro kerajaan.
Disebarkan secara berleluasa di halaman Facebook, ruangan komen dan aplikasi WhatsApp. Kesannya pula, membuatkan ahli PKR dan PH bergaduh sesama sendiri. - 15 Jun 2019.