Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 24 November 2016

Dipulaukan Oleh Akhbar Brunei, Najib Jadi Bahan Ejekan Di Media Sosial.

Sejak semalam netizens menyebarkan satu gambar. Yang mana gambar tersebut merujuk kepada keratan akhbar yang dipercayai dari akhbar berita yang diterbitkan di Brunei. Ia adalah tentang gambar Najib dalam persidangan APEC yang telah 'dicrop'. Gambar itu kemudiannya viral di laman sosial dengan pelbagai telahan dilakukan oleh netizens.

Ini adalah gambar yang dimaksudkan.Akhbar Brunei telah edit Najib keluar dari laporan berita mereka. Wajah Najib tidak kelihatan langsung dalam gambar tersebut sedangkan gambar sebenar adalah seperti di atas.

Siapa la kerja editing sampaikan gambar lari pun dia tak perasan? 

Kah Kah Kah!

Dan disebabkan ini, Najib kini menjadi bahan ejekan di media sosial. Macam-macam andaian yang timbul. Ada yang kata akhbar Brunei sengaja crop muka Najib sebab Najib terpalit skandal 1MDB. Ada juga yang berkata kerajaan Brunei tidak suka kepada pentadbiran Najib dan macam-macam lagi la. Kalau aku dapat maklumat akhbar tersebut, boleh gak kita email editor dia dan tanya kenapa dia crop kan. Kot-kot dia orang Malaysia yang kerja kat Brunei ke. Kalau begitu faham juga aku kenapa dia crop.

Kah Kah Kah! 

Selain dari sebaran gambar tersebut, netizens juga menyebarkan gambar di bawah ini ;Pun begitu aku mendapat maklumat dari netizens mengatakan ianya adalah fitnah semata-mata. Untuk pencerahan kepada semua pihak aku sertakan video untuk kau semua nilaikan sendiri kat bawah neh. 

Terus tekan ke minit 2.44 dan perhatikan sendiri.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...